maciekd24 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 to podzialam z piana na bezdotyku bo i tak czeka mnie nakladanie wosku od nowa w przyszlym tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Czy po korekcie jest sens użyć HDC przed nakładaniem wosku Zymola? Czy taka operacja nie wniesie nic do wyglądu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Czy po korekcie jest sens użyć HDC przed nakładaniem wosku Zymola? Czy taka operacja nie wniesie nic do wyglądu. Do wyglądu może i nic szczególnego nie wniesie,ale do trwałości owszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Do wygladu zawsze cos wniesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 14 Grudnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Do wyglądu może i nic szczególnego nie wniesie Używałeś kiedyś HDC, że takie rzeczy wypisujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Do wyglądu może i nic szczególnego nie wniesie Używałeś kiedyś HDC, że takie rzeczy wypisujesz? Owszem Przyciemnił,ale żeby to było jakieś wielkie wow po niebieskim korku nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 14 Grudnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 ...no tak! Jak niebieskim korkiem wypełniłeś rysy to HDC za dużo roboty nie miał ale i tak poprawił wygląd in plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 To jeszcze jedno pytanie. W kwietniu tego roku robiłem korektę. Lakier nadal wygląda b dobrze, ale jakieś drobne ryski/swirle się pojawiły. Czy lepiej przejechać jeszcze raz lakier menzerną ff3000 i na to HDC+ zymol, czy wystarczy samo HDC i na to wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 To jeszcze jedno pytanie. W kwietniu tego roku robiłem korektę. Lakier nadal wygląda b dobrze, ale jakieś drobne ryski/swirle się pojawiły. Czy lepiej przejechać jeszcze raz lakier menzerną ff3000 i na to HDC+ zymol, czy wystarczy samo HDC i na to wosk? HDC przykryje a FF zawsze coś tam odrobinę zdejmie,jak masz czas to się można bawić,ja tam bym dorzucił jeszcze coś pokroju 2000 lub UC przed Jak samochód gotowy to wiele więcej roboty nie jest,a efekt już inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 14 Grudnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Wszystko zależy od tego na jakim poziomie wykonałeś korektę i co rozumiesz pod pojęciem drobne ryski/swirle. Dla świętego spokoju przeleciałbym FF3000 i na to HDC ale czy warto teraz czy lepiej na wiosnę? Jaki wosk planujesz położyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Wszystko zależy od tego na jakim poziomie wykonałeś korektę i co rozumiesz pod pojęciem drobne ryski/swirle.Dla świętego spokoju przeleciałbym FF3000 i na to HDC ale czy warto teraz czy lepiej na wiosnę? Jaki wosk planujesz położyć? Jeśli chodzi o poziom korekty to wygląda to tak: Przed: Uploaded with ImageShack.us Po: Uploaded with ImageShack.us Zdjęcia robione tylko telefonem. Auto zawsze myte bezdotykowo z aktywną pianą, a nastepnie na 2 wiaderka, więc udało się zachować lakier w dobrym stanie poza minimalnymi swirlami. Oczywiście zajmę się nim na wiosnę.Kombinacja to HDC+Titanium (na dolne panele) + Glasur na resztę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 14 Grudnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Kombinacja wosków ciekawa. Ja posmarowałbym HDC i woski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majaq Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Mam takie pytanie odnosnie zapuszczonego tlumika... Rzecz jasna potraktuje go apc Nielsena w rozcienczeniu 1:5 ale jesli chodzi o koncowke czy moge ja przepolerowac UC? A no i mam pytanie czym potraktowac szyby wewnatrz, poniewaz od srodka zamarzaja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Mam takie pytanie odnosnie zapuszczonego tlumika... Rzecz jasna potraktuje go apc Nielsena w rozcienczeniu 1:5 ale jesli chodzi o koncowke czy moge ja przepolerowac UC?A no i mam pytanie czym potraktowac szyby wewnatrz, poniewaz od srodka zamarzaja... Jeśli chodzi i końcówkę to lepiej użyć wełny stalowej, a pózniej jakiegoś środka do polerowania metalu. Ja mam pastę mothersa i płyn optimum. Obydwa środki dobre ze wskazaniem na optimum. Dziwić może wodnista konsystencja, ale daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 14 Grudnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 czy moge ja przepolerowac UC? oczywiście, że tak ale efekt uzależniony jest od stanu końcówek. UC może nie dać rady. Ja polecam wełnę stalową i AUTOSOL na filcu. A no i mam pytanie czym potraktowac szyby wewnatrz, poniewaz od srodka zamarzaja... najpierw musisz wyeliminować wilgoć w środku auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Panowie czy są średniej klasy myjki z podgrzewaniem wody do 1000 pln ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Jeśli już to używki, ale w tej cenie nie liczył bym, przynajmniej na Karchera. Ponadto jak podgrzewanie to już zasilanie 3-fazowe 380V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 cocolino, ciężka sprawa, sam patrzyłem na takie i ceny około 3.000 od karchera ale chyba będzie się trzeba w taką zaopatrzyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Ponadto jak podgrzewanie to już zasilanie 3-fazowe 380V Nie koniecznie Mam HDS-a na ciepłą wodę na 230 V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubolak Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Czy ktoś miał do czynienia z "gumą do malowania auta". Znalazłem ogłoszenie na SR dotyczące malowania całego auta za połowę ceny oklejania folią. Firma Colormyride oferuje takie usługi. Czy jest to samo co Plastidip, tylko z pistoletu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Plasdipa tez mozna klasc z pistoletu wiec bardzo mozliwe ze to bedzie zblizona substancja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 15 Grudnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zapytaj w SNB Łódź. To jest to o co pytasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Nie koniecznie Mam HDS-a na ciepłą wodę na 230 V Masz rację, tylko że lepsze/wydajniejsze są te na 380V, zwłaszcza przy wyższych parametrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar3 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 A ja mam pytanie z lekka inne w zeszłym roku miałem na lakierze coli 476 - próbowałem różnych QD i tylko Aquawax robił wielkie "wow", do tego stopnia, że inni nie będący w temacie pytali co zrobiłem z lakierem znaczy chodzi mi o aplikację po myciu na wytarty lakier w tym roku dałem kanapkę składającą się z maszynowego DG652 + coli 476 i po kilku dniach coli insulator wax zanim przyszły mrozy wosk przestał pięknie kropelkować co mycie było QD - Aquawax, Reload, QD+ i coś tam jeszcze - efekt kiepski, ani kropelki się nie poprawiły ani śliskość lakieru no i jakiś tydzień przed przyjściem opadów śniegu/mrozem dałem zapomnianego QD pro det. i mi szczena opadła bo po zastosowaniu lakier dostał mega kopa ( jak kiedyś po Aquawax na 476 ) jakieś dwa tygodnie jeździłem w śniegu/błocie, samochód uwalony, że szkoda mówić, dzisiaj od rana pada deszcz - początkowo była tafla wody - mówię sobie, że pewnie nie ma już wosku, ale po południu pojawiły się kropelki no i generalnie wygląd zrobił się niczego sobie i na chwilę obecną są kropelki na całości ( pod listwami i tylna klapa kropli brak ) mieliście tak, że co wosk to inne działania QD? no bo nie wiem od czego to wszystko zależy ... niby Reload taki osławiony a w sumie spektakularnych elektów nie dał a taki pro det. co to kiedyś żadnych efektów specjalnych nie dawał - podbija wosk jak niewiem co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Panowie, zmierzy mi ktoś wysokość tej buteleczki 250ml ze show car shine ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi