vhs Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 hsv, 1:10. Zależy od APC APC Megasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronc Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Czy IPA do inspekcji po korekcie rozcieńczać 1:1 czy zostawić nie rozcieńczone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 hsv, 1:10 będzie idealne, sam takie stosuje i dobrze domywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Bronc rozcieńcz 1:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Bronc, nierozcienczonym ciężko się oczyszcza bo odrazu odparowuje ... 1:1 jest idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba23 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Panowie jak rozcienczyc APC do czyszczenia tapicerki, 1:10 czy slabiej?? kilka bardziej uporczywych plam jest ale ogolnie nie jest zle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 zależy jeszcze jakie apc, jaka najostrzejsza glinka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 ja APC megsa rozrobiłem 1:5 i używam zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz samochodu... tak jest dla mnie wygodniej bo nie muszę 2 butelek mieć... ktoś kiedyś pisał że robił testy z tym APC i nie rozcieńczonym w ogóle pracował i też nic złego się nie stało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Jagmar, zalezy od APC ale generalnie 1:5 to roztwor do mocnych zabrudzen, np mycia silnika. Nie polecal bym tego do srodka. Jesli chcesz pozostac przy 1 butelce, rozcienczaj 1:15, max 1:10. Jest to calkiem uniwersalne stezenie ktorym mozna myc tapicerke z mniejszym ryzykiem ale powinno tez dac rade przy codziennym myciu felg czy zakamarkow w karoserii. ktoś kiedyś pisał że robił testy z tym APC i nie rozcieńczonym w ogóle pracował i też nic złego się nie stało... na tapicerke to juz hardcore i marnotrawienie srodka. Nie polecal bym tego jako bezpieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bordowy Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Jak zmywacie pianę po czyszczeniu silnika, wnęk po otwarciu drzwi i deski rozdzielczej po użyciu APC te elementy są zapienione i jak to zmywacie lejecie normalnie wodę po silniku i środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 1 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 myjkę da się dość dokładnie nakierować tak aby nie zachlapać środka pojazdu, a silnik - wystarczy zabezpieczyć elementy wrażliwe na wilgoć - alternator, bezpieczniki itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Czego mógłbym użyć(pomijając specjalistyczne środki) zamiast cleanera. Lakier jest w dobrej kondycji brak drobinek asfaltu i zaschniętych kropel po wodzie. Zastosowanie środka ograniczało by się do usunięcia starego wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniels Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Czego mógłbym użyć(pomijając specjalistyczne środki) zamiast cleanera. Lakier jest w dobrej kondycji brak drobinek asfaltu i zaschniętych kropel po wodzie. Zastosowanie środka ograniczało by się do usunięcia starego wosku. Jak chcesz tylko usunąć wosk to IPA... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 powiedz mi jeszcze tylko, czy w jakim stężeniu go używać i jak aplikować(coś jak QD?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 1:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zależy też jaki wosk, bo np. wielu sealantów IPA w żaden sposób nie usunie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marqs05 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 słyszałem że znany płyn do mycia naczyń (ludwik) nieźle radzi sobie z usuwaniem starego wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 czy DJ LP nadaje sie do pracy z rotacją? czy IPA można zastąpić APC (albo gdzie dostane, oprócz sklepów internetowych?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szoszon1983 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 słyszałem że znany płyn do mycia naczyń (ludwik) nieźle radzi sobie z usuwaniem starego wosku. z rąk i aplikatorów usuwa bez problemu, więc z auta penie też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 czy IPA można zastąpić APC (albo gdzie dostane, oprócz sklepów internetowych?) APC dostaniesz w Tesco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Akurat APC mam, chodziło mi o IPA.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pfikusny Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Próbowałem zlikwidować trochę zarysowań na czarnym lakierze Audi - przy pomocy UC Megsa na miękkim padzie polerki. Nie ważne jak się męczyłem - wiele zdziałać mi się nie udało. Musiałbym dokupić do UC coś mocniejszego - co? 3M? - Którą? Fioletową? Zieloną mogę sobie chyba darować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 fioletowa z 3M(ultrafina) jest wykończeniowa. jak już 3M to zielony korek. przy Audi w niektórych przypadkach i tak za słaby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pfikusny Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 fioletowa z 3M(ultrafina) jest wykończeniowa. jak już 3M to zielony korek. przy Audi w niektórych przypadkach i tak za słaby... Oki - pomieszałem Czyli lepiej kupić testery zielnego i żółtego, wykończeniówkę mogę już zrobić UC? (dalej będzie cleaner Step 1 Megsa, Black Hole i #16) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 szukaj było tyle o tych pastach. UC nie jest na wykończenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi