SzaKal Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 bary110, Normalnie wejdź do auta z pianownicą (ale zakryj radio) a następnie spłucz myjką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bary110 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 SzaKal, coś mój instynkt samozachowawczy nie jest do końca pewien Na nawiewy też pryskać? Nie zrobi mi się bajoro na podłodze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///ADi Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 pany, która z past 3M usuwa hologramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 UltraFine, niebieski korek. Panowie ->http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=5970 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 SzaKal, coś mój instynkt samozachowawczy nie jest do końca pewien Na nawiewy też pryskać? Nie zrobi mi się bajoro na podłodze? Lepiej sobie odpuść, bo czuję że tylko auto na tym ucierpi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Pepper polecam DG #471. Na nawoskowanym aucie radzi sobie bardzo dobrze Witles dzięki, właśnie na ten środek się zdecyduję, auto będzie nawoskowane do tego robale będą w miarę świeże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 ryłem na forum ale nic nie mogę znaleźć, wyszukiwarka mi też nie pomaga więc spytam tutaj żeby zbędnego tematu nie zakładać. Jeżeli do polerki dzielę maskę na 6-8 fragmentów... oklejam taśmą. To po zerwaniu taśmy robi się krawędź. Wiadomo, część spolerowana ma już mniej lakieru niż ta obok, mimo wszystko jak przepoleruję ten drugi fragment to pod światło widać miejsce wydzielonego kawałka... Jak to obejść? może lepiej dzielić sobie maskę tylko wzrokowo niż taśmą? Drugie pytanie... Po każdej paście lakier przecieram IPA, czy tylko po skończonym polerowaniu/przed nałożeniem cleanera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Możesz dzielić wzrokowo, a jeśli chodzi o ślady taśmy to zawsze "zaciągasz" następny element na poprzedni. Po całym polerowaniu przecierasz IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Możesz dzielić wzrokowo, a jeśli chodzi o ślady taśmy to zawsze "zaciągasz" następny element na poprzedni. robiłem tak, mimo to ślad mi zawsze jakiś delikatny zostawał... Po całym polerowaniu przecierasz IPA. dzięki tak myślałem ale wolałem się upewnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 robiłem tak, mimo to ślad mi zawsze jakiś delikatny zostawał... Widocznie za słabo zaciągałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosiu_SR Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Szybkie pytanko mam, APC z Megsa rozcienczac ze zwyla woda, czy z woda destylowana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Najlepiej z destylowaną, aczkolwiek nie jest to wymagane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosiu_SR Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 No i zapomnialem... Last Toucha jak rozumiem takze dobrze z destylowana rozcienczyc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 6 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 ja rozcieńczam wszystko z destylowaną - nie jest droga, a zwykła woda to wg mnie syf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelo Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Mam pytanie odnosnie padów waflowych, do czego je uzywamy. Szukałem po forum ale nie znalazlem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardkorus Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 gdzie kupie opryskiwacze marolexa? w leroy merlin powinny byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Mam pytanie odnosnie padów waflowych, do czego je uzywamy. Do polerowania. Między waflowymi a standardowymi jest taka różnica, że waflowe lepiej odprowadzają ciepło co przyczynia się do tego, że lakier się tak szybko nie nagrzewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy89 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Czy po uzyciu Megs swirlx uzyc clenara czy prze nakladaniem?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.m Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Przeszukując oferty na IPA natknąłem się na w sumie na 2 rodzaje. Jeden czysty 100% tzw. techniczny i drugi o czystości 99%. I mam pytanie czy ten 99% będzie równie dobry jak 100%? czy też może to 1% np. pozostawia smugi czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Chudy89, Po użyciu SwirlX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Chudy89, claner po SwirlX, chociaz nie jest konieczny. Marek.m IPA i tak rozcienczasz z woda. Najlepiej z destylowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.m Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 firmek, tyle to i ja wiem, tyle ze woda destylowana nie smuży, a pytanie czy ten 1% ( bo nie sądzę, żeby to była woda destylowana) nie zostawia jakiegoś śladu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy89 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 To po SwirlX nakladam wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Jeśli nie używasz cleanera to możesz od razu wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi