grzechu_S Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Skąd wytrzasnąć ten proszek do prania RM760 w ludzkiej cenie? Widzę tylko opakowania po 10kg za ponad 200 zł, na co mie to np w Castoramie, OBI, Praktikerze itd. Zanteresuj sie lepiej chemia Tersusa, ew Valetpro heavy duty carpet cleaner. Środek Karchera nie jest rewelacyjny...
Fr0styyy. Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 A w tutorialu o praniu tapicerki polecali ten rm760
barteKKK03 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 RM daje radę, jest może słabszy, ale wystarczy zrobić więcej przejazdów i jest dobrze. Tutaj walczyłem z brudem odkurzaczem Puzzi z RM760, bez pre-spray, nawet szczotki nie miałem, tylko ekstrakcja. Po wyschnięciu żadnych plam czy innych niechcianych historii. Także nie skreślajmy go tak definitywnie...
kubik Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 A w tutorialu o praniu tapicerki polecali ten rm760 Zły nie jest,ale są lepsze środki
Fr0styyy. Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Czyli np. ten od VP Heavy Duty Carpet? Bo w robocie męczę się z jakimś Concept HD Farbic, który prawie nic nie usuwa... Też Puzzi mam.
ZANDAR Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Czytałem, że polecany jest także środek z firmy Tenzi
barteKKK03 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Jeżeli masz na myśli Texwash to jak dla mnie lipa...
Fr0styyy. Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Ale pewnie i tak ten RM lepszy od tego jest.. http://www.conceptchemicals.com/node/108 Tam napisali, że używać 1:40 rozcieńczenia, jak mi 1:1 albo sam koncentrat nie dawał rady na lekkie zabrudzenia A po prostu może ja coś źle robię? Nalewam płynu do atomizera, pryskam na tapicerkę, czekam chwilkę i zaczynam szorować szczotką i po tym wciągam to odkurzaczem
SzaKal Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 barteKKK03, Używałem już bardzo wiele różniej chemii do prania, i jak dla mnie texwash jest bardzo dobry, wiadomo jak mocno są ubrudzone fotele to trzeba coś mocniejszego.
barteKKK03 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 A u mnie blado wypadł przy wspomnianym RM.. ale dodaję go do ekstrakcji wraz z proszkiem, bo daje całkiem przyjemny cytrynowy zapaszek
golden0282 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Skąd wytrzasnąć ten proszek do prania RM760 w ludzkiej cenie? Widzę tylko opakowania po 10kg za ponad 200 zł, na co mie to Ja bym Ci polecał Power Burst z Prochem, w PL niestety dosyć drogi ( cena prawie x 2 tej co w UK) ale jest mega wydajny , Jeżeli na własny użytek to na allegro kupisz 1 kg, jednak jeżeli sporo pierzesz to w UK kupisz za około 150 zł 4kg . Z tych , które próbowałem ( rm , tersus , valet pro , tenzi ) prochem był zdecydowanie najlepszy , nie pamiętam żebym się kiedykolwiek na nim zawiódł . Zobacz test jaki robiłem jakiś czas temu http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=8960
ZANDAR Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Na allegro Power Burst 200zł za 4kg, więc jeśli polecasz będzie trzeba wypróbować...jeśli najpierw kupie odkurzacz
lu5asz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Hej.Pod FK 1000 dalem Dodo LPL ale podobno R222 bardziej nadaje sie pod ten wosk.Jak to jest(megs16 i Collinite 476s tez biore pod uwage).
Altay Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Jak dla mnie to roznice w trwalosci przy tym wosku i tych cleanerach beda niezauwazalne, na obu powinien dlugo siedziec, mi na dodo spokojnie 4-5 miesiecy dawal rade
golden0282 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Na allegro Power Burst 200zł za 4kg, więc jeśli polecasz będzie trzeba wypróbować...jeśli najpierw kupie odkurzacz Więc powoli gonimy Europę , 200 zł to dobra cena . Jakiś czas temu sprawdzałem to były prawie po 3 stówy , jakby dobrze poszukać to w niektórych sklepach nadal kosztuje 306 zł, a przy zakupie 4 opakowań SUPER OKAZJA 1317,18zł
kubi78 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Hej.Pod FK 1000 dalem Dodo LPL ale podobno R222 bardziej nadaje sie pod ten wosk.Jak to jest(megs16 i Collinite 476s tez biore pod uwage). Chcę odświeżyć lakier srebrny metal Peugeota 207. Praca będzie ręczna. Na koniec napewno FK Hi-Temp. Jaki Cleaner? Dodo LP, R222 czy Lusso RC? Jaki QD? FK Extra Slick, AF Finale czy jeszcze coś innego?
Sebek96 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Po korekcie nie stosuje cleanera bo jest to raczej niepotrzebne, nie ? Kupuje wosk tak jak kolega wyżej FK 1000hp i jaki do tego QD ? jakiś do 45 zł myślałem o tym : DURAGLOSS Fast Clean & Shine, jest coś wart ?
bienek Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Po korekcie nie stosuje cleanera bo jest to raczej niepotrzebne, nie ? Jeżeli masz cleaner nieścierny to można użyć. Tak samo np w przypadku Zymola lepiej użyć HDC przed woskiem, nawet po polerce.
Piotrek Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zna ktoś sklep w Warszawie, gdzie kupie samoprzylepna foli aby nakleić na lakier pod łapy bagażnika ?
kamilgt Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 na radzymińskiej jadąc od wileńskiego kawałek przed maciem na zaciszu jest po prawej stronie agencja reklamowa, mają tam kupe szyldów ledowych to ich zauważysz
Fr0styyy. Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 No nie wiem, czy szef da się namówić na tego PROCHEM Zastanawiam się nad tym VP Heavy Duty Carpet Cleaner W ogóle to jak najlepiej te tapicerki prać? Ja psikam presprayem, czekam, szortuje i wciągam, psikam, czekam, szoruje i wciągam. Tak czytam i czytam, o co chodzi z tą ekstrakcją? TO nie jest po prostu wciągnięcie wody i tyle?
Piotrek Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 kamilgt, Dziekuje, nie pomyślałem o agencjach reklamowych. Tylko z Bemowo mam tam trochę daleko. Nie wie nikt o czymś takim w okolicach Bemowo,Wola,Bielany ?
bobek1976 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Czy pod RG 55 mogę użyć cleaner PB PP czy kupywać dedykowany?
kamilgt Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 piotr13, szkoda, że nie pisałeś wcześniej, bo w środę tamtędy przejeżdżałem...
golden0282 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Tak czytam i czytam, o co chodzi z tą ekstrakcją? TO nie jest po prostu wciągnięcie wody i tyle? Powiedział bym natryskiwanie z jednoczesnym wciąganiem wody z szamponem ewentualnnie samej wody . Tak mi się wydaje
Rekomendowane odpowiedzi