grzechu_S Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Skąd wytrzasnąć ten proszek do prania RM760 w ludzkiej cenie? Widzę tylko opakowania po 10kg za ponad 200 zł, na co mie to np w Castoramie, OBI, Praktikerze itd. Zanteresuj sie lepiej chemia Tersusa, ew Valetpro heavy duty carpet cleaner. Środek Karchera nie jest rewelacyjny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 A w tutorialu o praniu tapicerki polecali ten rm760 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteKKK03 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 RM daje radę, jest może słabszy, ale wystarczy zrobić więcej przejazdów i jest dobrze. Tutaj walczyłem z brudem odkurzaczem Puzzi z RM760, bez pre-spray, nawet szczotki nie miałem, tylko ekstrakcja. Po wyschnięciu żadnych plam czy innych niechcianych historii. Także nie skreślajmy go tak definitywnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 A w tutorialu o praniu tapicerki polecali ten rm760 Zły nie jest,ale są lepsze środki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Czyli np. ten od VP Heavy Duty Carpet? Bo w robocie męczę się z jakimś Concept HD Farbic, który prawie nic nie usuwa... Też Puzzi mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZANDAR Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Czytałem, że polecany jest także środek z firmy Tenzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteKKK03 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Jeżeli masz na myśli Texwash to jak dla mnie lipa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Ale pewnie i tak ten RM lepszy od tego jest.. http://www.conceptchemicals.com/node/108 Tam napisali, że używać 1:40 rozcieńczenia, jak mi 1:1 albo sam koncentrat nie dawał rady na lekkie zabrudzenia A po prostu może ja coś źle robię? Nalewam płynu do atomizera, pryskam na tapicerkę, czekam chwilkę i zaczynam szorować szczotką i po tym wciągam to odkurzaczem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 barteKKK03, Używałem już bardzo wiele różniej chemii do prania, i jak dla mnie texwash jest bardzo dobry, wiadomo jak mocno są ubrudzone fotele to trzeba coś mocniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteKKK03 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 A u mnie blado wypadł przy wspomnianym RM.. ale dodaję go do ekstrakcji wraz z proszkiem, bo daje całkiem przyjemny cytrynowy zapaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Skąd wytrzasnąć ten proszek do prania RM760 w ludzkiej cenie? Widzę tylko opakowania po 10kg za ponad 200 zł, na co mie to Ja bym Ci polecał Power Burst z Prochem, w PL niestety dosyć drogi ( cena prawie x 2 tej co w UK) ale jest mega wydajny , Jeżeli na własny użytek to na allegro kupisz 1 kg, jednak jeżeli sporo pierzesz to w UK kupisz za około 150 zł 4kg . Z tych , które próbowałem ( rm , tersus , valet pro , tenzi ) prochem był zdecydowanie najlepszy , nie pamiętam żebym się kiedykolwiek na nim zawiódł . Zobacz test jaki robiłem jakiś czas temu http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=8960 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZANDAR Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Na allegro Power Burst 200zł za 4kg, więc jeśli polecasz będzie trzeba wypróbować...jeśli najpierw kupie odkurzacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu5asz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Hej.Pod FK 1000 dalem Dodo LPL ale podobno R222 bardziej nadaje sie pod ten wosk.Jak to jest(megs16 i Collinite 476s tez biore pod uwage). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Jak dla mnie to roznice w trwalosci przy tym wosku i tych cleanerach beda niezauwazalne, na obu powinien dlugo siedziec, mi na dodo spokojnie 4-5 miesiecy dawal rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Na allegro Power Burst 200zł za 4kg, więc jeśli polecasz będzie trzeba wypróbować...jeśli najpierw kupie odkurzacz Więc powoli gonimy Europę , 200 zł to dobra cena . Jakiś czas temu sprawdzałem to były prawie po 3 stówy , jakby dobrze poszukać to w niektórych sklepach nadal kosztuje 306 zł, a przy zakupie 4 opakowań SUPER OKAZJA 1317,18zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubi78 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Hej.Pod FK 1000 dalem Dodo LPL ale podobno R222 bardziej nadaje sie pod ten wosk.Jak to jest(megs16 i Collinite 476s tez biore pod uwage). Chcę odświeżyć lakier srebrny metal Peugeota 207. Praca będzie ręczna. Na koniec napewno FK Hi-Temp. Jaki Cleaner? Dodo LP, R222 czy Lusso RC? Jaki QD? FK Extra Slick, AF Finale czy jeszcze coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Po korekcie nie stosuje cleanera bo jest to raczej niepotrzebne, nie ? Kupuje wosk tak jak kolega wyżej FK 1000hp i jaki do tego QD ? jakiś do 45 zł myślałem o tym : DURAGLOSS Fast Clean & Shine, jest coś wart ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Po korekcie nie stosuje cleanera bo jest to raczej niepotrzebne, nie ? Jeżeli masz cleaner nieścierny to można użyć. Tak samo np w przypadku Zymola lepiej użyć HDC przed woskiem, nawet po polerce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zna ktoś sklep w Warszawie, gdzie kupie samoprzylepna foli aby nakleić na lakier pod łapy bagażnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 na radzymińskiej jadąc od wileńskiego kawałek przed maciem na zaciszu jest po prawej stronie agencja reklamowa, mają tam kupe szyldów ledowych to ich zauważysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 No nie wiem, czy szef da się namówić na tego PROCHEM Zastanawiam się nad tym VP Heavy Duty Carpet Cleaner W ogóle to jak najlepiej te tapicerki prać? Ja psikam presprayem, czekam, szortuje i wciągam, psikam, czekam, szoruje i wciągam. Tak czytam i czytam, o co chodzi z tą ekstrakcją? TO nie jest po prostu wciągnięcie wody i tyle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 kamilgt, Dziekuje, nie pomyślałem o agencjach reklamowych. Tylko z Bemowo mam tam trochę daleko. Nie wie nikt o czymś takim w okolicach Bemowo,Wola,Bielany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek1976 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Czy pod RG 55 mogę użyć cleaner PB PP czy kupywać dedykowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 piotr13, szkoda, że nie pisałeś wcześniej, bo w środę tamtędy przejeżdżałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Tak czytam i czytam, o co chodzi z tą ekstrakcją? TO nie jest po prostu wciągnięcie wody i tyle? Powiedział bym natryskiwanie z jednoczesnym wciąganiem wody z szamponem ewentualnnie samej wody . Tak mi się wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi