fernando Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 U mnie koniec świata następuje po 5-6 średniej wielkości samochodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 fernando, miałem na myśli koniec 2012 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernando Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 fernando, miałem na myśli koniec 2012 roku No podobno kalendarz Majów kończy 21 grudnia 2012, są pogłoski, że wtedy będzie koniec świata, więc nie mówię, że nie masz racji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Heheh dzięki panowie Teraz jestem spokojny Jeszcze jedno małe pytanko: duża różnica jest między NXT 2.0 a Natty's Wax Red? Wiem, że pierwsze to sealant a drugie to bardziej naturalny ale tak ogólnie bym prosił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernando Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Tak ogólnie to weź natty'sa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyra Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 pytanie początkującego : mam zamiar użyć po glinkowaniu CG Wet Mirror i nie wiem po jakim czasie można na niego nakładać wosk (FK 1000)? Długo trzeba czekać? czy wypolerować i od razu nakładać? dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 cyra, ja bym odczekał 2 godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 cyra, ogólnie jeśli masz czas i garaż to najlepiej byłoby poczekać ok 24h, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek55 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 czy QD FK 425 zaszkodzi dodo diamond white w połączeniu z dodo lpl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo1 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Heheh dzięki panowie Teraz jestem spokojny Jeszcze jedno małe pytanko: duża różnica jest między NXT 2.0 a Natty's Wax Red? Wiem, że pierwsze to Sealant a drugie to bardziej naturalny ale tak ogólnie bym prosił A jaki cleaner pod ten wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Pod Natty'sa to może być np. R222, DJ LP, Auto Finesse Rejuvenate itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Tak ogólnie to weź natty'sa chodzi o to, że mam już NXT i zastanawiam się czy jak kupie Natty's to będzie dużo lepszy efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo1 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Lepszy SONUS HAND POLISH czy Meguiar's Ultimate Compound do korekty ręcznej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyra Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 cyra, ja bym odczekał 2 godziny niestety pod chmurką stoi. Czyli ze 2 godz. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Czy użytkownicy tego forum mają może jakieś rabaty w Car Spa ? (będę u nich robił korekte lakieru) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Tak ogólnie to weź natty'sa chodzi o to, że mam już NXT i zastanawiam się czy jak kupie Natty's to będzie dużo lepszy efekt. Jakiego koloru masz auto? Jeśli nie miałeś jeszcze wosku naturalnego to na pewno warto spróbować,bo to świetny wosk w swojej półce cenowej Natty'sa będziesz miał na lato, NTX na zimę,a jeśli Ci Natty's nie podejdzie (co mało prawdopodobne ) na pewno szybko znajdziesz kupca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Uczyłem dziś szwagierkę jeździć i zawierało się w tym też tankowanie samochodu - dziewcze nie wiedziało że spust pistoletu naciska się dopiero po wsadzeniu końcówki do baku i zalało mi felgą z oponą, szybę, dzwi z plastikowymi niemalowanymi listwami i sporo lakieru Odrazu przejechałem bezdotykiem (wosk na samochodzie dogorywa, więc pierwszy program leciał), ale pytanie co dalej. Zwykłe mycie + cleaner i wosk czy też dressing do plastików i opon? czy ropa mogła uszkodzić np. świeżo aplikowany wosk na felgach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo1 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Jak często nawilżacie skórę w samochodzie ? Czy zawsze stosować Cleaner, czy wystarczy sam Conditioner ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Shmatan, Raz rozlałem ropę na tylnym dywaniku w aucie to po kilku dniach ''porwałem'' go rękami. Prawie nic z niego nie zostało. Ropa to mocno żrąca rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Maciej WTN, srebrny metalic Na zime mam Duraglosa 105 bo NXT aż takim twardzielem nie jest Przyłączam się do zapytania Shmatana. Czy jeżeli ON był wylany na lakier podczas tankowania i tak zostawiony na jakiś czas (1-2 dni) to lakier mógł ulec uszkodzeniu? Zwykłe mycie oczyści całkowicie lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Jeżeli w okolicach wlewu paliwa nie mamy do czynienia z marnej jakości naprawą lakierniczą, to nic się nie powinno stać. Normą jest widok usyfionego błotnika od tankowania na stacjach benzynowych, a auta jeżdzą tak dniami/tygodniami/miesiącami i lakier ma się dobrze. Wosk i dressingi zapewne dostały mocno po tyłku, więc dokładne czyszczenie + aplikacja od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Nic nie było naprawiane, klepane, malowane. W sumie i tak miałem woskować bo to samochód ojca (dzisiaj robiłem wnętrze i przy okazji zauważyłem ten wielki zaciek) więc "strat" nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ko7 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Kupiłem George i potrzebuje jakas chemie do niego. Na George poszło sporo kasy wiec chciałbym narazie cos niedrogiego... max 80zł Do prania mam narożnik w salonie, dywan i autko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iivo Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Kupiłem George i potrzebuje jakas chemie do niego. Na George poszło sporo kasy wiec chciałbym narazie cos niedrogiego... max 80złDo prania mam narożnik w salonie, dywan i autko. NIELSEN NAP LOW FOAM albo VALETPRO HEAVY DUTY CARPET CLEANER Poczytaj dział testy było pare recenzji produktów do prania Ja polecam te dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Kupiłem George i potrzebuje jakas chemie do niego. Na George poszło sporo kasy wiec chciałbym narazie cos niedrogiego... max 80zł Do prania mam narożnik w salonie, dywan i autko. Valetpro Heavy Duty Carpet Cleaner edit: iivo był szybszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi