Administrator Evo Opublikowano 3 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 sugerowałem się tym, że FF i SF usuwa matowienie po 2000 i 2500 Zapomnij
sinner Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Evo, Oki dzieki, wiec nowa buteleczka FG potrzebna [ Dodano: 3 Styczeń 2013, 16:13 ] To jeszcze pytanko z 3m finishinga brac czarnego czy niebieskiego do dość miękkiego peżotowskiego lakieru?
Sebek96 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Warto zabierać sie do korekty lakieru nie mając miernika ? I jeszcze jedno pytanie. Gdzie kupie gąbki polerskie na gwint M14 mniejsze niż 150mm ? są w ogóle ? Zastanawiam sie nad taką kombinacją : Ultimate compound LUB FG500 + PF2500 + SF4000. Co polecacie ?
sinner Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Sebek96, Warto, pod warunkiem że z papierem nie bedziesz szalał. A nie lepiej kupić BP i pady? Poszukaj na alledrogo.pl A zestaw kosmetyków zdecydowanie drugi.
SzaKal Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 brac czarnego czy niebieskiego Praktycznie takie same pady
Sebek96 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 [ Dodano: 3 Styczeń 2013, 17:06 ] Sebek96, Warto, pod warunkiem że z papierem nie bedziesz szalał. A nie lepiej kupić BP i pady? Poszukaj na alledrogo.pl A zestaw kosmetyków zdecydowanie drugi. Wszystko fajnie tylko to znów pieniądze.. ;/ Mam troche ograniczony fundusz. Chce jeszcze kupić 2x halogen starczy po 500w ? Tak wygląda samochód po umyciu i wysuszeniu lecz w słoncu widać świrle i niektóre miejsca są matowe... Może jak zaczne polerke to nie zaczynać od FG tylko od PF2500 ?
kubik Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 To lepiej PF i finish na pierwszy raz i tak będzie
barteKKK03 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 A ja się zastanawiam jak ogarnąć pranie tapicerki... niedługo w moje ręce wpadnie materiał z kanapy i przed włożeniem do auta chcę go uprać i tu się zastanawiam... sam materiał ręcznie np w wannie czy ekstrakcja po naciągnięciu na gąbki? Co będzie zdrowsze?
Sebek96 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące samego polerowania. Podam może to w punktach co bedzie po wyglinkowaniu itp. 1) Oddziele sobie maske taśmą na 3 części 2) Zaczne polerować np. FG500 + biały pad (myśle, że zaczne od PF2500 ale pomijając to) 3) Gdy efekt mnie zadowoli mam zrobić reszte maski a potem maske finishem i zakończyć ? Czy po prostu zrobić całe auto FG500 + PF2500 i potem umyć i dopiero całe auto finishem ?
Fr0styyy. Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Nie lepiej FG400 zamiast 500? Chyba lepiej cały element od razu wyprowadzić niż wszystko po kolei
sinner Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Fr0styyy., A może od papieru 1000 zacząć w ogóle? [ Dodano: 3 Styczeń 2013, 21:25 ] Sebek96, ja robie całą furę jedną pastą potem całe auto finiszem. Jedynie 50 robie do końca
Swoop Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Sebek96, pracujesz jak ci łatwiej. Na spokojnie możesz podzielić panel na mniejsze i pojechać FG500 a później FF i przejść na kolejny panel.. Wybór należy do ciebie
Moderator krd Opublikowano 3 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące samego polerowania. Podam może to w punktach co bedzie po wyglinkowaniu itp. 1) Oddziele sobie maske taśmą na 3 części 2) Zaczne polerować np. FG500 + biały pad (myśle, że zaczne od PF2500 ale pomijając to) 3) Gdy efekt mnie zadowoli mam zrobić reszte maski a potem maske finishem i zakończyć ? Czy po prostu zrobić całe auto FG500 + PF2500 i potem umyć i dopiero całe auto finishem ? Jak nie robisz zdjec 50/50 to nie warto dzielic sobie na czesci, oklej ranty i tyle. Sprobuj 2500 + sredni pad i zobacz efekt, jak bedzie ok to lec tak cale auto i potem finish od razu bez mycia. Jesli to za malo to lecisz fg500 na twardszej gabce, potem od razu 2500 na srednim i cale auto masz zrobione 2500. Po tym myjesz auto i lecisz finisz.
