Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie, wolf raczej do użytku na dobrze nawoskowane auto albo poślizg do glinki. Lotną rdzę rusza słabo.

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
cptolgierd,

pomyśl też nad BILT-HAMBER Korrosol bardzo dobry produkt :good:

Sprawdzę go następnym razem, kolega go bierze więc będzie okazja, na DW chyba była o nim recka, najpierw muszę skończyć resztkę IronX'a i Autobrite Purple Rain'a :)

Opublikowano

Cześć

Wczoraj wpadłem na pomysł przepolerowania ramy rowerowej wykonanej z karbonu pokrytej jedynie w pewnych miejscach klarem w taki sposób aby było widać jej włókna.

Do polerki użyłem Menzerny 2000 i czarnego zwykłego pada Urban. Choć ramę udało mi się odświeżyć to problemem była zasychająca pasta na lakierze. Jaki mógł być powód jej zasychania?

Pozdrawiam

micky

Opublikowano
Choć ramę udało mi się odświeżyć to problemem była zasychająca pasta na lakierze. Jaki mógł być powód jej zasychania?

sprawdzałeś temperaturę ramy? :o

Opublikowano
Choć ramę udało mi się odświeżyć to problemem była zasychająca pasta na lakierze. Jaki mógł być powód jej zasychania?

sprawdzałeś temperaturę ramy? :o

ledwo ciepla była, rama miala temperature domową, pasty przynioslem z zimniejszego pomieszczenia. Okolo 10C.

Opublikowano

a podczas pracy nie grzała się za mocno?

nie grzala się, byla ledwie ciepla i szybko stygla. Korekta się udała. Sprawdzalem wielokrotnie Ipą. Dużo rys i swirli zniknęło i jej kolor stał się bardziej nasycony a sama powierzchnia bardziej szklista. Byla to moja pierwsza korekta w życiu z użyciem maszyny. Wczesniej tylko czytałem i czytałem. Wystartowałem od Menzerny 2000 i czarnego Urbana z obawy o grubość lakieru. Moze nie bylo to dobre połaczenie... Nie wiem... A moze zbyt wysokie obroty podczas rozprowadzania pasty?

Opublikowano

czym wyczyścić zółte aplikatory z zaschniętego autoglym srp i innych wosków szybko i skutecznie ?

Opublikowano

maya,

ja używam ciepłej wody i szarego mydła a jak jest coś zaschniete to do miski z szarym mydłem zostawiam na godzine i nigdy nie miałem problemów i zawsze aplikatory mam jak nowe :)

Opublikowano

Ja swoje piorę w pralce razem z mf, tricolorem itp w białym jeleniu na 40st. Oczywiście wcześniej je przepieram lub wymaczam w wodzie z białym jeleniem.

Opublikowano

Nie będę ich raczej prał z MF bo szkoda mi MF to to te tańsze aplikatory :D Szare mydło może być trochę słabe, spróbuje mocne APC z gorącą wodą.

Opublikowano

Dwudniowe zaschnięte SRP schodzi spokojnie przy praniu ręcznym mocno ciepłą wodą z użyciem Białego Jelenia. Sprawdzone tymi ręcoma :dontknow::D A później oczywiście do pralki z całą resztą :)

Opublikowano

Kupiłem sobie do pokoju meble z lakierowanymi frontami. W kartonach było, że po zerwaniu folii ochronnych nie wolno mebli czyścić przez 4 tygodnie. Więc tu pytanie, czy to prawda?

Ogólnie chciałem je "zakonserwować" SV Mirage, ale nie wiem czy można będzie je tykać, czy poczekać jednak ten okres? :kox:

Opublikowano

Zapewne chodzi o dobre odparowanie lakieru :) to samo w przypadku świeżo lakierowanych aut zaleca się co najmniej 4 tyg nie nakładać nic na lakier, chyba że był dobrze wygrzany w komorze.

Opublikowano

Panowie z jakiego powodu powstają hologramy ? Oznacza to nie wypracowaną pastę ? przejść do następnego elementu ? zmienić pastę na mniej ścierną ? Robie zaniedługo korektę, chce sie upewnić ;)

Opublikowano

Witam.

Mam IronX i Trix.

Moje pytanie jak zachowa się trawnik po użyciu tych środków?

Pozdrowienia.

Arf

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.