Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witam! doradźcie jaka kombinacje past sie zaopatrzyć:

1. menzerna FG500 + SF4000

2.menzerna FG500 + FF3000 + swirlix (który już posiadam)

Która z tych kombinacji bedzie lepsza, oczywiście na rotacje. Chyba ze jakieś inne pomysły?

Opublikowano
slavoPL, Jeżeli nie masz doświadczenia to nie ma szans żebyś zdążył w jeden dzień ...

robiłem wcześniej polerkę ale g3 - samochód w dzień idzie oblecieć.

Opublikowano

Zalezy jaka korekte chcesz osiagnac i jak bardzo zniszczony jest lakier, ale jeden dzien to malo, nawet jak bedziesz robil 16h to bez wprawy IMO nie ma szans.

Opublikowano
zielony, żółty i niebieski, lub zielony i niebieski. Ale po jednej sztuce to będzie za mało.

Dlaczego ? rozpadną się na jednym aucie czy jak? kupię 3 pady po jednym wystarczy czy nie?

Opublikowano

są jakieś w marę rozsądne zamienniki padów wkręcanych bezpośrednio na gwint tak by nie trzeba było kupować tej podkładki za 70zł ? bo do jednorazowej korekty to trochę lipa wydawać na 2 pady 120zł...

Opublikowano

slavoPL, pady wkręcane od razu ma farecla biały - twardy i czarny - miękki no i są tanie ... a pady 3M u mnie już kilka aut obleciały i są w świetnej kondycji :)

Opublikowano

Ja używam padów firmy BOLL - dostępne w każdym sklepie z lakierami samochodowymi , drogie nie są, dobrze wyważone i starczają na dłużej niż farecla.

Opublikowano

mam takie nietypowe pytanie jaką wage powinna mieć pasta Meguiar's 16 na puszce pisze 312g ale to chyba jest waga samej pasty a z opakowaniem ?

Opublikowano
a pisze netto ?

chyba nie :)

a jeszcze jedno po otworzeniu puszki wosk jest w formie takiej płynnej czy to może byc wina tego że jest ciepło i jest on w takiej formie i trzeba teraz poczekać aż dobrze zastygnie ?

Opublikowano

u mnie jest w stałej nawet przy temperaturze 25 stopni, na słońce nie wystawiałem.

Teraz mam pytanie, chcę położyć megsa #16 na auto a na drugi dzień Colli #915. Będzie ten układ działał czy lepiej tylko 1 kłaść?

Opublikowano

Czy mogę pracować padami farecli z menzerną FG500 -pad twardy biały i SF4000 na czarnym miękkim. Czy ktoś próbował takiego połącznia? Ewentualnie pady Bolla tylko Boll ma w ofercie kilka padów o różnych twardościach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.