weglus Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 no to będe u siebie testował AIO scholla. jeżeli to nie da rady to spróbuje sonaxem do polerowania szyb. w sumie na zegarach te rysy to mogą być zamaskowane nawet tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos89 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Witam, W temacie detailing-u stawiam swoje pierwsze kroki i mam do Was dwa pytania. 1. Pierwsze pytanie dortyczy woskowania, a właściwie przygotowania lakieru. Na początku myjka i piana, następnie mycie na dwa wiadra. Dopiero później glinkowanie i ponowne mycie samochodu, po czym ręczna korekta Meguiars-em UC. I teraz mam pytanie czy trzeba myć jeszcze raz auto po UC przed nałożeniem wosku? 2. Jaki środek byście mi doradzili do pozbycia się owadów i smoły? Chodzi mi żeby był skuteczny, ale zarówno bezpieczny dla felg i lakieru na samochodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 adamos89, 1. nie myć, dokładnie przetrzeć lakier IPĄ z resztek pasty 2. SANESOLV EXTRA na smołę, z owadami najlepiej radzi sobie silne APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memo Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 czym się różni pad Honeycombination pro snaked od buffing, który bardziej się nada do Scholl A15+ i Menzerna IP2500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 do zabezpieczenia skóry: GTechniq L1 LEATHER GUARD czy AutoGLym Leather Balm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 szymon_k, Dwa całkiem rożne produkty, coś w stylu czy wosk naturalny czy syntetyczny AG Leather Balm, konsystencja mleczka, aplikacja najlepiej aplikatorem z fibry lub bawełny, delikatnie wzmacnia aromat skóry, dobrze nawilża i odżywia, zmiękcza skórę Gtechniq Leather: konsystencja wodnista, aplikacja atomizerem, moim zdaniem opiera się wyłącznie na ochronie skóry , zmiękczenia itp nie zauważyłem, do skór narażonych na silne zabrudzenia To tak w skrócie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 wielkie dzięki Mariusz ! muszę więc zmodyfikować poczynione zamówienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaczinto Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Orientuje sie ktoś gdzie moge dostac jeszcze naklejki Kosmetykaaut? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zapytaj w Showcarshine.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Jaczinto, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Czy Nielsen Cyclone APC mogę używać jako środka do usuwania owadów? Przedni zderzak/maska. Jeże tak to w jakim rozcieńczeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 maziboss, oczywiście, że tak 1:10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mol666 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Co nałożyć pod PB Nattys red? Auto będzie po korekcie. Czy i jaki cleaner? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiek Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Panowie proszę o pomoc. Moja kochana Mał(a)żonka chciała wyczyścić coś przy piekarniku i szorując pastą "poleconą przez teściową" wyszorowała za dużo Tak to wygląda: http://imgur.com/a/b0JHv Czy możecie podsunąć pomysł jak wykorzystując środku do autka usunąć kuchenny problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Może być problem, bo z tego co widzę, to szczotkowane aluminium (stal szlachetna) jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Co nałożyć pod PB Nattys red? Auto będzie po korekcie. Czy i jaki cleaner? Ja będę nakładał na nowy samochód PB World Pro Polish 2. Patrz mój post w temacie cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarnold Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 jarnold Nadaje sie, ale wiekszosc osob ktore tutaj sa, pracuja w systemie ''na sucho'' miejsza masakra sie robi otoczenia i przyjemniej sie pracuje To jaką polecasz niedrogą pastę na sucho ? Jak na razie robiłem tylko tempo ręcznie i efekt jest ale krótkotrwały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zalezy do jakiej ceny, moze kup 3 male butelki po 250ml z zestawu Menzerny 500, 2500, 4000, albo cos z Sholla, zobacz sobie w testach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Czy pomiedzy cleanerem DG 601 a sealantem DG 105 dla polepszenia efektu polysku i glebi koloru moge zastosowac AIO Pink Wax AIO zaszkodzi w jakis sposob Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 siwy1117, znacząco osłabi trwałość 105. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barry_1 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Witam! Czy po przetarciu plastików wewnętrznych APC trzeba jeszcze przetrzeć je czystą wodą przed nalożeniem dressingu? Z góry dziękuje za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 k24 dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 barry_1 nie trzeba, APC, wycierasz do sucha, Dressing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 barry_1, Ja bym dla pewności przetarł, może nie wodą ale zwilżoną fibrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Pany musze usunac dzisiaj kumplowi naklejki z auta. Firmowe auto Zywiec. Drzwi i maska. Jak sie do tego zabrac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi