Kasieńka Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 rychu Dzięki! Jednak zakupię coś innego do korekty lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Pytanie mam brat chce kupić polerkę i tak proponowałem mu Kestlera ale ciut za drogi wyszukał taką http://allegro.pl/polerka-1400w-power-u ... 31831.html albo taka co jest w norauto za 79,99 która jak dla człowieka który nigdy maszyną nie robił lepsza? Poprostu ma 3 auta w rodzinie do ogarnięcia i chce sobie maszyną to zrobić. Z góry dziękuje za odpowiedzi [ Dodano: 16 Czerwiec 2011, 22:46 ] Czy Płyn do spryskiwaczy ma ujemne właściwości na wosk położony na dachu? Wiadomo jak auto jest czyste a np na szybie jest brud czy coś nagle narobiło to psikniemy płynem i wtedy mam obawy co z woskiem który jest na dachu czy to osłabia bardzo? Czy też tak macie że jak auto zabezpieczone to bardzo mało staracie się używać płynu do spryskiwaczy zarówno na przednią jak i tylną szybę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 SZyBA, mam tą powerup i jest spoko, kilka autek już obleciałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Jakie pady będą dobre do DA, Lake Country czy Flexipads? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Lake Country są bardzo fajne, flexi nie miałem nie oceniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Panowie BP 75 mm dostane w leroy merlin czy taki mniejszy już tylko w detalingowym sklepie? Jakie pady lepszy na mała powierzchnie? Flexipads preferuje bo duże są spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterka9 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Moze mi ktos uprzejmie wytlumaczyc czym rozni sie wosk syntetyczny od zwyklego? Mam wrazenie ze po nim (Autoglym Extra Gloss Protection) mialem lepszy polsyk niz po FK. Ale czy jest trwalszy to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zwykly- wyprodukowany w oparciu i naturalne skladniki Syntetyczny- składniki otrzymane na drodze przemian chemicznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Oba, EGP i FK sa sealantami, czyli woskami sztucznymi, stworzonymi w oparciu o polimery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Panowie BP 75 mm dostane w leroy merlin czy taki mniejszy już tylko w detalingowym sklepie? Jakie pady lepszy na mała powierzchnie? Flexipads preferuje bo duże są spoko Widziałem BP 75mm w castoramie, w leroy nie wiem. Do małych powierzchni i trudno dostępnych miejsc, mały BP zdecydowanie lepszy Mam BP 75mm flexipads i jestem zadowolony z użykowania..... ale nie mam porówania z innymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTRUŚ Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Mam pomalowane świeżo kilka elementów w samochodzie ....nie jest źle ale chcę prze-polerować całe auto i się zastanawiam czy mogę to zrobić czy lepiej może odczekać z 2 tygodnie co by się utwardził lakier?? Bo różne opinie słyszałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Mam pomalowane świeżo kilka elementów w samochodzie ....nie jest źle ale chcę prze-polerować całe auto i się zastanawiam czy mogę to zrobić czy lepiej może odczekać z 2 tygodnie co by się utwardził lakier?? Bo różne opinie słyszałem http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 287#108287 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTRUŚ Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Czy R222 Paintwork Cleanser nadaje się pod wszelkigo rodziaju LSP czy tylko pod woski naturalne? Na kilku zagranicznych forach, czy sklepach pada zwrot " before sealing or waxing" Wiem, że produkt mało popularny, ale może ktoś ma jakieś doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 kładłem pod to i pod to, nie widzę przeciwwskazań ale może odpowie ktoś bardziej doświadczony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 kładłem pod to i pod to, nie widzę przeciwwskazań ale może odpowie ktoś bardziej doświadczony? O widzę, że nie jedyny w Polsce go posiadam:) jakoś ciężko znaleźć jakieś konkretne info na temat tego produktu, a chodzi głównie o to czy nie będzie problemu z wiązaniem sealanta z lakierem po tym cleanerze. Dzięki yukon, zawsze to już jedna opinia, chyba byś zauważył jakby Ci spłynął sealant po tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Używał ktoś FC+ na zółtej gąbce 3M? Jakieś przeciwskazania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Xkem, Do mniej zniszczonego lakieru taka kombinacja jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukk Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 W VW Passat b5 przed face liftem przednie lampy można polerować czy mają tą powłokę ochronna jak w audi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazek_r Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Mam pytanie. Na której myjni samoobsługowej w Lublinie mogę umyć auto Glorią FM10 i na 2 wiadra, nie narażając się przy tym na jakieś ekscesy z ewentualną ochroną lub obsługą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Lukk, vw passat ma powłokę ochronną . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Focus 2002 wersja poliftowa, lakier Stone Blue - miękki czy twardy ? http://i56.tinypic.com/c2v4g.jpg No i to samo pytanie co poprzedników odnośnie reflektorów. Można je potraktować ręcznie UC czy nie można ? http://i51.tinypic.com/2v1x5b7.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Ktoś pisał na forum, że robił focusa ręcznie UC i był jakiś efekt. Lampy mozesz robić ręcznie raczej nic im nie zrobisz, ale też maja powłokę ochronną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukk Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Dzięki SzaKal, tył mogę spokojnie robić mam rozumieć? Szkoda bo przednie wyglądają fatalnie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Co do poprzedniego postu o FC+ na zółtej 3M to bez eksperymentowania czym wykończyć tą powierzchnię? Da radę SSR1 na niebieskim 3M? Jutro pewnie się wezmę za robote, lakier fiata metalic z 2005 więc raczej miękkość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi