Burner Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Czy pod Duragloss #111 można jako cleaner użyć HD-Cleanse, czy raczej jest to niewskazane, gdyż np. obniży trwałość #111 itp.? Jak wyglada trwałość i odpychanie wody w Zymol Carbon VS. DG #111 ? Pytam, gdyż waham się pomiędzy tymi dwoma w/w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaffel123 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Użyć można zawsze ale z tego co tu na forum poczytałem, to pod wosk najlepszy jest firmowy cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uaz555 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Czy można nakładać wosk na elementy z nielakierowanego plastiku?? Np żeby zabezpieczyć nadkola?? Wosk to Collinite no. 476. Czy może lepiej uzyć Meguiar's Ultimate Protectant?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Czy można nakładać wosk na elementy z nielakierowanego plastiku?? Np żeby zabezpieczyć nadkola?? Wosk to Collinite no. 476. Czy może lepiej uzyć Meguiar's Ultimate Protectant?? Raczej nie proponuję nakładać Colli na plastiki , będziesz miał biały nalot , lepiej użyj już Megsa lub np. 303 AEROSPACE PROTECTANT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizel1982 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 To i ja mam krótkie konkretne pytanie. Czym mogę szybko wymyć wnęki drzwi przy zawiasach z tego smaru? Tylko dajcie mi jakieś domowe sposoby, żebym nie musiał kupować znowu kolejnego środka bo jak podliczyłem to do tej pory wydałem już prawie 600zł na kosmetyki. Pozatym nie mam teraz gdzie jechać i kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 dizel1982, Skoro wydałeś 600zł na kosmetyki to chyba nie będzie Ci szkoda 25zł na APC, a przyda się na pewno też do innych elementów w samochodzie. A zamówienie możesz złożyć przez internet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizel1982 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Wiem że mogę ale ja potrzebuję tego już teraz. Samochód już robię i 3 dzień już stoi a potrzebuję go jak najszybciej i chcę go dziś już skończyć. Robię to mocno skoncentrowaną aktywną pianą z atomizera i pędzelkiem. Nawet ładnie schodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszaKr Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Wiem że mogę ale ja potrzebuję tego już teraz. Samochód już robię i 3 dzień już stoi a potrzebuję go jak najszybciej i chcę go dziś już skończyć. Robię to mocno skoncentrowaną aktywną pianą z atomizera i pędzelkiem. Nawet ładnie schodzi. Pewnie, aktywna piana jest ok, grunt to pędzelki, małe i sprytne ktore dojdą wszędzie aaa APC może się przydać, nawet z rosmanna płyn uniwersalny Daisy chyba za 5 PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizel1982 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Pędzelek mam taki z dość sztywnym włosiem ale ma jedną fajną rzecz że jest bardzo płaski i ma długą lekko zagiętą rączkę i wszędzie dojdzie. A piana daje radę. Tylko dałem 2 razy większe stężenie niż daję normalnie i wszystko puszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abc045 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Jaki aplikator do cleanera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 z mikrofibry, lub bawełny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamtra Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Witam, 2 szybkie pytania. Czy widoczne na zdjęciach poniżej 'odblaski' światła odchodzące na boki to hologramy? Jeśli tak to czym je usunąć? Dysponuje zestawem 3M (3 pady, 3 pasty) i DJLP. Jeśli nie hologramy to co to? Widoczne i pod słońce i pod lampą (halogena nie mam) http://imageshack.us/photo/my-images/88 ... 11399.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... 11398.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszaKr Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 wygląda na hologramy delikatne, myślę że przejazd DJ LP i po sprawie.... tak mi się wydaje po zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abc045 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Jak myślicie PB BH będzie dobry do takiego lakieru? Może polecicie coś innego do takiego lakieru najlepiej w testerze ponieważ drugie auto jest srebrne... zdjęcie znalezione w necie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 będzie dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abc045 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Justyna, dzięki za odpowiedz. Jestem jeszcze przed kupnem wiec może coś innego polecicie co byłoby lepsze od BH? Musze też kupić cleaner. I może zamiast cleaner'a i BH kupic AG SRP? Z początku chciałem kupić PB PP ale czytam że ciężko się z nim pracuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Knight Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Jeżeli chcesz to zrobić porządnie to lepszy jest zestaw cleaner plus wosk , jeżeli nie masz czasu po prostu to AIO takie jak Auto Glym zda egzamin ale na krócej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abc045 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Na SRP szedłby jeszcze Nasty red Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Knight Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 , jeżeli masz czas zrób SRP na dwa razy najlepiej aplikatorem Tri Color najpierw stroną polishing potem finishing i na koniec wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abc045 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Dziękować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yunivers Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 mam pytanko ponieważ zaczynam zabawę z detailingiem i powiedzcie mi jak to jest z tą korektą lakieru i z tymi korkami? bo nie mogę nigdzie znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczekksan Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Czy pod FK 2685 PINK PASTE WAX, dobrym rozwiązaniem będzie QD FK EXTRA SLICK FINAL BODY SHINE czy iść w coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 yunivers, słabo szukasz. tu poradnik: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=671 Tu o systemie 3M : http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... c&start=90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczek11 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Jaki polecacie cleaner do 3 miesięcznego samochodu kolor czarny? Stan lakieru taki jak na zdjęciu drobne ryski ;http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=f7f8a26310f353bd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 patryczek11, R222 Paintwork Cleanser, DJ Lime Prime Lite, Lusso Revitalizing Creme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi