Horas91 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 VinCe, 205/45/R18 NCT5 ;] W takim razie pewnie je wezme - zawsze bałem się długofalowych stuków smarowania bieżnika Nie ma czegoś takiego, jak byłem młodszy to zawsze konserwowałem tak całe opony łącznie z bieżnikiem jeśli nie jest to olej to bez problemu możesz jeździć plak zniknie po chwili A tak zapytam, Jaką glinkę polecacie na 1 raz dla zupełnego laika?(Lakier nigdy nie czyszczony glinką) BH Regular? BH Medium? Czy może żółtą VP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 pacjent : Opel Astra G '99 lakier ciemny grafit metalik , nigdy nie glinkowany , nigdy nie polerowany. posiadam polerke z regulacja obrotow , pady od G3 , glinke i Quick Detailer Megsa , pytanie zas brzmi czym atakowac lakier tzn. jaka pasta podjac korekte lakieru ? to moj poczatek z detailingiem , mam garaz , swiatla przygotowane , ale nie wiem jaka paste kupic zeby nie dac ciala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 FG 500 + FF3000 + IPA z wodą destylowaną 1:1 jak ma być tanio i dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TADEK14 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 W jakiej odleglosci ustawic halogen aby zobaczyc rysy na srebrnym lakierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 W jakiej odleglosci ustawic halogen aby zobaczyc rysy na srebrnym lakierze 54,34cm pod katem 62,87 stopnia wzgledem tylnej osi pojazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Horas91, ja bym brał bh medium [ Dodano: 25 Sierpień 2012, 16:02 ] W jakiej odleglosci ustawic halogen aby zobaczyc rysy na srebrnym lakierze 54,34cm pod katem 62,87 stopnia wzgledem tylnej osi pojazdu. ahhahahahha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 W jakiej odleglosci ustawic halogen aby zobaczyc rysy na srebrnym lakierze 54,34cm pod katem 62,87 stopnia wzgledem tylnej osi pojazdu. I wszystko jasne,już wiem czemu ostatnio nie zauważyłem rys o długości 3mm i grubości 4nanometrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof410199 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Co byście kupili do zadbanej skóry?. Zestaw Colourlock czy Zymöl Leather Conditioner i Zymöl Leather Cleaner w cenie tylko o 30 zl wiecej od Colourlock. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damin Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Czym usunąć biały nalot po szamponie Duragloss 901 ze 'szklanej miarki'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 krzysztof410199, zymol [ Dodano: 25 Sierpień 2012, 18:28 ] damin, próbowałeś APC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Po polerowaniu menzerna 500 wykonczyc menzerna 3000 na zoltym padzie flexi czy ultrafina na niebieskim 3m ? a moze menzerna 3000/4000 na niebieskim 3m ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 polerowaniu menzerna 500 Tu mamy raczej cutting, wskazany więc jest polishing -> sugeruję PF2500 (+żołty 3M ) i dopiero finisz FF3000/SF4000 (+niebieski 3M ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 gruby_RS, szefie,ale to jest łada nie mam czasu na dodatkowa paste.. lakier tak miekki ze szok.. walne ff3000 na niebieskim 3m i git,dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Jeśli już to na żółtym flexi, przy takim przeskoku zawsze lepiej mieć orobinę więcej "cięcia" pod ręka że nie zostało holo, a to daje żółty flexi w porównaniu do niebieskiego 3M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_135 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Ogólnie problem z trwałością wosku. Auto woskowane 2 tygodnie temu. Czwartek AG SRP, piątek wieczorem także AG SRP ( bo myślałem, że za pierwszym razem nie do końca poprawnie nim pracowałem ), sobota rano w garażu colli 476s. Od tamtej pory auto myłem 2 razy na bezdotykówce pianą i spłukiwanie demineralizowaną i wycierane MF do sucha, jak i 3 razy mycie Meg's Gold class, z tym, że używałem ciepłej wody do tego szamponu. Błędy jakie mogłem popełnić, to trochę pomieszałem w MF i mogłem polerować auto z wosku MF, którą wcześniej polerowałem SRP ( oczywiście pomiędzy pracami MF była płukana w wodzie też dość ciepłej, ale może to być problemem ), jak i ta ciepła woda, której używałem do gold class. Mogłem także źle nakładać SRP i Colli... Dziś po tym 3 myciu ta woda schodzi ładnie, ale na moje oko to nie jest to. Jakieś jeszcze sugestie albo pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Nie wycierac auta, po myciu bezdotykowym, tj po pianie i splukiwaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_135 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 A nie zostaną szare plamy po wodzie na czarnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 jarek_135, Jesli na Twojej myjni jest faktycznie program z woda demineralizowana to nie powinno bvc zaciekow. Jesli sa to moze zmien na poczatek myjnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 A nie zostaną szare plamy po wodzie na czarnym? To nie są plamy po wodzie tylko niedomyty brud.. który wcierasz w lakier.. i go rysujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Jednak lece 2500 na zoltym 3m po jednym przejezdzie i finish 4000 + niebieski lub ultrafina,zoabcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 patryczken16, bez FG500? Jak ma być tak na szybkiego to może twardszy pad jakiś, np. fexi pomarańczowy. Lakier może i miękki ale rys głębokich też ma pewno niemało. Ale jak czasu niemasz to.. daj znać jak wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_arek_ Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Panowie jak docieracie do miejsc mało dostępnych typu wnętrze literek na tylnej kapie podczas korekty?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 zdejmujesz - korekta - montujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 _arek_, albo zrywanie literek na czas korekty, albo delikatnie pastą na fibrze, albo tak zostawiamy jak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_arek_ Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 zostawić raczej nie bardzo, zerwać tez chyba kiepsko bo każda jest osobno wiec ciężko będzie to chyba później usadowić.... A jak to robią "profesjonaliści" tez zawsze zrywają napisy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi