Salwinek91 Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 Tymek, w golfie jest szkło. Jak chcesz się przekonać na 100% do weź młotek i zbij jeden W borze jest klosz plastikowy jak się nie mylę
saddam Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 A po "puknięciu" palcem nie poznasz czy to szkło czy plastik?
Sabat Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 A po "puknięciu" palcem nie poznasz czy to szkło czy plastik? Zbicie jest bardzie spektakularne
Koli_7 Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 podpal zapałką i zobacz czy się topi.
admr Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 w golfie IV wczoraj polerowałem plastikowe klosze
Tymek Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 Hehe, dzięki kolega już jedną lampę zbił i jego opinia brzmiała, że to wyglądało jak szkło, ale że... nie wie. admr, zburzyłeś koncepcję /edit: umówię się z kolegą na porządne pukanie pzdr
fireman Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 Fr0styyy., Niech zgadnę. Nakładałeś płatkiem kosmetycznym? A coś nie tak z płatkami? Nakładałem płatkiem rain-x, 4nano PV, autolanda, na kilku różnych autach i nie było problemu.
Fr0styyy. Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 Fr0styyy., Niech zgadnę. Nakładałeś płatkiem kosmetycznym? Płatkiem papieru toaletowego złożonego na 4. Fr0styyy., Autoglym Car Glass Polish, Gtechniq G4, Duragloss Nu-Glass #755 i tego typu środkami bym zaatakował tego Rain-Xa.Na marginesie, nie miałem jeszcze takich problemów z Rain-Xem czy to ze starymi, czy z nowymi wycieraczkami Może dlatego, że szyba nówka Ogólnie to byłem pod wrażeniem jak te wycieraczki zbierają po zamontowaniu no to wysmarowałem szybę Rain-X i teraz dupa.
mihnova Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Tymek, Golf IV oryginalne ma szklane klosze, Bora plastik, Passat B5 również plastik info na 100% pewne golfie IV wczoraj polerowałem plastikowe klosze To nie były oryginalne lampy w takim układzie Chyba że mówisz o tylnych lampach
Magnes Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Nie mam cleanera. Co mogę użyć przed woskowaniem z budżetowych środków? Denaturat coś pomoże czy nie ma sensu wogóle? Woskowanie wykonywać schematem: woskowanie elementu->polerka? czy nawoskować cały a później polerka?
bobas Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Denaturat nie pomoże. Co do schematu, zależy czym woskujesz?
saddam Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Najlepszy byłby cleaner, który chemicznie oczyści lakier. Denaturat tego nie zrobi Woskowanie wykonywać schematem: woskowanie elementu->polerka? czy nawoskować cały a później polerka? To zależy od wosku, temperatury, wilgotności etc. Najlepiej nawoskuj jeden element, później drugi, przeprowadź "test palca" na pierwszym i będziesz wiedział
Magnes Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Wosk mam FINISH KARE 2685 Pink Wax 59ml. Wiem że to najniższa możliwa półka ale to będzie moje pierwsze woskowanie i dopiero się ucze dbać o auto. Woskował bede na dworze lub w blaszaku.
barteKKK03 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Nie mam cleanera. Co mogę użyć przed woskowaniem z budżetowych środków? Denaturat coś pomoże czy nie ma sensu wogóle? Politura Sonaxa... tanioszka, a nawet ładnie pachnie i łatwo się aplikuje/poleruje... na to kładłem wosk DJ i uważam że politura ładnie go podtrzymała na samochodzie
Fr0styyy. Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 I co panowie, tylko mechanicznie tego RainX usunę? Może denaturat, aceton, magiczna gąbka?
masa140 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Mam pytanie czy tylne lampy można wypolerować też UC +tricolor? A jak już przejadę to czym to wykończyć? Myślałem, że do lamp trzeba użyć jakiegoś środka dedykowanego ale ja jestem początkujący - może mnie ktoś oświeci A czy plexi na przednich lampach też tak mogę ??
dzinkins Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Mam pytanie czy tylne lampy można wypolerować też UC +tricolor? A jak już przejadę to czym to wykończyć? Myślałem, że do lamp trzeba użyć jakiegoś środka dedykowanego ale ja jestem początkujący - może mnie ktoś oświeci A czy plexi na przednich lampach też tak mogę ?? Możesz i niczym nie musisz wykanczać, przy woskowaniu lakieru też je posmaruj woskiem
masa140 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 O rany a ja myślałem że będę musiał jakoś specjalnie do tego podchodzić. Rozumiem że plexi też? Tylko, że UC to straszny tłuścioch mam go czymś zmyć??
Administrator Evo Opublikowano 5 Października 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Ta pasta wcale nie jest "tłusta", jak to ma miejsce z niektórymi pastami finishowymi. Jeżeli sprawia takie wrażenie, to nakładaj jej mniej i nie będziesz miał problemów.
masa140 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Dziękuję bardzo za odpowiedzi - bardzo mi pomogliście
chocapic Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Używał ktoś wosku Naviwax Dark? Chodzi mi głównie o zapach bo widziałem, że kropelkuje fajnie
Administrator Evo Opublikowano 5 Października 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Bliski krewny FK1000p - rozpuszczalnik i tym podobna chemia
Kr3t Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Panowie, jaki cleaner pod FK1000?
Kaban Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Mondeo 2009 grafit Auto służbowe, lakier oryginał, zmęczone szczotkami. Zamawiać futro czy białym flexi + fg500 w miarę szybko do pójdzie?
Pavlik Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Kaban, ja tam wolę futro
Rekomendowane odpowiedzi