Kama Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ja tam TenziTruck z marolexem używam i nic mu się złego nie stało W jakim stężeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Można nim wciągać wszystko. Ja sprzątam posadzkę w garażu bez najmniejszego problemu. Dzięki chłopaki za odpowiedzi! Ale jak rozumiem już lekko wilgotne błotko nie wchodzi w grę?? Sorry za być może banalne pytania ale z tematu odkurzaczy trochę słaby jestem [ Dodano: 24 Styczeń 2013, 20:15 ] Ja tam TenziTruck z marolexem używam i nic mu się złego nie stało W jakim stężeniu? 1:5 nie robi na nim żadnego wrażenia Co prawda tylko raz takiego killera używałem, normalnie ok 1:10 do 1:30 używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 24 Stycznia 2013 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Panowie,Ten: http://showcarshine.pl/aplikatory/36-ch ... czacy.html Czy ten: http://showcarshine.pl/aplikatory/394-m ... shing.html Moim zdaniem to to samo a jak chcesz coś mocniej tnącego to to http://showcarshine.pl/aplikatory/984-v ... wardy.html To samo? jeden polishing a drugi cutting i taka różnica w cenie, to chyba nie to samo... Jak dla mnie aplikatory praktycznie identyczne CG jak suchy to odrobinę twardszy, ale czy warto przepłacać .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 24 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 g.pajak, konfigurujesz go do pracy na mokro i heja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 g.pajak, Ja ta końcówkę podlogowa prEznaczylem do odkurzania garażu. Z golego betonu wszystko ładnie ściąga. Po blotku zdejmij mu czapki żeby wilgoć nie napsocila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 g.pajak, tylko pozniej wody zassij wieksza ilosc w celu przeplukania weza po blotku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 g.pajak, konfigurujesz go do pracy na mokro i heja Dzienx [ Dodano: 24 Styczeń 2013, 20:27 ] g.pajak, tylko pozniej wody zassij wieksza ilosc w celu przeplukania weza po blotku g.pajak,Ja ta końcówkę podlogowa prEznaczylem do odkurzania garażu. Z golego betonu wszystko ładnie ściąga. Po blotku zdejmij mu czapki żeby wilgoć nie napsocila Dzięki panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 24 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Jest nawet specjalna końcówka do "mycia" podłogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Tak, gloria+szczotka+ ta końcówka i płytki w piwnicy czyste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Jest nawet specjalna końcówka do "mycia" podłogi. w zestawie A26? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Z jednej strony jest szczotka a z drugiej sciagaczka ale jaki ja mam zestaw to nie pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dojnik91 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Panowie, co z tymi srodkami plynnymi typu politura cleaner itp. Czy kazdy moge uzyc na DA? Czy sa jakies przeciwskazania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 panowie potrzebuje jakiegos smaru w "spreju" do zawiasów i do szyn przy fotelech, co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 co z tymi srodkami plynnymi typu politura cleaner itp. Czy kazdy moge uzyc na DA? Czy sa jakies przeciwskazania? Możesz używać z DA, miękki pad i jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoodY Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 grabek246 Ja swego czasu szukałem odpowiedzi na twoje pytanie przetestowałem sobie kilka rodzaji smarów i skończyłem na smarze do łancuchów motocyklowych Castrol 400ml chyba 28zł może to śmieszne ale jest nie przyciąga kurzy żadnego piasku nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kama Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 1:5 nie robi na nim żadnego wrażenia Co prawda tylko raz takiego killera używałem, normalnie ok 1:10 do 1:30 używam. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik1 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Jak odkręcić zapieczone śruby zaznaczone na foto poniżej. 3 dni moczenia WD40 i naftą nie pomogło. Klucz obrabia śrubę gdyż chyba jest mosiężna. W dolnej części odkręciłem odpowietrzniki kluczem nasadowym, lecz z tej strony musy być kopytkowy, bo wychodzi ze śruby przewód. Może kluczem do przewodów hamulcowych (złapie śrubę wokół) Dzięki za rady Foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Dobrze ostukać przed odkręcaniem. Jak nie pomoże to podgrzać palnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blu Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Koledzy, będę pierwszy raz glinkował auto, potem ręcznie UC Megsa, następnie cleaner i tu pytanie, co będzie lepsze, DJ LP, czy Cherry Glaze? Nie ukrywam, że już miałem zamawiać LP, ale dowiedziałem się o istnieniu Cherry Glaze i sam nie wiem dodam że woski jakimi dysponuję to DJ BV, Finish Kare Pink i DJ Banana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KR54321 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 lajcik1, WD hm, to już lepiej polej Colą ;-) a na serio to polecam Ci smar penetrujący Förch S401. Ciesz się że możesz użyć normalnego klucza. Mój zacisk jest skręcony śrubami z łbem na 10 kątowy Torx i nigdzie takich nasadek nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Blu, Cherry Glaze to raczej takie AIO a nie cleaner jakim jest Dodo i ja bym Ci polecił włąśnie cleaner DD LP zwłaszcza na okres zimowy gdzie liczy sie trwałośc niż look gdzie Cherry ładnie go podkręca i zakrywa niedoskonałości lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blu Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Blu, Cherry Glaze to raczej takie AIO a nie cleaner jakim jest Dodo i ja bym Ci polecił włąśnie cleaner DD LP zwłaszcza na okres zimowy gdzie liczy sie trwałośc niż look gdzie Cherry ładnie go podkręca i zakrywa niedoskonałości lakieru Wiem, że Cherry to AIO ale doczytałem na forum również, że doskonale sprawdza się jako cleaner, stąd moje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik1 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 KR54321, WD ma również właściwości penetrujące, a nie jak myśli większość - smarujące. Co do Coli to zostało udowodnione, że jej cudowne właściwości nie są wcale takie cudowne U mnie zaciski są skręcone imbusem około 10mm, jeszcze nie wiem czy pójdzie, żeby rozpołowić zaciski, muszę odkręcić te śruby, połączone są ze sobą mosiężnym wężykiem. Będę dalej próbował. Dzięki za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Blu, dokładnie masz racje ale ja go stosuje jako glaze bardziej na okres ziosenno/letni bo ładnie daje look a jak wiem idzie to w parą z trwałością więc w zime bym go odpuścił na wiosne jak najbardziej chyba że Ci na trwałości nie zależy więc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blu Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Dzięki za sugestie kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi