czaptan Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 krd, jako doświadczony partyzant mówię - 4 stopnie to luksus, byle czapkę mieć. Ciepła woda w obu wiadrach i nie ma szans zmarznąć, nawet ręce nie wymiękną. Można ew. rękawiczki jakieś do osuszania wziąć, ale ostatnio przy 6 stopniach nie potrzebowałem. No chyba że wieje mocno, to jest gorzej EDIT: a lakier wytrzyma, bez obaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Najchłodniejsze mycie jakie robiłem to -11st.C,ale to sam bezdotyk i sru do garażu,wiadomo dojechałem jako tafla lodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Tak serio z miłości do samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 kubik, w sumie już niedługo nas to czeka ale co tam, damy rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 finish kare raczej nie da rady nałożyć? przy 5 stopniach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Kładź, przecież nie wybuchnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaptan Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Zejdzie szybciej, ale ileś tam potrzyma. Mi Colli nakładany przy 0 stopni w wietrzny dzień wytrzymał niemal miesiąc . I to po zwykłym myciu, bo nie było jak przygotować powierzchni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Co lepiej polozyc pod Megsa 16 wolfganga czy achillesa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 24 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Co lepiej polozyc pod Megsa 16 wolfganga czy achillesa ? Zrob 50/50 i podziel sie wnioskami. Na przyszlosc nie bedzie takich pytan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TADEK14 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Czy do oczyszczania lakieru z resztek past i odtluszczania moge uzyc zmywacza sylikonowego zamiast ipa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 TADEK14, Nawet jest to wskazane, bo ipa nie wymywa wszystkiego i po kilku myciach może coś wyjść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 krd, tak bede robił i o efekcie bede informował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TADEK14 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 TADEK14, Nawet jest to wskazane, bo IPA nie wymywa wszystkiego i po kilku myciach może coś wyjść Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 TADEK14, Nawet jest to wskazane, bo IPA nie wymywa wszystkiego i po kilku myciach może coś wyjść Jak się umie używać produktów to IPA wystarczy A zmywacz też nie jest takim idealnym wyjściem Więc warto czasem coś poeksperymentować z dwoma tymi środkami oraz APC w różnych kombinacjach Ja nadal nie mam idealnego rozwiązania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Ja nadal nie mam idealnego rozwiązania a na Poldku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 a na Poldku :mrgreen: ? Poldka myłem piana+apc więc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ko7 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Cleaner CK vanilla hand glaze na zime to dobry pomysł ? Wosk colli lub FK hi-temp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Marcin_ko7, poczytaj dokładnie forum bo ten temat był X razy wałkowany... Sama Ipa wystarczy, na kłada albo na Achillesa lub Wolfganga. Poczytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ko7 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Czytam duzo i nigdzie nie widziałem zeby ktos CK VHG na zime używał, a ze własnie go kupiem na wiosne to sie zastanawiam czy na zime nadał by sie... Gdybym miał ocieplany garaz to bym probował... Aktualnie dwie warstwy hi temp na ipa lezy na golfie. Na achillesie Hi temp nie wytrzymał długo... Mogłem użyć achillesa + ipa i wtedy hi temp ale teraz z temperatura na dworze nie ciekawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TADEK14 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 TADEK14, Nawet jest to wskazane, bo IPA nie wymywa wszystkiego i po kilku myciach może coś wyjść Jak się umie używać produktów to IPA wystarczy A zmywacz też nie jest takim idealnym wyjściem Więc warto czasem coś poeksperymentować z dwoma tymi środkami oraz APC w różnych kombinacjach Ja nadal nie mam idealnego rozwiązania Trzeba będzie protestować i znaleźć odpowiednia kombinacje, narazie zobaczę co będzie po zmywaczu i surfexie 1:10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 TADEK14, musi być tafla wtedy masz pewność, że wszystko wymyte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Można bez problemów przechowywać aplikatory razem w słoiczku z woskiem? Mam to do siebie, że do każdego wosku mam osobny, ale zastanawia mnie czy jakoś to nie zaszkodzi woskom... choćby ich nie wysuszy czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 zależy od wosku, widziałem gdzieś foto że FK HiTemp aplikator w puszce zeżarł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 patol, M4ciek, u mnie w 1000p od ponad roku leży aplikator w środku (meg'sowe słoneczko) i nic mu nie jest tylko trochę płaskie się zrobiło Ogólnie do słoiczka gdzie idzie zmieścić aplikator używam osobnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Wahler, Gates czy Vernet - jaki termostat byście wybrali? Ostatni Wahler nawet roku nie przetrwał i zastanawiam się czy nie zaryzykować z innym zamiennikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi