Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Chciałabym kupić wosk do swojego autka. Czy w kładzeniu drogich wosków jest coś trudnego?

Przeglądałam kilka sklepów i ceny zaczynają się od 50 i sięgają nawet 4000zł za puszkę.

Opublikowano
Chciałabym kupić wosk do swojego autka. Czy w kładzeniu drogich wosków jest coś trudnego?

Przeglądałam kilka sklepów i ceny zaczynają się od 50 i sięgają nawet 4000zł za puszkę.

Sama przyjemność i nic trudnego ;)

Pochwal się autem 8-)

Opublikowano
czarne xc70 z 2007r

1. Futro + FG500 - jak to mówią wolno ... i dobrym dociskiem ;)

2. Żółty 3M + PF2500

3. Czarny WWL + SF4000

i będzie :good:

Opublikowano

Nie będę zakładał kolejnego wątku w luźnych z kategorii mam 1500 PLN i szukam auta, które miałoby 300 koni, paliło 5 litrów, miało brązową skórę z merynosów i jego właścicielem musi być lekarz ginekolog. Z tego co kojarzę, któryś z użytkowników tego forum pracuje w salonie "Peżota". Byłbym wdzięczny za podpowiedź, który to z Panów bo nie pomnę niestety wszystkich a miałbym do niego bardzo konkretne zapytanie o jeden z modeli.

Opublikowano

stang, Mozesz zrobic nawet 30 perzejazdow, ale jak nie docisniesz pada to nic z tego nie bedzie.

3h nad drzwiami to powinienes wyciagnac takie lustro ze glowa mala.

Opublikowano

Szybkie pytanie odnosnie woskow przeznaczonych do lakierow niemetslizowanych:

Jaki efekt jest po polozeniu takiego wosku na lakier metslizowany?

Konkretnie to mam zymol rouge, a kolega piekny czerwony lakier metalik i zastanawiam sie, czy to sie zgra, bo jeszcze nie probowalem takiego polaczenia

• Moderator
Opublikowano

szoszon1983, Skoro jesteś ciekawy i posiadasz w/w wosk, to co za problem, żeby położyć na jakimś elemencie i się przekonać? :o

Opublikowano

Czy źle/nie dokładnie wypolerowany wosk/sealent w tym przypadku FK 1000p może zrobić hologramy czy to raczej SRP na miękkim padzie jest przyczyną? Dzisiaj na słońcu zauwazyłem hologramy, wcześniej robiłem to samo w innym aucie i było ok. Różnica w nakładaniu SRP była jedynie. Pierwszy raz nakładanie aplikatorem i przejazd maszyną a teraz nałożenie nie wielkiej ilości na maszynę i praca nią.

Opublikowano

Pavlik jutro lub w niedzielę będę mył auto, na końcu dam CG pro detailer i zobaczę jak czy to zeszło. Niestety cały tydzień mam 12stki 8-18 i nie widzę słońca na aucie w normalnej porze. Dopiero dzisiaj przez przypadek na parkingu

Opublikowano

Panowie, robił ktoś z Was korektę szybki zegarów bez demontażu? Da radę ładnie ręcznie to zrobić? Czego używaliście? Słyszałem o Scholl A15+ jednak nie chce wydać 120 zł na coś, co użyję raz.

Opublikowano

Witam

Dziś podczas robienia wnętrza chciałem zrobić zdjęcia 50/50 przy czyszczeniu plastików APC Nielsena. Przyklejam taśmę a tu nic w ogóle się nie chce trzymać do żadnej plastikowej powierzchni :wallbash: . Taśma to Blue Dolphin 38. Czy to jest jakaś zła taśma czy po prostu nie nadaje się do plastików? W przyszłości mam w planach korektę więc będę oklejał znaczki plastiki itp i trochę mnie to martwi, że nie będzie się trzymać. Dziękuje za odpowiedzi i wskazówki.

Pozdrawiam

Opublikowano

masa140, może taśma od 3M?

Np.:

http://www.pielegnowacauto.pl/materialy-lakiernicze/tasmy/3m-tasma-maskujaca-19mmx50m.html

Można stosować na elementach plastikowych. Chociaż dziwi mnie, że ta Twoja się nie trzymała.

Opublikowano

masa140, delfinki raczej nie słyną z super przywieralności, klej słabszy niż w 3M, natomiast mają inne zalety :-]

Klejenie do plastików jest mało miarodajne, sprawdź na lakierze.

Opublikowano

Próbował ktoś połączenia CG Glossworkz Glaze z woskami DJ z serii PRO? Będzie to grało ze sobą czy będzie się gryzło :?:

Opublikowano

witam

jaki cleaner (może lepiej jak by był lekko scierny) polecilibyście mi pod Collinite no. 915? auto jest w kolorze zielona perła

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.