Carire Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 jeżeli colli to styknie i sama IPA przed nim ja polecam również AchillesPrep od Valetpro i cleaner wofganga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambol Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 dzieki wielki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin89 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Polecam cleaner ClearKote Vanilla Hand Glaze pod Colli 476. A czy to przypadkiem nie jest sprzeczne żeby stosować cleaner z odżywką pod sealant? Czy przypadkiem nie wpływa to na pogorszenie trwałości Colli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 19 Grudnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Polecam cleaner ClearKote Vanilla Hand Glaze pod Colli 476. A czy to przypadkiem nie jest sprzeczne żeby stosować cleaner z odżywką pod Sealant? Czy przypadkiem nie wpływa to na pogorszenie trwałości Colli? Nie. Uzywasz cleanera by oczyscic lakier, a pozniej zmywasz go IPA, by powierzchnia byla jalowa pod nolozenie sealanta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy49 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Nie. Uzywasz cleanera by oczyscic lakier, a pozniej zmywasz go IPA, by powierzchnia byla jalowa pod nolozenie sealanta. Pierwsze słyszę, żeby używać cleanera a potem zmywać go IPA . Po cleanerze wosk lub sealant. Tak w ogóle przesadzacie z tym IPA, który w zasadzie służy do kontroli po polerce i odtłuszczeniu oraz usunięciu resztek past polerskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 zapchały mi się wkładki do glori pianą, leżały 24h w apc, w ciepłej wodzie, nic nie pomaga. Trzeba kupić nowe, czy jest szansa żeby je uratować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 karambol, pod Colli polecam R222: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=12703 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Miyagi Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Polecam cleaner ClearKote Vanilla Hand Glaze pod Colli 476. A czy to przypadkiem nie jest sprzeczne żeby stosować cleaner z odżywką pod Sealant? Czy przypadkiem nie wpływa to na pogorszenie trwałości Colli? Nie. Uzywasz cleanera by oczyscic lakier, a pozniej zmywasz go IPA coo??!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 siwy49, Pan Miyagi, nie hejtujcie bo od każdej zasady są wyjątki. Ten patent ze zmywaniem cleanera przed Collim już sporo osób przetestowało i potwierdza zwiększoną trwałość tego wosku. Niektóre jak nie większość sealantów/hybryd nie lubi tłustego podkładu (a większość cleanerów taka jest) więc odtłuszczenie przed nałożeniem znacząco poprawia trwałość czyt. mój podpis, trochę ironiczny a trochę na serio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Borek, ma racje albo takie na bazie wody, nie tłuste bo też takowe są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy49 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 siwy49, Pan Miyagi, nie hejtujcie bo od każdej zasady są wyjątki. Ten patent ze zmywaniem cleanera przed Collim już sporo osób przetestowało i potwierdza zwiększoną trwałość tego wosku. Niektóre jak nie większość sealantów/hybryd nie lubi tłustego podkładu (a większość cleanerów taka jest) więc odtłuszczenie przed nałożeniem znacząco poprawia trwałośćczyt. mój podpis, trochę ironiczny a trochę na serio To poco używać cleanera - od razu IPA, albo kupić cleaner odpowiedni pod Colli a nie robić sobie podwójnej roboty. Co do tych testów nikt nie jest wstanie przeprowadzić miarodajnie ponieważ nie zachowa powtarzalnych warunków (temperatura, warunki atmosferyczne, lokalizacja np: Śląsk - Mazury i wiele innych). Ja takie testy traktuję z przymrużeniem oka. Prawidłowe testy są jedynie możliwe w warunkach laboratoryjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Co do tych testów nikt nie jest wstanie przeprowadzić miarodajnie ponieważ nie zachowa powtarzalnych warunków (temperatura, warunki atmosferyczne, lokalizacja np: Śląsk - Mazury i wiele innych). Ja takie testy traktuję z przymrużeniem oka. Prawidłowe testy są jedynie możliwe w warunkach laboratoryjnych. też prawda, ale jakąś tam prawidłowość można zauważyć To poco używać cleanera - od razu IPA nikt tu nie stawia "=" między IPĄ a cleanerem, cleaner robi swoje, ale zostawia to co sealantom nie służy, dlatego jest IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 ja tam zawsze kłade bez IPY a z cleanerem i jest bardzo dobrze. Wszystko właśnie zależy do warunków, ile uzytkujemy auto itd więc nie ma titaj takiego złotego środka testy testy i jeszcze raz testy żeby znaleźc to najlepsze dla nas połączenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy49 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 nikt tu nie stawia "=" między IPĄ a cleanerem, cleaner robi swoje, ale zostawia to co sealantom nie służy, dlatego jest IPA Ja uważam że odpowiedni cleaner do danego sealantu np:POLISHANGEL® Esclate Lotion do POLISHANGEL® Master Sealant jest ok. Pod colli też można dobrać odpowiedni cleaner, ale jak znam życie wielu uczestnikom forum chodzi o ekonomikę - wiadomo IPA jest tanie i ot cała tajemnica! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 19 Grudnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Pod Colli też można dobrać odpowiedni cleaner, ale jak znam życie wielu uczestnikom forum chodzi o ekonomikę - wiadomo IPA jest tanie i ot cała tajemnica! Polecam lekture wypowiedzi szanowanego profesora dr. habilitowanego Administratora Evo traktujacego o zastosowaniu IPY i cleanerow. Sama IPA nie wejdzie w reakcje chemiczne z zanieczyszczeniami i nie usunie ich, od tego jest cleaner. A to, ze niektore woski lubia jalowa OCZYSZCZONA powierzchnie skutkuje uzyciem IPY PO cleanerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy49 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 A to, ze niektore woski lubia jalowa OCZYSZCZONA powierzchnie skutkuje uzyciem IPY PO cleanerze. Każdy wie swoje i ma prawo do swojego poglądu. Ja swój pogląd wyraziłem i go nie zmienię. Proponuję zamknąć te wywody bo do niczego dobrego nie prowadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Trafil do mnie pacjent z zagrzybionymi pasami bezpieczenstwa i fotelami, co moze byc powodem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 20 Grudnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Wilgoć we wnętrzu, nie był podtopiony kiedyś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Wlasnie tak przypuszczam ze moze jakas powodz, ale wlasciciel mowi ze nie, wiec nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 20 Grudnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Nie musi nawet być powódź, wystarczy okno/szyberdach zostawione otwarte na deszczową noc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Trafil do mnie pacjent z zagrzybionymi pasami bezpieczenstwa i fotelami, co moze byc powodem? Wnętrze mogło być minimalnie wilgotne, ale nie używane przez dłuższy czas i grzyby gotowe. To auto stało okolo 4 lat nieużywane, w dotyku tapicerka wydawała się sucha , a jednak kierownica obrosła , fakt tu gdzie mieszkam klimat jest bardziej wilgotny niż w PL , dlatego grzyby rosną szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Moze i tak, bo na pasach jest grzyb, i na kanapie z tylu, podlokietnik, i boczki, zobaczymy co z tego bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Mógłby ktoś napisać coś na temat Pasty Urban Shine np. porównując do UC Megsa, gdzieś, ktoś pisał ze jest ponoć lepsza od UC do ręcznej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Czy ktoś ma może doświadczenie jak długo leży zimą samo Cherry Glaze, a ile z woskiem, np. Hi-Temp lub Megs #16? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 soll, u mojego taty fk na cherry glaze leżał lekko ponad miesiąc, myty chemią na bezdotyku, przebieg jakieś 2tyś km ogólnie raczej słabo może popełniłem jakiś błąd w aplikacji, nie wiem, 1 warstwa poszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi