Skocz do zawartości

Krótkie pytanie- krótka odpowiedź część 3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Moderator
Polecam cleaner ClearKote Vanilla Hand Glaze pod Colli 476.

A czy to przypadkiem nie jest sprzeczne żeby stosować cleaner z odżywką pod Sealant? Czy przypadkiem nie wpływa to na pogorszenie trwałości Colli?

Nie. Uzywasz cleanera by oczyscic lakier, a pozniej zmywasz go IPA, by powierzchnia byla jalowa pod nolozenie sealanta. :)

Nie. Uzywasz cleanera by oczyscic lakier, a pozniej zmywasz go IPA, by powierzchnia byla jalowa pod nolozenie sealanta. :)
Pierwsze słyszę, żeby używać cleanera a potem zmywać go IPA . Po cleanerze wosk lub sealant. Tak w ogóle przesadzacie z tym IPA, który w zasadzie służy do kontroli po polerce i odtłuszczeniu oraz usunięciu resztek past polerskich. ;)

Polecam cleaner ClearKote Vanilla Hand Glaze pod Colli 476.

A czy to przypadkiem nie jest sprzeczne żeby stosować cleaner z odżywką pod Sealant? Czy przypadkiem nie wpływa to na pogorszenie trwałości Colli?

Nie. Uzywasz cleanera by oczyscic lakier, a pozniej zmywasz go IPA

coo??!! :zly:

siwy49, Pan Miyagi, nie hejtujcie bo od każdej zasady są wyjątki. Ten patent ze zmywaniem cleanera przed Collim już sporo osób przetestowało i potwierdza zwiększoną trwałość tego wosku. Niektóre jak nie większość sealantów/hybryd nie lubi tłustego podkładu (a większość cleanerów taka jest) więc odtłuszczenie przed nałożeniem znacząco poprawia trwałość

czyt. mój podpis, trochę ironiczny a trochę na serio ;)

siwy49, Pan Miyagi, nie hejtujcie bo od każdej zasady są wyjątki. Ten patent ze zmywaniem cleanera przed Collim już sporo osób przetestowało i potwierdza zwiększoną trwałość tego wosku. Niektóre jak nie większość sealantów/hybryd nie lubi tłustego podkładu (a większość cleanerów taka jest) więc odtłuszczenie przed nałożeniem znacząco poprawia trwałość

czyt. mój podpis, trochę ironiczny a trochę na serio ;)

To poco używać cleanera - od razu IPA, albo kupić cleaner odpowiedni pod Colli a nie robić sobie podwójnej roboty.

Co do tych testów :lol: nikt nie jest wstanie przeprowadzić miarodajnie ponieważ nie zachowa powtarzalnych warunków (temperatura, warunki atmosferyczne, lokalizacja np: Śląsk - Mazury i wiele innych). Ja takie testy traktuję z przymrużeniem oka. ;)

Prawidłowe testy są jedynie możliwe w warunkach laboratoryjnych.

Co do tych testów :lol: nikt nie jest wstanie przeprowadzić miarodajnie ponieważ nie zachowa powtarzalnych warunków (temperatura, warunki atmosferyczne, lokalizacja np: Śląsk - Mazury i wiele innych). Ja takie testy traktuję z przymrużeniem oka. ;)

Prawidłowe testy są jedynie możliwe w warunkach laboratoryjnych.

też prawda, ale jakąś tam prawidłowość można zauważyć

To poco używać cleanera - od razu IPA

nikt tu nie stawia "=" między IPĄ a cleanerem, cleaner robi swoje, ale zostawia to co sealantom nie służy, dlatego jest IPA

ja tam zawsze kłade bez IPY a z cleanerem i jest bardzo dobrze. Wszystko właśnie zależy do warunków, ile uzytkujemy auto itd więc nie ma titaj takiego złotego środka ;) testy testy i jeszcze raz testy żeby znaleźc to najlepsze dla nas połączenie :good:

nikt tu nie stawia "=" między IPĄ a cleanerem, cleaner robi swoje, ale zostawia to co sealantom nie służy, dlatego jest IPA

Ja uważam że odpowiedni cleaner do danego sealantu np:POLISHANGEL® Esclate Lotion do POLISHANGEL® Master Sealant jest ok.

Pod colli też można dobrać odpowiedni cleaner, ale jak znam życie wielu uczestnikom forum chodzi o ekonomikę - wiadomo IPA jest tanie i ot cała tajemnica! ;)

• Moderator
Pod Colli też można dobrać odpowiedni cleaner, ale jak znam życie wielu uczestnikom forum chodzi o ekonomikę - wiadomo IPA jest tanie i ot cała tajemnica! ;)

Polecam lekture wypowiedzi szanowanego profesora dr. habilitowanego Administratora Evo traktujacego o zastosowaniu IPY i cleanerow.

Sama IPA nie wejdzie w reakcje chemiczne z zanieczyszczeniami i nie usunie ich, od tego jest cleaner. A to, ze niektore woski lubia jalowa OCZYSZCZONA powierzchnie skutkuje uzyciem IPY PO cleanerze.

A to, ze niektore woski lubia jalowa OCZYSZCZONA powierzchnie skutkuje uzyciem IPY PO cleanerze.

Każdy wie swoje i ma prawo do swojego poglądu.

Ja swój pogląd wyraziłem i go nie zmienię.

Proponuję zamknąć te wywody bo do niczego dobrego nie prowadzą.

Trafil do mnie pacjent z zagrzybionymi pasami bezpieczenstwa i fotelami, co moze byc powodem? :o

Wnętrze mogło być minimalnie wilgotne, ale nie używane przez dłuższy czas i grzyby gotowe.

40267621780857164180418.jpg

To auto stało okolo 4 lat nieużywane, w dotyku tapicerka wydawała się sucha , a jednak kierownica obrosła , fakt tu gdzie mieszkam klimat jest bardziej wilgotny niż w PL , dlatego grzyby rosną szybciej :D

soll, u mojego taty fk na cherry glaze leżał lekko ponad miesiąc, myty chemią na bezdotyku, przebieg jakieś 2tyś km ;)

ogólnie raczej słabo :thumbdown: może popełniłem jakiś błąd w aplikacji, nie wiem, 1 warstwa poszła ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.