snap Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 jak używacie apc megsa itd do czyszczenia plastikow we wnetrzu? spsikac wilogotną mikrofibre apc, wykrecic i wtedy wycierac wszystko? ja dzisiaj uzywalem - psikam bezposrednio na deske, odczekuje 10s i wycieram stezenie jakies 1:5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 jak używacie apc megsa itd do czyszczenia plastikow we wnetrzu? spsikac wilogotną mikrofibre apc, wykrecic i wtedy wycierac wszystko? ja psikam na plastiki potem pędzelkiem rozprowadzam i na koniec wycieram suchą MF stężenie 1:10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal__lodz Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Na opakowaniu od UC jest napisane że do stosowania ręcznego lub polerka DA, czy jednak rotacją też można zrobić korektę czy nie bardzo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookasz Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Czy to normalne, że pady po kilku godzinach pracy się kruszą, wyglądają na stare i zużyte? lub jakims czasie pracy na fragmencie karoserii podskakują jakby było za duże tarcie? Za to pasta wydaje się szybko wypracowywać, tj raptem kilka przejść i znika. próbowałem spryskiwania wodą ale pomaga tylko na chwilę. czy to możliwa ze pasta tak szybko wypracowywała się dając raczej marne efekty? Pady to ABW (głownie niebieski i zółty), polerka Silverline. a uzywałem past ssr2,5 i ssr1. powierzchnia wyglinkowana itp. niby wszystko robię zgodnie z instrukcjami. najpierw niskie obroty, potem zwiększać i znów niskie. poradźcie coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 do ssr możesz zwilżać pada wodą lub QD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardkorus Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 co to za wyprzedaz diamondbrite'a? np: http://moto.allegro.pl/jewelultra-diamo ... 26841.html Mam ochote kupic zestaw chociazby dla 500 ml zabezpieczenia dywanikow, i osobistego zebrania opinii nt. diamondbrite'a. Czy to oby nie jest podrobka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Niebieski pad ABW jest mega twardy i niewazne ile dam pasty i tak ma tendencje do skakania, trzeba nauczyć się go opanowywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Sprobuj zielonego lub pomaranczowego 3m Ja generalnie po przesiadca na bialy BP od flexipads nie mam najmniejszych problemow z twarymi padami, na buzetowym BP troche mi zajelo przywyknac do pracy, zeby pad nie skakal takze polecam ten BP, niesamowicie umila i ulatwia prace z polerka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Co najlepiej położyć pod wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufus295 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Co najlepiej położyć pod wosk? Najlepiej jakąś fibrę co by maska się nie porysowała, można jeszcze jakiś cleaner dać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 rufus295, haha humor dopisuje w święta ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucha Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 1 pytanko Czy testery 3M żółty i zielony korek starczą na całe auto (seicento) 2 pytanko Czy da sie pady z 3M zastąpić z ABW ?? jeśli tak to jaki do jakiego korka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 1. Na seja na bank. 2. Zielony - niebieski Zolty - zolty/pomaranczowy Niebieski - czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Czy to możliwe aby po miesiącu na lakierze praktycznie nie było śladu wosku NXT 2.0? Warunki... nakładałem zgodnie ze sztuką, dokładne wyczyszczenie, cleaner i wosk - etap glinkowania, czyszczenia z brudów drogowych i UC zostawiam na połowę maja. Do tego dzisiaj myłem auto z aktywną pianą ValetPro snow foam combo - może to ona mi zmyła wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhs Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Czy przy ręcznej korekcie lakieru należy oklejać np. lampy, znaczki i itp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Oklejanie w takim przypadku nie jest konieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufus295 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 mam zamiar kupić #16 i coli476 i zastanawiam się czy nie będzie problemu z przełożeniem ich do pudełeczek jak po paście do butów. Macie jakieś patenty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 mam zamiar kupić #16 i coli476 i zastanawiam się czy nie będzie problemu z przełożeniem ich do pudełeczek jak po paście do butów. Macie jakieś patenty? Parada w z położoną #16 przez Centrum miasta - sama radość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszaKr Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Pytanie: Czy QD Megsa mógł tak bardzo osłabić RaceGlaze 42 ? Szukam przyczyny, auto wyglinkowane położony cleaner ( tu się boje, bo to było SRP czyli produkt AIO, po 1godzinie kładłem na to wosk ) Potem co dwa dni odświeżałem lakier QD Megsa i dziś straszny widok - maska dach, zacohwanie typowe dla braku wosku. Po tygodniu ?! ALBO QD, albo SRP jako cleaner, bo auto wyglinkowane dokładnie i doczyszczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 to prawda ze przestali produkować Megsa #16? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 A ja może zadam takie dziwne pytanie czy moge puszczać w kanał ironX czy preparaty do usuwania smoły, będę mył felgi... w domu w wannie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 czemu nie, boisz się kontroli? osobiście bałbym się o akryl w wannie. w Łodzi nie można teraz myć auta nawet na swojej posesji ale kto na to patrzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 m1chal, taką odpowiedź dostałem jak szukałem dla siebie - podobno wchodzi jakiś nowy, identyczny wosk w zastępstwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 MyszaKr wątpie żeby qd go uszkodził.. albo to przez srp albo qd zostawił mocną warstwe na wosku kóra złąbiej kropelkuje. Spróbuj jeszcze raz umyć autko dokładnie, wytrzeć i zobaczyć jaki efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi