Sebek96 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 No w jakimś stopniu mają zniknąć hologramy i delikatne rysy. Nie ma to być na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 14 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 UC to nie jest taka mocna pasta, usunie pewnie utlenienie lakieru i moze czesc hologramow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 UC to nie jest taka mocna pasta, usunie pewnie utlenienie lakieru i moze czesc hologramow... No nie przesadzaj,hologramy tnie bez problemu gorzej z głębokimi swirlami. UC na maszynie fajnie odświeża lakier,na moje zdejmuje 4-5lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Ok, dzięki za pomoc, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSO-Team Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Czym się różni czarna gąbka 3M od niebieskiej. Niby obie finiszowe, ale jak to jest w praktyce? Jeżeli się różnią to którą wybrać? Gąbki do sf4000 i ew. do cleaner'ów w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 15 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Czarna odrobine twardsza, bierz niebieską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stang Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Panowie, pierwszy raz przeprowadzam kompletną renowację auta. Chciałbym zabezpieczyć świeżo polakierowaną 'budę' przed porysowaniem. Nie chodzi mi o rysy srubokrętem, ale delikatne obcierki, np ubraniem, które na pewno się zdarzą przy składaniu auta. Obiło mi się o uszy, że ktoś stosował silkon w sprayu w usa przy załadunku aut na statek, w celu zabezpieczenia przed działaniem wody morskiej. Czy ktoś miał styczność z czymś takim? Jeśli tak, to proszę o jakieś namiary na produkt, jeśli nie to jakieś inne patenty na zabezpieczenie nadwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu5asz Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Hej,czym nakladac Natural Look.Dolaczonym atomizerem,czy odlaczyc atomizer i jakims aplikatorem moze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Panowie, pierwszy raz przeprowadzam kompletną renowację auta. Chciałbym zabezpieczyć świeżo polakierowaną 'budę' przed porysowaniem. Nie chodzi mi o rysy srubokrętem, ale delikatne obcierki, np ubraniem, które na pewno się zdarzą przy składaniu auta. Obiło mi się o uszy, że ktoś stosował silkon w sprayu w usa przy załadunku aut na statek, w celu zabezpieczenia przed działaniem wody morskiej. Czy ktoś miał styczność z czymś takim? Jeśli tak, to proszę o jakieś namiary na produkt, jeśli nie to jakieś inne patenty na zabezpieczenie nadwozia. Może jakaś powłoka kwarcowa CQ, C1 itp ale czy to zabezpieczy w wystarczający sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 lu5asz, Jak ci wygodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emek Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Panowie, pierwszy raz przeprowadzam kompletną renowację auta. Chciałbym zabezpieczyć świeżo polakierowaną 'budę' przed porysowaniem. Nie chodzi mi o rysy srubokrętem, ale delikatne obcierki, np ubraniem, które na pewno się zdarzą przy składaniu auta. Obiło mi się o uszy, że ktoś stosował silkon w sprayu w usa przy załadunku aut na statek, w celu zabezpieczenia przed działaniem wody morskiej. Czy ktoś miał styczność z czymś takim? Jeśli tak, to proszę o jakieś namiary na produkt, jeśli nie to jakieś inne patenty na zabezpieczenie nadwozia. Najpierw to zaczekaj aż lakier się utwardzi, poszukaj na forum o zabezpieczeniu dopiero co pomalowanych elementów, wosk lub sealant to dopiero za miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stang Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Panowie, pierwszy raz przeprowadzam kompletną renowację auta. Chciałbym zabezpieczyć świeżo polakierowaną 'budę' przed porysowaniem. Nie chodzi mi o rysy srubokrętem, ale delikatne obcierki, np ubraniem, które na pewno się zdarzą przy składaniu auta. Obiło mi się o uszy, że ktoś stosował silkon w sprayu w usa przy załadunku aut na statek, w celu zabezpieczenia przed działaniem wody morskiej. Czy ktoś miał styczność z czymś takim? Jeśli tak, to proszę o jakieś namiary na produkt, jeśli nie to jakieś inne patenty na zabezpieczenie nadwozia. Najpierw to zaczekaj aż lakier się utwardzi, poszukaj na forum o zabezpieczeniu dopiero co pomalowanych elementów, wosk lub Sealant to dopiero za miesiąc. Ale nie chodzi mi o zwykłe zabezpiecznie auta użytkowanego na codzień( woski..)zależy mi na czymś co zabepzieczy przed mechanicznymi obcierkami przy składaniu auta. Mam koncpecje na naciągniecie na elementy karoseri folii stretch, ale to ostateczność, na plus folii że to nie żadna chemia na świeży lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaptan Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Czy wrzucenie Insta Finish Butter Wet Wax na RejeXa może mu jakoś zaszkodzić? Chcę przetestować nowy nabytek i trochę efektu uzyskać przed fotospotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 http://knockingshop.wheel-whores.com/co ... oming-soon Od jakiego producenta to? Fajnie kropelkuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSO-Team Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Evo, ok dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Jakie sa min wymiary, zeby uznac stanowisko do pracy przy aucie za komfortowe. Potrzebuje do ogloszenia jakies konkretne wymiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 15 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Ja bym powiedział że wymiary auta z otwartymi drzwiami + 1,5m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Evo, Dzieki. Czyli jakies 7x8 Nie bedzie latwo Juz wiem ze nie ma czegos takiego jak garaz " za duzy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu5asz Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Hej.Stezenie APC do mycia wnetrza samochodu to 1/10 .A jakie stezenie do mycia silnika i na lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Możesz spróbować 1:4. Jakiego APC używasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu5asz Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Nielsen Cyclone 1/4 uzyc tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rev Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Zależy jak masz zabrudzony jak ostatnio rozcieńczyłem 1:10, myłem wnętrze i silnik - to co miał usunąć to usunął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaptan Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Cyclone spokojnie można robić 1:10 do wnętrza i 1:5 do reszty. Jak masz mocniej zabrudzone auto to 1:10 nie da rady w zawiasach czy silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu5asz Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Ok,dzieki.a jak to jest z.cleanerem,,,wypracowuje go na lakierze i poleruje go cxy nakladam wosk juz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kr3t Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Cleaner wypracowujesz ile dasz rade, reszte ściągasz MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi