aro_77 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zobacz: http://www.cds-autospa.pl/sklep/pasty_d ... wania.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Szukałem, czytałem i dalej nie jestem pewien. Czy użycie glinki hb soft => UC (twarda strona tricolor) => swirlx (miękka strona tricolor) => AG srp (aplikator z mikrofibry) => #16 (piankowy megsa) => później ew. jakiegoś QD to dobra opcja dla 13-sto letniego jasnego zielonego lakieru z palety VW (perła metalic)? lakier jest moim zdaniem w bardzo dobrym stanie, jednak miejscowo jest bardzo płytko porysowany no i ma troszke swirli hb, ag i #16 mam w domu - UC, swirlX i "germana" musiałbym dokupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Makki_ Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zobacz: http://www.cds-autospa.pl/sklep/pasty_d ... wania.html Ten sklep tez znalazlem. Nadal slaby wybor Scholla.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba mrcleaner został przedstawicielem Scholl'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Shmatan: odpuść sobie Swirlx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ember Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Czy Poorboy's EX-P (sealant) oraz Poorboy's White Diamond (odżywka) wykluczaja sie nawzajem? Pacjent to bielutka honda, wosk to najprawdopodobniej Poorboy's Natty's. Sealanta chcialem uzyc pod wosk, natomiast odzywke na wosk. Dobrze kombinuje? Czy moze lepiej uzyc Black Hole pod ten wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Raczej źle, odżywki na wosk się nie nakłada... Sealant i wosk przecież jedno wystarczy do zabezpieczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcell Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Jakiś czas temu robiłem tak: White Diamond następnie EX-P i na koniec natty's paste wax, teraz (ciepło) stosuję tylko WD i EX-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 pLaYmAn, Czyli nie jest konieczne wykańczanie po UC słabszym środkiem np. plastików lamp? a może wystarczy użyć do tego miękkiej strony tricolor z uc (znaczy się - najpierw twarda 4-5 razy i potem ze 2 razy miękka)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Jaki odstęp robiłeś od WD i EX-P i nattys wax? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcell Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Jaki odstęp robiłeś od WD i EX-P i nattys wax? W 2-godzinnych odstępach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBCIO75 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Ponawiam pytania: 1. Czy po UC mogę położyć PB BH?? Czy jakiś clener ew. IPA po UC? 2. Jeśli jakiś clener to może być Dodo Need for Speed?? Po jakim czasie go kłaść??? 3. Czy może Dodo dać po UC?? A jeśli nie to co zamiast Dodo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Sebcio 1. Najlepiej cleaner, ale jak masz tylko IPA to od biedy może być 2. może byc, możesz od razu 3. Dod, czyli wosk ? Możesz sać Dodo, albo jakikolwiek inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartb Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Na jakich predkościach pracować rotacją z systemem Liquid Shine? Czy gąbki dla danej pasty czy przeskoczyć jeden stopień w dół (fine cut na gąbce zero swirl)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Pracowałem dzisiaj pastami PB SSR 2.5 i PB SSR1, konsystencja tej pierwszej strasznie rzadka w stosunku do drugiej, czy to normalne w tych pastach od PB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 gdzie kupić krwistego sonaxa do felg w Polsce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger1981 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 nie lepiej 'krwistego' Wolf's Chemicals Brake Duster 500 ml ?? w EXCEDE jest po 24,90 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBCIO75 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Czy dostanę IPA gdzieś indziej poza Allegro i sklepami z kosmetykami do auta???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 w sklepie elektronicznym w Twojej okolicy powinien być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarzab11 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Czy po glinkowaniu powinienem użyć dodatkowo jakiegoś bardziej agresywnego środka do usuwania rys, czy mogę od razu cleaner z odżywką w jednym. Dysponuję fizycznie Cler Kote Vanilla hand glaze. Wygląda to tak: 1. Glinka - do zamówienia 2. ........??? 3. Cler Kote Vanilla hand glaze. - posiadam fizycznie (tu zauważyłem dobre właściwości czyszczące i wypełniające rysy) 4. Collinite 915 Marque D'Eleganc - posiadam fizyczne Drugie pytanie czy wosk Collinite mogę nałożyć ręcznie aplikatorem a spolerować maszyna na odpowiedni padzie? Lakier to ciemny niebieski metalik Seata Leona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Czy po glinkowaniu powinienem użyć dodatkowo jakiegoś bardziej agresywnego środka do usuwania rys, czy mogę od razu cleaner z odżywką w jednym. po glince prawdopodobnie powstaną jakieś hologramy (na "normalnym" lakierze niewidoczne ale na takim w idealnym stanie będzie widać). Ja po glinkowaniu zawsze robie DJ Lime Prime maszynowo, właściwosci ścierne minimalne ale wystarczajace do usuniecia śladów po glinkowaniu.czy wosk Collinite mogę nałożyć ręcznie aplikatorem a spolerować maszyna na odpowiedni padzie? na upartego można nałożyć maszyną ale polerowanie tylko ręcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanley08 Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 gdzie kupić krwistego sonaxa do felg w Polsce ? na stacjach paliw z "muszelką" lub "orłem" w logo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 na statoilu tez jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reez Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 czy 1. 3M Imperial Machine Glaze usuwa hologramy? 2. nakładając Finish Kare 1000P gąbeczką do mycia naczyń porysuję lakier? z góry dziękuję za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 2. nakładając Finish Kare 1000P gąbeczką do mycia naczyń porysuję lakier? chyba po to są aplikatory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi