Salwinek91 Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Tymek, w golfie jest szkło. Jak chcesz się przekonać na 100% do weź młotek i zbij jeden W borze jest klosz plastikowy jak się nie mylę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 A po "puknięciu" palcem nie poznasz czy to szkło czy plastik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 A po "puknięciu" palcem nie poznasz czy to szkło czy plastik? Zbicie jest bardzie spektakularne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koli_7 Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 podpal zapałką i zobacz czy się topi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admr Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 w golfie IV wczoraj polerowałem plastikowe klosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymek Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Hehe, dzięki kolega już jedną lampę zbił i jego opinia brzmiała, że to wyglądało jak szkło, ale że... nie wie. admr, zburzyłeś koncepcję /edit: umówię się z kolegą na porządne pukanie pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Fr0styyy., Niech zgadnę. Nakładałeś płatkiem kosmetycznym? A coś nie tak z płatkami? Nakładałem płatkiem rain-x, 4nano PV, autolanda, na kilku różnych autach i nie było problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Fr0styyy., Niech zgadnę. Nakładałeś płatkiem kosmetycznym? Płatkiem papieru toaletowego złożonego na 4. Fr0styyy., Autoglym Car Glass Polish, Gtechniq G4, Duragloss Nu-Glass #755 i tego typu środkami bym zaatakował tego Rain-Xa.Na marginesie, nie miałem jeszcze takich problemów z Rain-Xem czy to ze starymi, czy z nowymi wycieraczkami Może dlatego, że szyba nówka Ogólnie to byłem pod wrażeniem jak te wycieraczki zbierają po zamontowaniu no to wysmarowałem szybę Rain-X i teraz dupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Tymek, Golf IV oryginalne ma szklane klosze, Bora plastik, Passat B5 również plastik info na 100% pewne golfie IV wczoraj polerowałem plastikowe klosze To nie były oryginalne lampy w takim układzie Chyba że mówisz o tylnych lampach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnes Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Nie mam cleanera. Co mogę użyć przed woskowaniem z budżetowych środków? Denaturat coś pomoże czy nie ma sensu wogóle? Woskowanie wykonywać schematem: woskowanie elementu->polerka? czy nawoskować cały a później polerka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Denaturat nie pomoże. Co do schematu, zależy czym woskujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Najlepszy byłby cleaner, który chemicznie oczyści lakier. Denaturat tego nie zrobi Woskowanie wykonywać schematem: woskowanie elementu->polerka? czy nawoskować cały a później polerka? To zależy od wosku, temperatury, wilgotności etc. Najlepiej nawoskuj jeden element, później drugi, przeprowadź "test palca" na pierwszym i będziesz wiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnes Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Wosk mam FINISH KARE 2685 Pink Wax 59ml. Wiem że to najniższa możliwa półka ale to będzie moje pierwsze woskowanie i dopiero się ucze dbać o auto. Woskował bede na dworze lub w blaszaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteKKK03 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Nie mam cleanera. Co mogę użyć przed woskowaniem z budżetowych środków? Denaturat coś pomoże czy nie ma sensu wogóle? Politura Sonaxa... tanioszka, a nawet ładnie pachnie i łatwo się aplikuje/poleruje... na to kładłem wosk DJ i uważam że politura ładnie go podtrzymała na samochodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 I co panowie, tylko mechanicznie tego RainX usunę? Może denaturat, aceton, magiczna gąbka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Mam pytanie czy tylne lampy można wypolerować też UC +tricolor? A jak już przejadę to czym to wykończyć? Myślałem, że do lamp trzeba użyć jakiegoś środka dedykowanego ale ja jestem początkujący - może mnie ktoś oświeci A czy plexi na przednich lampach też tak mogę ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Mam pytanie czy tylne lampy można wypolerować też UC +tricolor? A jak już przejadę to czym to wykończyć? Myślałem, że do lamp trzeba użyć jakiegoś środka dedykowanego ale ja jestem początkujący - może mnie ktoś oświeci A czy plexi na przednich lampach też tak mogę ?? Możesz i niczym nie musisz wykanczać, przy woskowaniu lakieru też je posmaruj woskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 O rany a ja myślałem że będę musiał jakoś specjalnie do tego podchodzić. Rozumiem że plexi też? Tylko, że UC to straszny tłuścioch mam go czymś zmyć?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 5 Października 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Ta pasta wcale nie jest "tłusta", jak to ma miejsce z niektórymi pastami finishowymi. Jeżeli sprawia takie wrażenie, to nakładaj jej mniej i nie będziesz miał problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Dziękuję bardzo za odpowiedzi - bardzo mi pomogliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chocapic Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Używał ktoś wosku Naviwax Dark? Chodzi mi głównie o zapach bo widziałem, że kropelkuje fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 5 Października 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Bliski krewny FK1000p - rozpuszczalnik i tym podobna chemia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kr3t Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Panowie, jaki cleaner pod FK1000? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaban Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Mondeo 2009 grafit Auto służbowe, lakier oryginał, zmęczone szczotkami. Zamawiać futro czy białym flexi + fg500 w miarę szybko do pójdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Kaban, ja tam wolę futro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi