MyszaKr Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Jaki macie sprawdzony sposób na uszczelki dookoła szyb? PO umyciu są po prostu nie ładne. 303 Aerospace Protectant, lub produkt do plastików zew od Megsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Jaki macie sprawdzony sposób na uszczelki dookoła szyb? PO umyciu są po prostu nie ładne. 303 Aerospace Protectant, lub produkt do plastików zew od Megsa Meguiars Endurace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 yesfan, MyszaKr, MM.MM, dziękować akurat mam te produkty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docent114 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Posiadam Menzerna 4000+ zółty felxipas.Właśnie nim pracuje i chyba coś słabo mi to idzie. Jakie powinny być obroty i ilość przejazdów.Przed tym zrobiłem 500+ biały pad i widziałem efekt a na 4000 jak by nic się nie działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 #205 Megsa to pasta o rozpadających się cząsteczkach ścierniwa na mniejszy czy o stałych? Dzisiaj będę robił pierwszą w życiu polerkę rotacją Silverline'a i nie wiem czy mam polerować metodą zenitu czy na stałych obrotach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Witam, zastanawiam się nad zakupem jakiegoś "lepszego" wosku. Do tej pory używałem FK 1000 lakier ma taki kolor raczej jasny: http://img32.imageshack.us/img32/523/p1020380t.jpg myślałem zakupić ten wosk DJ LIGHT FANTASTIC SOFT WAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesfan Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 ble, zmiana wosku nie poprawi wyglądu lakieru, tak jak kupno lepszego zegarka nie spowoduje, że będziesz miał więcej czasu. Razem z woskiem warto kupić dedykowany cleaner, akurat ten dodo jest podobno dobry. Pod rozwagę wziąłbym też zestaw lusso. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 cleaner pod dodo myślałem dj lime prime. lusso też rozważałem. Ale no sam nie wiem który do tego lakieru byłby lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 sam nie wiem który do tego lakieru byłby lepszy Kolor lakieru nie ma tu większgo znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 myślałem ze ma, skoro niektóre woski zaleca się np. do jasnych kolorów inne do ciemnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBCIO75 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 cleaner pod dodo myślałem DJ lime prime.lusso też rozważałem. Ale no sam nie wiem który do tego lakieru byłby lepszy. Wg mnie który nie wybierzesz, będzie dobry, choć na forum piszą, żeby dobierać cleaner pod wosk. Ale jak nie wybierzesz i nie sprawdzisz to nie dowiesz się.... Sam też mam zamiar kupić DJ LP pod woski Dodo...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 skoro niektóre woski zaleca się np. do jasnych kolorów inne do ciemnych W większości przypadków ta "dedykacja" wosków do kolorów to tylko działania marketingowe producentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fedur Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 uzylem dzis pierwszy raz DURAGLOSS CAR WASH CONCENTRATE 901. Na 12l wody dalem 6 nakretek, a zalecane w instrukcji 3 nakretki na 4 litry. Szampon pienil sie jak szalony, co zaczelo mnie nawet irytowac plukajac w wiadrze gabke z sama woda, przez co piana sie zaczela w nim robic i brud ktory mial opasc do Girt guarda (wlasnej roboty) to raczej zaczal sie unosic w pianie. Pytanie ile tak naprawde nalezy lac tego szamponu? zalecane 3 nakretki na 4litry (wg pruducenta na galon) wody to ekonomiczne nie jest wcale w porownaniu do innych szamponow ktore uzywalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Mój opracowany sposób ekonomiczny do 20ml/10l wody, piany ciągle dużo ale już mniej przy płukaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 ja robie 2 nakretki na 7 litrow i jest ok a jak leciutko okurzone autko to 1.5 na 7l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 #205 Megsa to pasta o rozpadających się cząsteczkach ścierniwa na mniejszy czy o stałych? Dzisiaj będę robił pierwszą w życiu polerkę rotacją Silverline'a i nie wiem czy mam polerować metodą zenitu czy na stałych obrotach? #205 to non dimishing a więc nie rozpada się na mniejsze. Tutaj stosować musisz różne prędkości i docisk maszyną. Mi bardzo dobrze pracowało się metodą zenitu. W końcowej fazie polerowałem podtrzymując polerkę w taki sposób, że lakier tylko muskałem padem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Terry w pastach megsa cząsteczki się nie rozpadają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 mogłby ktoś podesłać jakąś ciekawą fibre do czyszczenia lakieru podczas polerki? (bo moje biedronkowe zauważyłem, że rysują lakier ) oczywiscie jakas nie za drogą do osuszania juz wiem co kupic Fluffy Dryer a chcialbym dzisiaj, maks jutro rano zamowić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 m1chal, Eurow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 a moze janek niezbedny do podlogi da rade do wycierania past podczas polerki?? czy tez moze rysowac delikatnie tymi koncami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 janek jest prawie jak ta tanioszka z tesco i duży jest, eurow to inna bajka mały puszysty i 10 razy delikatniejszy od janka... jak sie wstrzymasz do rana to moge jutro tobie pokazać eurowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 dobra to zakupie eurowa , mam nadzieje ze szybko przyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 bobas to jak się nie rozpadają to z tego co czytałem w poradniku o polerowaniu powinno się pracować ze stałą prędkością, a metoda zenitu wskazana jest przy pastach gdzie cząsteczki się rozpadają. To jak w końcu powinienem polerować przy użyciu tej pasty? Jakie obroty, ile przejść, jak szybko przesuwać maszyne? Sucre dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 dobra to zakupie eurowa , mam nadzieje ze szybko przyjdzie Jeśli do użycia podczas korekty pastami polerskimi to typu terry, a shag do polerowania wosków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Jeśli do użycia podczas korekty pastami polerskimi to typu terry w ktorym sklepie znajde terry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi