Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to będe u siebie testował AIO scholla. jeżeli to nie da rady to spróbuje sonaxem do polerowania szyb. w sumie na zegarach te rysy to mogą być zamaskowane nawet tylko.

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witam,

W temacie detailing-u stawiam swoje pierwsze kroki i mam do Was dwa pytania.

1. Pierwsze pytanie dortyczy woskowania, a właściwie przygotowania lakieru. Na początku myjka i piana, następnie mycie na dwa wiadra. Dopiero później glinkowanie i ponowne mycie samochodu, po czym ręczna korekta Meguiars-em UC. I teraz mam pytanie czy trzeba myć jeszcze raz auto po UC przed nałożeniem wosku?

2. Jaki środek byście mi doradzili do pozbycia się owadów i smoły? Chodzi mi żeby był skuteczny, ale zarówno bezpieczny dla felg i lakieru na samochodzie.

Opublikowano

adamos89,

1. nie myć, dokładnie przetrzeć lakier IPĄ z resztek pasty

2. SANESOLV EXTRA na smołę, z owadami najlepiej radzi sobie silne APC ;)

• Partner forum
Opublikowano

szymon_k, Dwa całkiem rożne produkty, coś w stylu czy wosk naturalny czy syntetyczny ;)

AG Leather Balm, konsystencja mleczka, aplikacja najlepiej aplikatorem z fibry lub bawełny, delikatnie wzmacnia aromat skóry, dobrze nawilża i odżywia, zmiękcza skórę

Gtechniq Leather: konsystencja wodnista, aplikacja atomizerem, moim zdaniem opiera się wyłącznie na ochronie skóry , zmiękczenia itp nie zauważyłem, do skór narażonych na silne zabrudzenia

To tak w skrócie

Opublikowano

Co nałożyć pod PB Nattys red? Auto będzie po korekcie. Czy i jaki cleaner?

Opublikowano

Panowie proszę o pomoc. Moja kochana Mał(a)żonka chciała wyczyścić coś przy piekarniku i szorując pastą "poleconą przez teściową" wyszorowała za dużo :/

Tak to wygląda: http://imgur.com/a/b0JHv

Czy możecie podsunąć pomysł jak wykorzystując środku do autka usunąć kuchenny problem? :):idea:

Opublikowano
Co nałożyć pod PB Nattys red? Auto będzie po korekcie. Czy i jaki cleaner?

Ja będę nakładał na nowy samochód PB World Pro Polish 2. Patrz mój post w temacie cleaner.

Opublikowano
jarnold Nadaje sie, ale wiekszosc osob ktore tutaj sa, pracuja w systemie ''na sucho'' miejsza masakra sie robi otoczenia i przyjemniej sie pracuje :kox:

To jaką polecasz niedrogą pastę na sucho ?

Jak na razie robiłem tylko tempo ręcznie i efekt jest ale krótkotrwały

Opublikowano

Czy pomiedzy cleanerem DG 601 a sealantem DG 105 dla polepszenia efektu polysku i glebi koloru moge zastosowac AIO Pink Wax :?: AIO zaszkodzi w jakis sposob :?:

Opublikowano

Witam! Czy po przetarciu plastików wewnętrznych APC trzeba jeszcze przetrzeć je czystą wodą przed nalożeniem dressingu? Z góry dziękuje za odpowiedz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.