lajcik1 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Adm, żyłka z wędkarskiego na "grube" ryby albo żyłka do kosiarki, taka w cienka plecionka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek123 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Krążą mity o tym, że wszystkie pady flexipads są strasznie twarde, tu pytanie, czy żółtym padem flexipads da radę wykończyć samochód w kolorze czarny uni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Krążą mity o tym, że wszystkie pady flexipads są strasznie twarde, tu pytanie, czy żółtym padem flexipads da radę wykończyć samochód w kolorze czarny uni? No to są mity. Te żółte flexi faktycznie na oko są twarde w porównaniu do jakichś tam waflowych itp., ale czasami nawet na takim miękkim lakierze lepiej mi się pracuje nimi niż np. czarnymi wafelkami. Do tego podczas pracy flexi robią się miękkie. Nawet czarny wafel potrafi zrobić trochę zamieszania na lakierze w połączeniu z daną pastą Wszystko zależy od lakieru, obrotów, preferencji polermistrza, rodzaju pasty. Nie ma uniwersalnej recepty . Najlepiej mieć w pogotowiu innego rodzaju pady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinek01 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 albo żyłka do kosiarki, taka w cienka plecionka. nie wiem jakim cudem zamierzasz zmieścić między znaczek a lakier żyłkę od kosiarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emek Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Mam problem ze zdjęciem znaczków z tylnej klapy. Żyłki po chwili przecierają się i pękają. Czym innym próbować ? Klapa była już malowana więc kwestia rodzaju kleju jest ograniczona tylko fantazją lakiernika Znaczek taki :Obrazek W scenicu taki sam emblemat, ma jeszcze 2 albo 3 bolce które wchodzą w klapę, więc z samą żyłką nie pójdzie łatwo trzeba będzie jeszcze podważać, pewnie w te otowry ktoś nawalił kleju ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Nie dałem rady grubą żyłką, żyletką, nawet drut miedziany pęka. Nie wiem jakiego kleju tam naładowali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 4 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Adm, wpadnij jutro do mnie odbierzesz co trzeba i razem się pomęczymy z napisem Cały dzień jestem w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Krążą mity o tym, że wszystkie pady flexipads są strasznie twarde Są twarde, ale jak dostaną trochę ciepła, to robią się miękkie. Można sobie sprawdzić chuchając na pad, bo od razu się zrobi miękki w tym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik1 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 nie wiem jakim cudem zamierzasz zmieścić między znaczek a lakier żyłkę od kosiarki. Czytaj ze zrozumieniem...żyłka do kosiarki, taka w cienka plecionka Specjalnie dla Ciebie fotki Przepraszam za jakość drugiego foto, robione tel. w deszczu. Tą żyłą usuwałem napisy w byłym samochodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinek01 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 lajcik1, ale z tej żyłki co jest na 1 foto jeszcze wyciągałeś pojedynczą nitkę? Czy to co widać na pierwszym foto już posłużyło do odcięcia napisu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Z jakimi prędkościami polerki wypracowywać pastę Menzerna SF2500 ? Polerować aż do zniknięcia pasty ? Sunąć raczej szybko po elemencie czy wolniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik1 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 kinek01, nic nie wyciągałem. Takim kawałkiem, jaki odciąłem ze szpuli, odcinałem napis. Działałem dokładnie tym co na pierwszej fotce. Dasz radę EDIT: Można, spotkać te żyłki też w sklepach z artykułami budowlanymi pod nazwą "żyłka ogrodniczo-budowlana". Szpula 100m - cena około 13 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinek01 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 kinek01, nic nie wyciągałem. Takim kawałkiem, jaki odciąłem ze szpuli, odcinałem napis. Działałem dokładnie tym co na pierwszej fotce. Dasz radę EDIT: Można, spotkać te żyłki też w sklepach z artykułami budowlanymi pod nazwą "żyłka ogrodniczo-budowlana". Szpula 100m - cena około 13 zł IMO pod mój napis by się to nigdy nie zmieściło, ale jak się dało to się dało Pewnie w rzeczywistości nie jest taka gruba na jaką się wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik1 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 kinek01, żyłka jest, pusta w środku i robi się płaska pod naciskiem, nie jest wtedy grubsza niż 0,5 mm. W każdym razie, dla autora życzę powodzenia w walce z fantazją lakiernika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 lajcik1, będę próbował taką żyłką, chociaż też mam obawy czy nie będzie zbyt gruba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bili20@o2.pl Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Ja to robię swoim starym dowodem osobistym i wydaje mi się że to najlepszy sposób, bo nie boli on w palce! Jednak jeśli znaczek został przyklejony na klej do szyb, to ja nie wiem, czy cokolwiek da się zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Adm, emblematy w Renaulcie, są przyklejone, ale mimo to są mocowane w otwory w karoserii Przerabiałem to już kilka lat temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barry_1 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Jak oceniacie ogólnie produkty ShinyGarage? cena jest bardzo atrakcyjna ale czy jakość rownież? Nadmienie iż aktualnie używam aktywnej piany i szamponu tej marki ale cieżko mi porównywać gdyż nic droższego / "markowego" nie stosowałem. Z góry dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Dobra chemia, za bardzo dobre pieniadze Szampon jest okej, srodek na owady rowniez, swietny jest plyn do szyb U mnie do mycia samochodu daja rade i na tle markowych konkurentow nie wypadaja wcale gorzej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiek Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Dobra chemia, za bardzo dobre pieniadze To jest chyba najlepsze podsumowanie - Wojtek i ekipa robią fajne produkty i dobre jakościowo. Przede wszystkim ogromny plus za to, że to polska firma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 To jest chyba najlepsze podsumowanie - Wojtek i ekipa robią fajne produkty i dobre jakościowo. Przede wszystkim ogromny plus za to, że to polska firma. Mam jedynie zastrzeżenie do tar glue remover. Tzn do produktu nie mam nic bo nawet go jeszcze nie użyłem, natomiast butelka z atomizerem się w ogóle nie nadają. Raz psiknąłem na palec i poźniej atomizer zaczął strasznie cieknąć, a do tego rozpuscił farbę z etykiety i cały się ubrudziłem. Napisałem PW na facebooku producentom, nic nie odpisali, ale miejmy nadzieje, że to poprawią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoozaQ Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Z SG mam w arsenale: - Red Devil HD Nano, - Lime APC - Back 2 Black - Perfect Glass Cleaner - Orange Car Shampoo Jestem z nich bardzo zadowolony, a w planach mam uzupełnienie arsenału o: - EF Wheel Cleaner - Iron Off - Almond Quick Detailer No i na FB widać, że chłopaki coś knują bo się chyba jakiś wosk szykuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiek Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 ciekawe czy będą robić pasty polerskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witam Dziś korzystając z pomyślnej aury umyłem auto i postanowiłem wypróbować mój ostatni nabytek: MONSTER SHINE AZUR WAFFEL DRYER - RĘCZNIK DO OSUSZANIA 60/75CM. Niestety przy suszeniu 1-szego elementu z ręcznika jakby się sypało, takie drobinki materiału a to wszystko zostawało na lakierze - dobrze, że miałem fluffyego. I tu moje pytanie - czy to normalne żeby ręcznik waflowy tak się sypał? a może trzeba go najpierw wyprać? a może kupiłem jakiś badziew? Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z ręcznikami waflowymi także proszę o jakieś porady. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 5 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Z wafla sonusa nic się nie sypie. Wypierz i zobacz czy pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi