lakikwap Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 yukon, nie miałeś nigdy problemu że 1:4 za mocne? Nie odbarwiło żadnego "chromowanego" elementu czy plastiku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 lakikwap, do wnętrza tylko 1:10 ale w drugim atomizerku mam 1:5, do bierzącego czyszczenia używam tylko 1:10 (na zewnątrz) i daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spooch Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 To ja napiszę tak: Ostatnio zachciało mi się umyć komorę silnika w mojej e34 i użyłem stężenia 1:4 APC megsa i co...? Lipa. Niektóre gumy "wysuszyło", spękały a były takie ładne. Na szczęście dziś kupiłem większość nowych Dalej plastiki pomimo, że mają 21 lat wyglądały jak nowe już tak nie wyglądają. jakby się złuszczyło coś. Na kielichach amorków lakier zmatowiło... w zasadzie się mocno wkur.... Następnym razem użyje czegoś innego. Dodam, że jak zabrałem się za autko po 2 letnim przestoju i umyłem takim stężeniem zewnętrzne uszczelki przy szybach nic się nie działo. Lakier na drzwiach też nietknięty. Zbaraniałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 spooch, noo to dziwną akcje miałeś z tym apc, megs powinien być naprawde bezpieczny.. nie powinien narobić takich szkód nawet nierozrobiony 1:4 zaleca wyraźnie sam producent, a oni powini szczególnie zwracać uwagę na bezpieczeństwo pisząc takie rzeczy. [ Dodano: 20 Maj 2011, 20:44 ] http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=367 tutaj na na ich stronie zalecane stężenie 1:4 [ Dodano: 20 Maj 2011, 21:47 ] ps. jak chemia (typu hardkorowy atak) do felg nie robi szkody oponą to wątpię że apc im zrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 lakikwap nigdy nie było problemy, powiem więcej jak nie daje rady idzie 1:2. tyle, że to już wyjątkowe akcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 spox, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufus295 Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 1. Czy przy drugiej aplikacji wosku (hybrydy), zużywa się generalnie tyle samo, czy może mniej? 2. Jaka może być przyczyna, że aplikator Megsa, po np. pół godzinnej przerwie w woskowaniu strzela(tak jak by gniótł folię bąbelkową, tyle że ciut ciszej) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 rufus295, 1. praktycznie tyle samo 2. myśle że wosk dostał się między przestrzeń pianki i zaschnął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spooch Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 rufus295, u mnie ten sam aplikator strzelał jak robiłem cały samochód ale na początku była cisza Myślę, że po prostu pory w aplikatorze się przytykają i dlatego taki strzelający efekt. Dawałem bardzo cienką warstwę coliego 476 i na całym autku żadnych negatywnych skutków nie było. Także nie ma czym się przejmować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszaKr Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 strzelanie może być, jeżeli używa sie chyba za duzej ilości wosku. Na początku też tak miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhs Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Czy jak dziś nałożyłem wosk na auto i jutro chce nałożyć druga warstwę to mogę zastosować między warstwami PB Black hole ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Pytałem w innym temacie jakiś czas temu ale nikt mi nie odpowiedział więc spróbuje tutaj Jakie najlepiej zachować odstępy czasowe miedzy nakładaniam kolejno DJ LP > PB BH > Colli 476 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufus295 Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Jakie najlepiej zachować odstępy czasowe miedzy nakładaniam kolejno DJ LP > PB BH > Colli 476 ? Żadnych przerw nie musisz robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Menzerna 500 i 4000 Jakie pady do nich dobrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rubio Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Cutting i polishing... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz KRK Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 albo cutting i finishing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 tyle to wiem, bardziej chodzi mi o firme. CCS z Lake Country - czarny + zółty + biały (135mm) SurfCityGarage - czarny + żółty + biały (100mm) Czy takie coś będzie dobrym wyborem? Dodam że pracować będę na DA i lakierach głównie VAG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz KRK Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Ja bym brał Flexipads/styl Menzerna, albo Lake Country Hydro Tech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szoszon1983 Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 witam na aucie mam teraz DJ DW=nałożony miesiąc temu. Mogę na niego nałożyć DJ HC, czy najpierw zmyć do gołego i cały proces od nowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinCe Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 co da lepszy wet look duraglos 601 plus 111 czy moze Black Hole plus Nattys Blue kwestie trwałości pomińmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukk Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Szukam gąbek polerskich, czy Urban Gąbka polerska karbowana pomarańczowa na rzep oraz Urban Gąbka polerska karbowana czarna na rzep będzie ok? Pasty jakie mam to Mezerna fg500 i sf 4000, pb 125 mm więc gąbki 150x25? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Żadnych przerw nie musisz robić Dzięki za odpowiedź, gdzieś mi kiedyś rzuciło się na forum w oczy aby po nałożeniu glaze'a zrobić chwile przerwy przed woskiem ale skoro nie trzeba to i lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 kup białą cutting, czarną finiszową i jak pieniadze nie ograniczaja to jeszcze pomaranczowa gąbki 150x25? tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marasec Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Mam pytanie odnośnie aktywnej piany Stockmeier Chemie sc10820. http://www.bilbaro.pl/index.php?strona=42&produkt=73 Dostałem ją od kolegi, używane są na stacjach benzynowych tam gdzie mają myjnie automatyczne. Chciałem zapytać, czy wie ktoś może czy warto taką aktywną pianę stosować, czy lepiej od razu przejść do mycia jakimś lepszym szamponem? Albo, czy można zmieszać trochę tej akt. piany z szamponem, nanieść opryskiwaczem i myć auto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi