Administrator Evo Opublikowano 3 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 sugerowałem się tym, że FF i SF usuwa matowienie po 2000 i 2500 Zapomnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Evo, Oki dzieki, wiec nowa buteleczka FG potrzebna [ Dodano: 3 Styczeń 2013, 16:13 ] To jeszcze pytanko z 3m finishinga brac czarnego czy niebieskiego do dość miękkiego peżotowskiego lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Warto zabierać sie do korekty lakieru nie mając miernika ? I jeszcze jedno pytanie. Gdzie kupie gąbki polerskie na gwint M14 mniejsze niż 150mm ? są w ogóle ? Zastanawiam sie nad taką kombinacją : Ultimate compound LUB FG500 + PF2500 + SF4000. Co polecacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Sebek96, Warto, pod warunkiem że z papierem nie bedziesz szalał. A nie lepiej kupić BP i pady? Poszukaj na alledrogo.pl A zestaw kosmetyków zdecydowanie drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 brac czarnego czy niebieskiego Praktycznie takie same pady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 [ Dodano: 3 Styczeń 2013, 17:06 ] Sebek96, Warto, pod warunkiem że z papierem nie bedziesz szalał. A nie lepiej kupić BP i pady? Poszukaj na alledrogo.pl A zestaw kosmetyków zdecydowanie drugi. Wszystko fajnie tylko to znów pieniądze.. ;/ Mam troche ograniczony fundusz. Chce jeszcze kupić 2x halogen starczy po 500w ? Tak wygląda samochód po umyciu i wysuszeniu lecz w słoncu widać świrle i niektóre miejsca są matowe... Może jak zaczne polerke to nie zaczynać od FG tylko od PF2500 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 To lepiej PF i finish na pierwszy raz i tak będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteKKK03 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 A ja się zastanawiam jak ogarnąć pranie tapicerki... niedługo w moje ręce wpadnie materiał z kanapy i przed włożeniem do auta chcę go uprać i tu się zastanawiam... sam materiał ręcznie np w wannie czy ekstrakcja po naciągnięciu na gąbki? Co będzie zdrowsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące samego polerowania. Podam może to w punktach co bedzie po wyglinkowaniu itp. 1) Oddziele sobie maske taśmą na 3 części 2) Zaczne polerować np. FG500 + biały pad (myśle, że zaczne od PF2500 ale pomijając to) 3) Gdy efekt mnie zadowoli mam zrobić reszte maski a potem maske finishem i zakończyć ? Czy po prostu zrobić całe auto FG500 + PF2500 i potem umyć i dopiero całe auto finishem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Nie lepiej FG400 zamiast 500? Chyba lepiej cały element od razu wyprowadzić niż wszystko po kolei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Fr0styyy., A może od papieru 1000 zacząć w ogóle? [ Dodano: 3 Styczeń 2013, 21:25 ] Sebek96, ja robie całą furę jedną pastą potem całe auto finiszem. Jedynie 50 robie do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Sebek96, pracujesz jak ci łatwiej. Na spokojnie możesz podzielić panel na mniejsze i pojechać FG500 a później FF i przejść na kolejny panel.. Wybór należy do ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 3 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące samego polerowania. Podam może to w punktach co bedzie po wyglinkowaniu itp. 1) Oddziele sobie maske taśmą na 3 części 2) Zaczne polerować np. FG500 + biały pad (myśle, że zaczne od PF2500 ale pomijając to) 3) Gdy efekt mnie zadowoli mam zrobić reszte maski a potem maske finishem i zakończyć ? Czy po prostu zrobić całe auto FG500 + PF2500 i potem umyć i dopiero całe auto finishem ? Jak nie robisz zdjec 50/50 to nie warto dzielic sobie na czesci, oklej ranty i tyle. Sprobuj 2500 + sredni pad i zobacz efekt, jak bedzie ok to lec tak cale auto i potem finish od razu bez mycia. Jesli to za malo to lecisz fg500 na twardszej gabce, potem od razu 2500 na srednim i cale auto masz zrobione 2500. Po tym myjesz auto i lecisz finisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ok Czyli po FG wypadałoby umyć auto, tak ? Jeśli zaczne od 2500 to już nie musze ? Pomyślałałem jak będzie mi lepiej i chyba pierw skończe do porządku jeden panel. Czyli jak będzie potrzeba to FG, 2500 i finish i przechodze na następny ale wszystko sie jeszcze zobaczy Będą takie gąbki z bolla : Biała - FG500 Pomarańczowa - 2500 Czarna - Finish. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 3 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Myjesz jak Ci pasta mocno napyli , przy PF2500 to mało prawdopodobne, ale możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ok, tak więc dzięki wszystkim bardzo. Wszystko jest jasne, mycie, glinka, oklejanie rantów żeby nie przejechać ich i biore sie za korektę. Jeszcze raz dzięki Przyznałbym Wam pomógł ale nie wiem gdzie, nie widze takiej opcji, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin89 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Czy ktoś z Was korzystał z wypożyczalni odkurzaczy piorących? Znalazłem firmę, która zajmuje się wypożyczaniem karcher'ów puzzi 100. Cena spoko, oferują proszek w cenie, nie jestem pewien jaki, chyba rm760, czy do prania tapicerki potrzebuję czegoś więcej? Jakiś pre spray? Tapicerka na pierwszy rzut oka nie wygląda na zbyt zapyziałą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Myślę o tym samym, podobno w sklepach KOMFORT też jest opcja na wypożyczenie, i to tylko za cenę środka czyszczącego, nie pamiętam tylko jakie odkurzacze tam mają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz KRK Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Oprócz odkurzacza piorącego, proszku rm760 i szczotki do czyszczenia więcej niczego nie potrzebujesz, (poza wodą, prądem i chęcią do pracy oczywiście). Możesz rozważyć zabezpieczenie wypranej i wysuszonej tapicerki impregnatem hydrofobowym. Np. 303 Fabric Guard. Proszek RM760 działa bardzo dobrze. Zwróć uwagę na to aby dokładnie rozpuścić go w wodzie, czasami trzeba mu w tym trochę pomóc kreując wir wody dłonią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin89 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 manio49, moim zdaniem lepiej skorzystać z pewnej marki, jaką jest karcher. O odkurzaczach z komfortu ktoś pisał, że strasznie zajeżdżone są, oczywiście sam tego nie sprawdzałem, więc się nie sugeruj moją opinią. Tomasz KRK, dzięki bardzo za pomoc. Z tego co mam na ten moment to właśnie chęci, ale czyż to nie największy zasób Mógłby mnie ktoś uświadomić jak oznaczyć, że ktoś mi pomógł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Mógłby mnie ktoś uświadomić jak oznaczyć, że ktoś mi pomógł? opcja dostępna jak być to Ty założył temat a nie dopisał się do istniejącego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 3 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opcja 'pomógł" działa tylko w temacie założonym przez daną osobę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz KRK Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Z tego co mam na ten moment to właśnie chęci, ale czyż to nie największy zasób I słuszne to i naukowe Motywacja to podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Mam problem ze zdjęciem znaczków z tylnej klapy. Żyłki po chwili przecierają się i pękają. Czym innym próbować ? Klapa była już malowana więc kwestia rodzaju kleju jest ograniczona tylko fantazją lakiernika Znaczek taki : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Żyletka + delikatne podgrzanie miejsca ze znaczkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi