Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Np. waxparadise ale pytaj też w innych bo na pewno mają fibry innych firm o podobnej strukturze.

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

a np. PB Mega Plush lub Monstershine ta biała... nada się do wycierania pasty podczas korekty?

Opublikowano

Ja używam typu: Monster Shine Mikrofibra APT 40/40cm, białą z czerwonym satynowym obszyciem używam do wosków ale jak chcesz możesz ją używać przy korekcie bo jest bardzo delikatna i bezpieczna.

Opublikowano

Panowie potrzebuje szybkiej odpowiedzi, posiadam zestaw padów dużych i małych 3m (zielony, żółty, niebieski) napiszcie mi proszę czy są one do użycia z pastami #105 i #205? szukam i nigdzie takiej informacji znaleźć nie mogę.

Pozdrawiam

Opublikowano

Daniel, są.

Tery, zjechanie z obrotów i mniejszy docisk pomaga w otrzymaniu lepszego wykończenia. Weź polerkę w rękę i próbuj. Może tobie będzie się lepiej pracować ze stałą prędkością. Musisz wypracować swoją technikę.

Opublikowano

Co sądzicie o takiej kolejności na czarny lakier (była korekta, są drobne swirlsy):

AG SRP - CG WetMirror - Meg's#16 - DJ PurpleHaze.

Jest sens tak kłaść, czy głupota?:)

Opublikowano
Idea jest taka, żeby po każdym myciu przejechać tym płynem, warto?

Warto - ja używam LT i jestem zadowolony, lakier bardziej śliski, błyszczący, lepiej odpycha wodę :)

Opublikowano

Sjake litr autobrite kosztuje 65,90 a galon Last Toucha 99,00...Mam go od niedawna i jest świetny. Psikam go na mokry samochód i następnie wycieram do sucha ręcznikiem, zero zacieków, piękny połysk.

Opublikowano

Evo,

Jasne, że nie ;) Szukam, czegoś co mi starczy na dłużej. Żeby ''zawsze było'' stąd moja pytanie odnośnie większej pojemności tych środków.

ps: Auto myje własnoręcznie :good:

Opublikowano

Pierwsze kroki w polerowaniu mam za sobą, ale strasznie szybko wysycha mi ta #205 i efektu też za bardzo nie widać :( UC próbowalem i jest podobnie. Również bardzo szybko wysycha.

Popsikać co jakiś czas pad wodą? Może dlatego, że szybko schnie nie zdąży "podziałać" na lakierze?

Opublikowano

Starałem sie pracowac na nie duzym obszarze. Okolo 50 x 50 cm. A ile pasty powinienem nalozyc tak orientacyjnie?

Pad powinienem oczyścić co jakiś czas? Czy spokojnie mogę to zrobić po polerce całego samochodu?

Opublikowano

Jak masz QD jakis to psiknij przed polerka ze 2x na pad. Powinno pomoc. Ja mam Megsa 105 i 205. 105 mi wysycha bardzo, 205 to juz bajka w porownaniu do 105.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.