leszcz Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 leszcz, a Krucza18 w Osielsku ? Moze tam CI to ogarną hmm . Niedawno jechałem za ich autem firmowym no i jeśli tak traktują swoje auto ( rysy wgniecenia itp) to ja dziękuję za taką firmę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 leszcz, hehe wizytówka firmy to jednak powinna byc. ale warto podjechac i zobaczyc co powiedzą Chciałbym zakupic coś innego niż do tej pory. Mam 2 typy: SmartWax oraz FK 1000p Hi-Temp , co lepiej sprawdzi się na ciemnym lakierze i zamaskuje jakies swirlsy/ryski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek123 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 ZółtyDziobek, wosk raczej swirlsów nie zamaskuje, osobiście na zimę nakładałem FK. Zobaczymy jak się sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 leszcz, jak nie do podkładu, to papióry kupuj, lare masz, więc ogarniesz [ Dodano: 10 Listopad 2012, 22:45 ] ZółtyDziobek, kup np. AF Tripple jako cleaner to zamaskuje troche swirle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 no też myślałem o Tripple szukam jakiegoś wosku na próbe i chyba jeden z tych dwóch wezme bo są testery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek123 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 ZółtyDziobek, albo klasycznie SRP . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 miałem przyjemnosc używac tego Jest fajny zestaw: Smart Carwash 50ml Smart Wax 50ml Smart Detail 50ml Chyba na to się skusze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Takie małe pojemności ? Ja 50ml szamponu wlewam przy jednym myciu Z maskujących wosków i dających b. fajny efekt to megs carnauba plus jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 No troche małe faktycznie, na próbe tylko chce zobaczyc ile to warte a szampon jeszcze mam wiec ta próbka pewnie na 2-3 razy mi starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 jutro mam zamiar przygotować powierzchnię pod Colli cleanerem ma być Achilles nakładany ręcznie białym aplikatorem Valet Pro i tu pojawia się moje pytanie... ile Achillesa nakładać? ile czasu go wypracowywać na jednym elemencie? zależy mi na jako tako mocnym oczyszczeniu lakieru ponieważ nie jest on po korekcie, ani glinkowaniu POzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 2-3 kapki na element powinny wystarczyć, wypracowujesz aż do zniknęcia środka, ew. pozostałości ścierasz fibrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Dobra, domyslam sie odpowiedzie, ale mnostwo jest różnych mitów. Czy AIO (np. Tripple) jesli bede uzywal czesto (no powiedzmy.. 15 razy w roku) to bedzie to szkodliwe dla lakieru ze wzgledu na scieralnosc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 11 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 ZółtyDziobek, "ścierność" wszelkiej maści AIO oraz cleanerów ściernych jest symboliczna Myślę że te 15 użyć w roku o których wspomniałeś (swoją drogą gratuluję zapału) nie zrobi wrażeniu na lakierze Twojego auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Juz kiedys pytalem,ale nie uzyskalem odpowiedzi. Czym odswiezyc auto przed zima? Przez 4 miesiace od korekty narobilo sie troche mikro swirli. Dysponuje achillesem i manzerna. Zastosowac achillesa?Jaki pad? Czy moze cos innego zakupic? Jak jest lepsze rozwiazanie od tego co mam to z checia uzupelnie braki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Achilles na finishowym padzie u mnie całkiem ładnie dał radę Jeśli swirli nie ma sporo i głębokich rys brak to bym przejechał ff3000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Checio Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Bieniek, a jakie masz menzerny ? Dysponujesz maszyną ? Achillesem za dużo nie zdziałasz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Bieniek, Pad finishowy + achilles powinien przyciemnić lakier i usunąć delikatne swirle. Jeśli za słabo będzie, to przeleć menzerną 3000 lub 4000 i dopiero na to cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Manzerny 500,2500,4000. Ryski sa mikro widoczne dopiero pod swiatlem. [ Dodano: 11 Listopad 2012, 13:08 ] Jaki pad do achillesa?? Zolty flexi jednak troche twardy jest. Moze czarny wafel wwl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Dałbym 2500->4000 i powinno być okej Ja achillesem jechałem jakimś czarnym finisgowym padem, chyba flexi Nie bierz twardego, bo narobisz sobie hologramów niepotrzebnie, co sam uczyniłem przez przypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Tak wlasnie myslalem o 2500 na pomaranczowym flexi,a do 4000 dokupic Flexipads Waffle Finishing Pad. Pozniej juz cleaner nie potrzebny?Bede kladl coli na miesiac tylko,bo pozniej titanium na hdc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Na moje menzerna ff4000 to jest jakby nie patrzeć trochę taki cleaner Myślę, że na niej spokojnie colli miesąc wytrzyma, mi kładzony na nieprzygotowany lakier trzymał się 2-3 miesiące więc spokojnie Do 4000 koniecznie jakiś finishowy pad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Checio Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Też bym polecał 2500->4000->cleaner->wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Stosowal ktos Flexipads Waffle Finishing Pad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Oto ta rysa którą jakiś mi gość zrobił . Niestety jak widać na zdjęciu po lewej stronie nastąpiło chyba przebicie claru (jasny placek) Teraz pytanie czy przy pomocy tego Smart repair polakierują to uszkodzenie tak że nie będzie śladu ? pozdr leszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 11 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Stosowal ktos Flexipads Waffle Finishing Pad? Stosował, żółty Flexi to bezpieczniejsza opcja jeśli chodzi o hologramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi