Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak używacie apc megsa itd do czyszczenia plastikow we wnetrzu?

spsikac wilogotną mikrofibre apc, wykrecic i wtedy wycierac wszystko?

ja dzisiaj uzywalem - psikam bezposrednio na deske, odczekuje 10s i wycieram

stezenie jakies 1:5

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
jak używacie apc megsa itd do czyszczenia plastikow we wnetrzu?

spsikac wilogotną mikrofibre apc, wykrecic i wtedy wycierac wszystko?

ja psikam na plastiki potem pędzelkiem rozprowadzam i na koniec wycieram suchą MF :) stężenie 1:10

Opublikowano

Czy to normalne, że pady po kilku godzinach pracy się kruszą, wyglądają na stare i zużyte? lub jakims czasie pracy na fragmencie karoserii podskakują jakby było za duże tarcie? Za to pasta wydaje się szybko wypracowywać, tj raptem kilka przejść i znika. próbowałem spryskiwania wodą ale pomaga tylko na chwilę. czy to możliwa ze pasta tak szybko wypracowywała się dając raczej marne efekty?

Pady to ABW (głownie niebieski i zółty), polerka Silverline. a uzywałem past ssr2,5 i ssr1. powierzchnia wyglinkowana itp. niby wszystko robię zgodnie z instrukcjami. najpierw niskie obroty, potem zwiększać i znów niskie.

poradźcie coś :/

Opublikowano

Niebieski pad ABW jest mega twardy i niewazne ile dam pasty i tak ma tendencje do skakania, trzeba nauczyć się go opanowywać.

Opublikowano

Sprobuj zielonego lub pomaranczowego 3m :P Ja generalnie po przesiadca na bialy BP od flexipads nie mam najmniejszych problemow z twarymi padami, na buzetowym BP troche mi zajelo przywyknac do pracy, zeby pad nie skakal takze polecam ten BP, niesamowicie umila i ulatwia prace z polerka.

Opublikowano

1 pytanko

Czy testery 3M żółty i zielony korek starczą na całe auto (seicento)

2 pytanko

Czy da sie pady z 3M zastąpić z ABW ?? jeśli tak to jaki do jakiego korka ??

Opublikowano

Czy to możliwe aby po miesiącu na lakierze praktycznie nie było śladu wosku NXT 2.0?

Warunki... nakładałem zgodnie ze sztuką, dokładne wyczyszczenie, cleaner i wosk - etap glinkowania, czyszczenia z brudów drogowych i UC zostawiam na połowę maja.

Do tego dzisiaj myłem auto z aktywną pianą ValetPro snow foam combo - może to ona mi zmyła wosk?

Opublikowano

Czy przy ręcznej korekcie lakieru należy oklejać np. lampy, znaczki i itp ?

Opublikowano

mam zamiar kupić #16 i coli476 i zastanawiam się czy nie będzie problemu z przełożeniem ich do pudełeczek jak po paście do butów. Macie jakieś patenty?

Opublikowano
mam zamiar kupić #16 i coli476 i zastanawiam się czy nie będzie problemu z przełożeniem ich do pudełeczek jak po paście do butów. Macie jakieś patenty?

Parada w zdjeciebigs.jpg z położoną #16 przez Centrum miasta - sama radość :D

Opublikowano

Pytanie:

Czy QD Megsa mógł tak bardzo osłabić RaceGlaze 42 ? Szukam przyczyny, auto wyglinkowane położony cleaner ( tu się boje, bo to było SRP czyli produkt AIO, po 1godzinie kładłem na to wosk )

Potem co dwa dni odświeżałem lakier QD Megsa i dziś straszny widok - maska dach, zacohwanie typowe dla braku wosku. Po tygodniu ?! :zly:

ALBO QD, albo SRP jako cleaner, bo auto wyglinkowane dokładnie i doczyszczone.

Opublikowano

A ja może zadam takie dziwne pytanie czy moge puszczać w kanał ironX czy preparaty do usuwania smoły, będę mył felgi... w domu w wannie :kox:

Opublikowano

czemu nie, boisz się kontroli? :P osobiście bałbym się o akryl w wannie. w Łodzi nie można teraz myć auta nawet na swojej posesji :/ ale kto na to patrzy :mrgreen:

Opublikowano

MyszaKr wątpie żeby qd go uszkodził.. albo to przez srp albo qd zostawił mocną warstwe na wosku kóra złąbiej kropelkuje. Spróbuj jeszcze raz umyć autko dokładnie, wytrzeć i zobaczyć jaki efekt.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.