aro_77 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Np. waxparadise ale pytaj też w innych bo na pewno mają fibry innych firm o podobnej strukturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 a np. PB Mega Plush lub Monstershine ta biała... nada się do wycierania pasty podczas korekty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Ja używam typu: Monster Shine Mikrofibra APT 40/40cm, białą z czerwonym satynowym obszyciem używam do wosków ale jak chcesz możesz ją używać przy korekcie bo jest bardzo delikatna i bezpieczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Panowie potrzebuje szybkiej odpowiedzi, posiadam zestaw padów dużych i małych 3m (zielony, żółty, niebieski) napiszcie mi proszę czy są one do użycia z pastami #105 i #205? szukam i nigdzie takiej informacji znaleźć nie mogę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Oczywiście, że do użycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Daniel, są. Tery, zjechanie z obrotów i mniejszy docisk pomaga w otrzymaniu lepszego wykończenia. Weź polerkę w rękę i próbuj. Może tobie będzie się lepiej pracować ze stałą prędkością. Musisz wypracować swoją technikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rypley Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Co sądzicie o takiej kolejności na czarny lakier (była korekta, są drobne swirlsy): AG SRP - CG WetMirror - Meg's#16 - DJ PurpleHaze. Jest sens tak kłaść, czy głupota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Trochę poczytałem o quick detailer'ach i niestety nie znalazlem nic o tym więc pytam, Warto zainwestować w takie coś : http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=354 ??? Idea jest taka, żeby po każdym myciu przejechać tym płynem, warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Idea jest taka, żeby po każdym myciu przejechać tym płynem, warto? Warto - ja używam LT i jestem zadowolony, lakier bardziej śliski, błyszczący, lepiej odpycha wodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Do usunięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 koza, Lepiej kupić BERRY BLAST Autobrite - wychodzi taniej i lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Sjake litr autobrite kosztuje 65,90 a galon Last Toucha 99,00...Mam go od niedawna i jest świetny. Psikam go na mokry samochód i następnie wycieram do sucha ręcznikiem, zero zacieków, piękny połysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Ale autobrite rozcieńczasz w proporcji 5-1, a LT 1-1 No zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 5L berry blasta kosztuje 154zł i robisz z tego 15L Quick Detailera luźno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 14 Lipca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 koza, prowadzisz myjnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadrifoglio Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Skoro szybkie pytanie to jaki polecacie sklep gdzie na raz będę mógł kupić glinke, cleaner wosk w miarę przystępnej cenie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Tutaj masz spis sklepów: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=39 Kupisz w każdym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadrifoglio Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Ok, dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 No chyba że tak, nie wiedziałem że można stosować aż tak wielkie rozcieńczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Evo, Jasne, że nie Szukam, czegoś co mi starczy na dłużej. Żeby ''zawsze było'' stąd moja pytanie odnośnie większej pojemności tych środków. ps: Auto myje własnoręcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Pierwsze kroki w polerowaniu mam za sobą, ale strasznie szybko wysycha mi ta #205 i efektu też za bardzo nie widać UC próbowalem i jest podobnie. Również bardzo szybko wysycha. Popsikać co jakiś czas pad wodą? Może dlatego, że szybko schnie nie zdąży "podziałać" na lakierze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Tery możesz lekko psiknąć. musisz próbować więcej/mniej pasty, obszar pracy, docisk itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Starałem sie pracowac na nie duzym obszarze. Okolo 50 x 50 cm. A ile pasty powinienem nalozyc tak orientacyjnie? Pad powinienem oczyścić co jakiś czas? Czy spokojnie mogę to zrobić po polerce całego samochodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruno Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Jak masz QD jakis to psiknij przed polerka ze 2x na pad. Powinno pomoc. Ja mam Megsa 105 i 205. 105 mi wysycha bardzo, 205 to juz bajka w porownaniu do 105. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Tery pada najlepiej czyścić po każdym elemencie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi