Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Panowie jak rozcienczyc APC do czyszczenia tapicerki, 1:10 czy slabiej??

kilka bardziej uporczywych plam jest ale ogolnie nie jest zle

Opublikowano

ja APC megsa rozrobiłem 1:5 i używam zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz samochodu... tak jest dla mnie wygodniej bo nie muszę 2 butelek mieć... ktoś kiedyś pisał że robił testy z tym APC i nie rozcieńczonym w ogóle pracował i też nic złego się nie stało...

Opublikowano

Jagmar, zalezy od APC ale generalnie 1:5 to roztwor do mocnych zabrudzen, np mycia silnika. Nie polecal bym tego do srodka. Jesli chcesz pozostac przy 1 butelce, rozcienczaj 1:15, max 1:10. Jest to calkiem uniwersalne stezenie ktorym mozna myc tapicerke z mniejszym ryzykiem ale powinno tez dac rade przy codziennym myciu felg czy zakamarkow w karoserii.

ktoś kiedyś pisał że robił testy z tym APC i nie rozcieńczonym w ogóle pracował i też nic złego się nie stało...
na tapicerke to juz hardcore i marnotrawienie srodka. Nie polecal bym tego jako bezpieczne.
Opublikowano

Jak zmywacie pianę po czyszczeniu silnika, wnęk po otwarciu drzwi i deski rozdzielczej po użyciu APC te elementy są zapienione i jak to zmywacie lejecie normalnie wodę po silniku i środku

• Moderator
Opublikowano

myjkę da się dość dokładnie nakierować tak aby nie zachlapać środka pojazdu,

a silnik - wystarczy zabezpieczyć elementy wrażliwe na wilgoć - alternator, bezpieczniki itp

Opublikowano

Czego mógłbym użyć(pomijając specjalistyczne środki) zamiast cleanera. Lakier jest w dobrej kondycji brak drobinek asfaltu i zaschniętych kropel po wodzie. Zastosowanie środka ograniczało by się do usunięcia starego wosku.

Opublikowano
Czego mógłbym użyć(pomijając specjalistyczne środki) zamiast cleanera. Lakier jest w dobrej kondycji brak drobinek asfaltu i zaschniętych kropel po wodzie. Zastosowanie środka ograniczało by się do usunięcia starego wosku.
Jak chcesz tylko usunąć wosk to IPA...
Opublikowano

powiedz mi jeszcze tylko, czy w jakim stężeniu go używać i jak aplikować(coś jak QD?)

Opublikowano

czy DJ LP nadaje sie do pracy z rotacją?

czy IPA można zastąpić APC (albo gdzie dostane, oprócz sklepów internetowych?)

Opublikowano
słyszałem że znany płyn do mycia naczyń (ludwik) nieźle radzi sobie z usuwaniem starego wosku.

z rąk i aplikatorów usuwa bez problemu, więc z auta penie też.

Opublikowano
czy IPA można zastąpić APC (albo gdzie dostane, oprócz sklepów internetowych?)

APC dostaniesz w Tesco

Opublikowano

Próbowałem zlikwidować trochę zarysowań na czarnym lakierze Audi - przy pomocy UC Megsa na miękkim padzie polerki.

Nie ważne jak się męczyłem - wiele zdziałać mi się nie udało.

Musiałbym dokupić do UC coś mocniejszego - co?

3M? - Którą? Fioletową? Zieloną mogę sobie chyba darować?

Opublikowano

fioletowa z 3M(ultrafina) jest wykończeniowa. jak już 3M to zielony korek. przy Audi w niektórych przypadkach i tak za słaby...

Opublikowano
fioletowa z 3M(ultrafina) jest wykończeniowa. jak już 3M to zielony korek. przy Audi w niektórych przypadkach i tak za słaby...

Oki - pomieszałem :oops:

Czyli lepiej kupić testery zielnego i żółtego, wykończeniówkę mogę już zrobić UC? (dalej będzie cleaner Step 1 Megsa, Black Hole i #16)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.