Sebek96 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ok Czyli po FG wypadałoby umyć auto, tak ? Jeśli zaczne od 2500 to już nie musze ? Pomyślałałem jak będzie mi lepiej i chyba pierw skończe do porządku jeden panel. Czyli jak będzie potrzeba to FG, 2500 i finish i przechodze na następny ale wszystko sie jeszcze zobaczy Będą takie gąbki z bolla : Biała - FG500 Pomarańczowa - 2500 Czarna - Finish.
Administrator Evo Opublikowano 3 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Myjesz jak Ci pasta mocno napyli , przy PF2500 to mało prawdopodobne, ale możliwe.
Sebek96 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ok, tak więc dzięki wszystkim bardzo. Wszystko jest jasne, mycie, glinka, oklejanie rantów żeby nie przejechać ich i biore sie za korektę. Jeszcze raz dzięki Przyznałbym Wam pomógł ale nie wiem gdzie, nie widze takiej opcji, pozdrawiam.
Marcin89 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Czy ktoś z Was korzystał z wypożyczalni odkurzaczy piorących? Znalazłem firmę, która zajmuje się wypożyczaniem karcher'ów puzzi 100. Cena spoko, oferują proszek w cenie, nie jestem pewien jaki, chyba rm760, czy do prania tapicerki potrzebuję czegoś więcej? Jakiś pre spray? Tapicerka na pierwszy rzut oka nie wygląda na zbyt zapyziałą
manio49 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Myślę o tym samym, podobno w sklepach KOMFORT też jest opcja na wypożyczenie, i to tylko za cenę środka czyszczącego, nie pamiętam tylko jakie odkurzacze tam mają...
Tomasz KRK Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Oprócz odkurzacza piorącego, proszku rm760 i szczotki do czyszczenia więcej niczego nie potrzebujesz, (poza wodą, prądem i chęcią do pracy oczywiście). Możesz rozważyć zabezpieczenie wypranej i wysuszonej tapicerki impregnatem hydrofobowym. Np. 303 Fabric Guard. Proszek RM760 działa bardzo dobrze. Zwróć uwagę na to aby dokładnie rozpuścić go w wodzie, czasami trzeba mu w tym trochę pomóc kreując wir wody dłonią
Marcin89 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 manio49, moim zdaniem lepiej skorzystać z pewnej marki, jaką jest karcher. O odkurzaczach z komfortu ktoś pisał, że strasznie zajeżdżone są, oczywiście sam tego nie sprawdzałem, więc się nie sugeruj moją opinią. Tomasz KRK, dzięki bardzo za pomoc. Z tego co mam na ten moment to właśnie chęci, ale czyż to nie największy zasób Mógłby mnie ktoś uświadomić jak oznaczyć, że ktoś mi pomógł?
Swoop Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Mógłby mnie ktoś uświadomić jak oznaczyć, że ktoś mi pomógł? opcja dostępna jak być to Ty założył temat a nie dopisał się do istniejącego
Moderator rychu Opublikowano 3 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opcja 'pomógł" działa tylko w temacie założonym przez daną osobę.
Tomasz KRK Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Z tego co mam na ten moment to właśnie chęci, ale czyż to nie największy zasób I słuszne to i naukowe Motywacja to podstawa.
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 Mam problem ze zdjęciem znaczków z tylnej klapy. Żyłki po chwili przecierają się i pękają. Czym innym próbować ? Klapa była już malowana więc kwestia rodzaju kleju jest ograniczona tylko fantazją lakiernika Znaczek taki :
cptolgierd Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 Żyletka + delikatne podgrzanie miejsca ze znaczkiem.
Rekomendowane odpowiedzi