Bieniek Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Evo- to jaki pad polecasz do pracy z cleanerem i manzerna 4000?Zostawic zolty flexi,czy cos innego zakupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 11 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Z Menzerną 4000 i cleanerami polecam dowolny finish, to jest już kwestia preferencji , niebieski 3M , żółty Flexi, czarny Urban ,czerwony Lake Country etc etc. Zostaw na razie żółte Flexi jak masz i zobaczysz czy się pracuje ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Comte Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 MEGUIARS ULTIMATE PROTECTANT czy MEGUIARS NATURAL SHINE ? obydwa do plastików / gum na zewnątrz i wewnątrz, ale który da mi lepsza głębię koloru na plastikach (mam czarne) iew. lepiej przysłoni drobne ryski? Wolałbym bez lśniącego filtra (preferowany mat), ale jeśli nie wygląda to odpustowo i tandetnie, to plastik mógłby lśnić XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Z Menzerną 4000 i cleanerami polecam dowolny finish, to jest już kwestia preferencji , niebieski 3M , żółty Flexi, czarny Urban ,czerwony Lake Country etc etc. Zostaw na razie żółte Flexi jak masz i zobaczysz czy się pracuje ok. Żółty rodzi wydaje ni sie troche twardy.dokupie 3m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 leszcz, jeśli ktoś dobierze dobrze kolor lakieru przy robieniu smart repair to nie będzie nic widać. Chociaż taką rysę ,można usunąć poprzez zrobienie zaprawki , później zmatowanie i polerka. Potrzeba tylko trochę czasu i cierpliwości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Z Menzerną 4000 i cleanerami polecam dowolny finish, to jest już kwestia preferencji , niebieski 3M , żółty Flexi, czarny Urban ,czerwony Lake Country etc etc. Zostaw na razie żółte Flexi jak masz i zobaczysz czy się pracuje ok. Żółty rodzi wydaje ni sie troche twardy.dokupie 3m Czarna Lare też jest bardzo delikatna i miękka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Checio Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 leszcz, tak jak bucki napisał, taka zaprawka na ciemnym lakierze będzie bardzo mało widoczna a koszt dużo niższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 leszcz, tak jak bucki napisał, taka zaprawka na ciemnym lakierze będzie bardzo mało widoczna a koszt dużo niższy. Dokładnie robiłem raz,zabawy sporo,ale różnica spora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 leszcz, tak jak bucki napisał, taka zaprawka na ciemnym lakierze będzie bardzo mało widoczna a koszt dużo niższy. Dokładnie robiłem raz,zabawy sporo,ale różnica spora OK a na ten placek jaśniejszy natrysnąć klaru ? Zrobić takie pole do natrysku i bezbarwny natrysnąć ? a potem przepolerować to miejsce ? leszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 OK a na ten placek jaśniejszy natrysnąć klaru ? Zrobić takie pole do natrysku i bezbarwny natrysnąć ? a potem przepolerować to miejsce ? Możesz sobie nawet delikatnie nałożyć pędzelkiem ,a później wyrównać to papierkiem i spolerować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 czesc. szukam naprawde budzetowej maszyny dla amotora. Orientuje sie ktos czy ta polerka ma stabilizacje obrotow? http://allegro.pl/polerka-samochodowa-s ... 54177.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Maniek8888, wg opisu: Elektroniczny nadzór prędkości obrotowej w celu utrzymania stałej prędkości obrotowej także pod obciążeniem Czyli NIBY ma. Pytanie tylko jak to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 wiem co jest napisane w aukcji i chce sie dowiedziec czy ktos to mial w rekach i czy faktycznie ma stabilizacje czy tylko sobie gosc napisal dla picu ze ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Czy tylko ja mam wrażenie, że kiedyś "słoneczka" Megsa były delikatniejsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Comte Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Dostałem próbkę PB SSR 2.0 do wypróbowania. (Do