Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy po gllinkowaniu i kolejnym umyciu mogę nałożyć politurę, jakiegoś cleanera i wosk czy może zamiast tej politury i cleanera można zastosować jakiś środek AIO i potem wosk??

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Jaki zestaw polecacie do jasnej skóry w Mercedesie E (2001)?

Ma być tanio - średnio - drogo - drożej ?

[ Dodano: 22 Lipiec 2011, 14:50 ]

Czy po gllinkowaniu i kolejnym umyciu mogę nałożyć politurę, jakiegoś cleanera i wosk czy może zamiast tej politury i cleanera można zastosować jakiś środek AIO i potem wosk??

Glinkujesz - AIO... Jak masz dobre AIO to powtarzasz to AIO-wanie raz na 3 tygodnie i z głowy.

Opublikowano

Coś za rozsądne pieniądze (powiedzmy do 120zł), na prezent. Wpadł mi w oko zestaw Gliptone GT12 + GT12 z akcesoriami.

Opublikowano

hej, co polecacie na poprawę zapachu jaki leci z kratek wentylacyjnych (bez używania klimy)? Jakiś specjalny środek? Czy darować to sobie i jechać na ozonowanie bądź na ultradźwięki?

Opublikowano

Możesz spróbować psiknąć np. na filtr kabinowy. Ja dałem trochę na te kratki między maską a szybą i leci delikatna wisienka :)

Opublikowano
Glinkujesz - AIO... Jak masz dobre AIO to powtarzasz to AIO-wanie raz na 3 tygodnie i z głowy.

O i to jest głos rozsądku :P

Ja ze względu na brak czasu, żony auto jadę PwS'em na DAS'ie raz na miesiąc, a że auto jest odświeżone (lekka korekta) więc wygląda to na prawdę ładnie.

Opublikowano
Coś za rozsądne pieniądze (powiedzmy do 120zł), na prezent. Wpadł mi w oko zestaw Gliptone GT12 + GT12 z akcesoriami.

Moim zdaniem bardzo dobry pomysł na prezent :good: i nie masz co zmieniać.

Opublikowano

a nie lepiej po AIO zawoskować ? (pytam z ciekawości)

Opublikowano

a nie lepiej po AIO zawoskować ? (pytam z ciekawości)

Można ale obowiązku nie ma oczywiście mówimy o dobrych AIO, ja np do tego grona zaliczam Poorboy's World Polish with Sealant ale z tego co mi wiadomo z różnych źródeł Meg's Cleaner Wax także daje dobre efekty i jest niedoceniany.

Opublikowano
hej, co polecacie na poprawę zapachu jaki leci z kratek wentylacyjnych (bez używania klimy)? Jakiś specjalny środek? Czy darować to sobie i jechać na ozonowanie bądź na ultradźwięki?

wymiana filtra kabinowego wraz z ozonowaniem.

Opublikowano

Hmm czy ma sens coś takiego:

FK 1000P jedna warstwa a na to FK 2685 ?

I czy jest sens kupować "przetapiany" tester z excede.pl, ktoś próbował?

Opublikowano

Lepiej x2 FK 1000Hp.

Przetopów unikaj jak ognia!

Pozdrawiam

Opublikowano

Lepiej x2 FK 1000Hp.

Przetopów unikaj jak ognia!

Pozdrawiam

Podobnie jak adr_ad

Lepiej x2 FK 1000Hp :good:

Przetopów unikaj jak ognia! :wallbash::wallbash:

Opublikowano
Możesz spróbować psiknąć np. na filtr kabinowy. Ja dałem trochę na te kratki między maską a szybą i leci delikatna wisienka :)

takie rady to tzw. pudrowanie syfa, jesli smierdzi z klimatyzacji

to tylko porzadna dezynfekcja i wymiana filtra da rezultaty

ozonowanie i ultradzwieki nie zlikwiduja roztoczy, dadza

krotkotrwaly efekt poprawy i tylko kasa pojdzie sie... wietrzyc ; )

pozdrawiam

Opublikowano

w aucie ze skóry mam jedynie kierownicę (kierownica w większości ze skóry perforowanej) + mieszek. Polecicie coś do tego ale najlepiej coś co da się kupić w małym opakowaniu? Mile widziana sugestia jaką szczoteczkę do tej perforowanej części najlepiej)

Opublikowano

Okay, wszyscy piszą żeby unikać roztopków ale nikt tego w miarę normalny sposób konstruktywnie nie argumentował. Każdy pisze bo piszę i nie wie dlaczego ?? Czy po prostu wosk traci swoje właściwości itd. ??

Rozumiem że kupowaliście "roztopki" nacięliście się, przejechaliście się na sprzedawcy i na jakości wosku który był w małym opakowaniu. I dlatego tak piszecie "Przetopów unikaj jak ognia! ". Ci co pisali prosił bym o wypowiedzenie się w tym wątku.

Nie bronię tu sprzedawców, tylko chodzi mi o w miarę sensowne wytłumaczenie. Sam kupowałem FK 1000p dużą puchę i topiłem to dla dwóch osób. Od dwóch tygodni wosk leży na lakierze, dobrze się ma i na nic to nie wskazuję żeby miał szybko opuścić lakier.

Opublikowano
Okay, wszyscy piszą żeby unikać roztopków ale nikt tego w miarę normalny sposób konstruktywnie nie argumentował. Każdy pisze bo piszę i nie wie dlaczego ?? Czy po prostu wosk traci swoje właściwości itd. ??

Rozumiem że kupowaliście "roztopki" nacięliście się, przejechaliście się na sprzedawcy i na jakości wosku który był w małym opakowaniu. I dlatego tak piszecie "Przetopów unikaj jak ognia! ". Ci co pisali prosił bym o wypowiedzenie się w tym wątku.

Nie bronię tu sprzedawców, tylko chodzi mi o w miarę sensowne wytłumaczenie. Sam kupowałem FK 1000p dużą puchę i topiłem to dla dwóch osób. Od dwóch tygodni wosk leży na lakierze, dobrze się ma i na nic to nie wskazuję żeby miał szybko opuścić lakier.

Hmm no moje pytanie wzięło się z tego, że obecnie nikt nie ma FK testera... a jedynie excede ma rozptopka. Gdzieś czytałem, że wosk się zbryla, pęka i ogólnie gorzej nakłada.

Hmm 2x HiTemp byłby fajny ale jak nie ma go teraz?:P A potrzebuję coś na w miarę szybko, to myślałem żeby kupić właśnie roztopka i na niego położyć warstwę pink 2685. Ale jeśli nie, to może na razie sam pink 2x poleci a jak się pojawi HiTemp to położę go na zimę?

Opublikowano

miskieusz, po otwarciu oryginalnej puchy również moim oczom ukazała się pęknięta powierzchnia wosku. Po roztopieniu i dokładnym wymieszaniu wosku, przelałem go do dwóch oddzielnych słoiczków, powierzchnia była gładka do momentu do puki nie wystygł. Później pokazała się szczelina, która i tak w niczym nie przeszkadza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.