tego aplikator tri-color). Będę ręcznie usuwał swirle na dość delikatnym lakierze (z 2010 roku). Czy ta metoda pracy jest poprawna? - Niewielka ilość SSR 2.0 na żółtą stronę. - Praca na obszarze max 30x30 cm - Umiarkowany docisk, koliste ruchy - Aplikacja aż do wpracowania środka w powierzchnię (w przypadku mgiełki - polerka MF) - W przypadku hologramów / zmatowień (mam dwa takie miejsca) - minimalnie więcej środka / więcej powtórzeń - Robić dokładnie i wytrwale, aż ręka odpadnie, a swirlsy znikną O czymś zapomniałem / o czymś warto jeszcze pamiętać? (nie wiem...mycie aplikatora między aplikacjami, zwilżanie wodą itp) pytam, bo nie chciałbym niczego zepsuć (to oznaczałoby mój zawał X( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 12 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 W przypadku hologramów / zmatowień (mam dwa takie miejsca) - minimalnie więcej środka / więcej powtórzeń Jesli masz swirle to i pewnie hologramy na calym aucie. Na miekkich lakierach rzecz codzienna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Comte Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 No to są takie miejsca z lakierem, który wygląda na zmatowiony, nie-lśniący. Mam zamiar działać w kolejności: mycie glinka (żółty ValetPro) SSR 2.0 Dodo Lime Prime i dorzucę pytanie, bo mi przyszło mi jeszcze do głowy. Co ze zderzakami? (W sensie, cały pas zderzaka, od maski w dół. Przecież to też tworzywo sztuczne. Plastiku się nie glinkuje podobno? A to tylko tworzywo w kolorze lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Checio Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Comte, lakierowane zderzaki jak najbardziej możesz glinkować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Ktoś może porównać albo napisać różnice pomiędzy rękawicą CarPro, a Dodo Juice Wookie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajek Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Cześć, wie ktoś jak wygląda rejestracja auta sprowadzonego ze Szwajcarii?? Gość, który sprzedaje auto ma niby wszystko opłacone, ja nie będę musiał już płacić opłaty skarbowej. Co ten gość powinien mi dać żebym zarejestrował auto?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek318 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 czesc. szukam naprawde budzetowej maszyny dla amotora. Orientuje sie ktos czy ta polerka ma stabilizacje obrotow? http://allegro.pl/polerka-samochodowa-s ... 54177.html Ja z ciekawości nabyłem to coś, czego do końca nie można nazwać polerką lub można nazwać wyrobem polerko-podobnym. Bez docisku potrafi stanąć w miejscu pad. Bardzo szybko odesłałem ten "sprzęt" do sprzedawcy...(odstąpienie umowy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koli_7 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 No to są takie miejsca z lakierem, który wygląda na zmatowiony, nie-lśniący. Mam zamiar działać w kolejności: mycie Glinka (żółty ValetPro) SSR 2.0 Dodo Lime Prime i dorzucę pytanie, bo mi przyszło mi jeszcze do głowy. Co ze zderzakami? (W sensie, cały pas zderzaka, od maski w dół. Przecież to też tworzywo sztuczne. Plastiku się nie glinkuje podobno? A to tylko tworzywo w kolorze lakieru. Tylko na to SS 2.0 to wiesz ze parę dni musisz poświęcić ? Pracuj twardsza stroną tricolora. Po Dodo LP jeszcze najlepiej wosk połóż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kr3t Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Panowie, krótkie pytanie - krótka odpowiedź - moje obecna kolejnośc w telegraficznym skrócie: Mycie - Glinka - 3 korki, (między kolorami przemywane IPA) --> DJ LP --> FK1000p Przed samym woskiem - DJLP + IPA czy IPA + DJLP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 polerowanie IPA w między czasie, mycie, cleaner i wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Comte Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 @Koli_7 Kilka dni? Będzie aż tak ciężko z tym SSR2 ręcznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi