weglus Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Wielebny, a coś co da mi fajny wygląd i ochrone około 2miesięcy w jakiejś rozsądnej cenie? nattys paste red może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Mam pytanie, najpierw nałożyć Meguiars Ultimate Compound czy Dodo Juice Lime Prime ? I czy jest jakaś określona różnica pomiędzy nałożeniem jednego a drugiego ? Przecież to są dwa różne produkty. na początek UC później IPA , na koniec DJ LP Red jest fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 weglus, przy nie nadmiernym użytkowaniu Natty's powinien wytrzymać 2 miechy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 dobra ostatnie pytania natty's red czy blue? nakładany piankowym, bawełnianym czy mikrofibrowym aplikatorem? jak dobrze pamiętam polecane jest z mikforibry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 patryczken16 może dlatego ze napisałeś o sprzedaży 2 litrów i podałeś cena za jeden litr 50pln, zamiast za całość 100pln... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 weglus, piankowym, co do Red czy Blue, kwestia gustu, poczytaj w dziale Woskowanie lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 dobra ostatnie pytania natty's red czy blue? nakładany piankowym, bawełnianym czy mikrofibrowym aplikatorem? jak dobrze pamiętam polecane jest z mikforibry. Robisz wyścig z postami wystarczy poczytać... Bierz Blue, tańszy a nie zauważysz różnicy. I nakładaj piankowym aplikatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 dobra ostatnie pytania natty's red czy blue? nakładany piankowym, bawełnianym czy mikrofibrowym aplikatorem? jak dobrze pamiętam polecane jest z mikforibry. Blue ma wiecej Carnaub wiec dłużej poleży i lepszy będzie efekt (ale nie bedzie to mega kolosalna róznica) i co by lepiej poleżał to podkład też najlepiej z PB. Jak masz czarne auto to moze pomysl nad sealantem duragloss + ich cleaner koniecznie i masz ochorne na 3-4 miechy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 chłopaki. czytałem wszystkie działy jak sie tylko zarejestrowałem, ale sie troche zapomina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 weglus jak masz czarne auta to Carnaub nie wiem czy coś ci da zbytnio bo nie bedzie z czego wyciągać głębi jak w metalikach. Do czarnego polecam Cleaner + glaze dobrze wpracowany aby robił lustro z ciepłym połyskiem i na to wosk/sealant najlepiej tej samej firmy co glazura. takie auto wygląda elegancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 no mam 2 auta w kolorze czarna perła. myślałem nad połączeniem SRP > blackhole > i tutaj nie wiem co chciałbym coś w paście, bo lubie taką konsystencje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 weglus, jak juz tak dywagujesz to idz w HDC+carbon i bedziesz Pan chodzic dzien w dzien na okolo auta, cmokac i prezyc klate z dumy jakie to moje czarne jest czarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 weglus, jak juz tak dywagujesz to idz w HDC+carbon i bedziesz Pan chodzic dzien w dzien na okolo auta, cmokac i prezyc klate z dumy jakie to moje czarne jest czarne Tylko to już inna półka cenowa. Ale zgadzam się w całej okazałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Pavlik, chciałbym, ale wiesz- budżet ucznia a niestety nie tylko rzeczy do lakieru do kupienia za pare dni leci 1300zł za wymiane koła zmiennych faz rozrządu i kompletnego rozrządu dobra, to co po blackhole polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Pavlik, chciałbym, ale wiesz- budżet ucznia a niestety nie tylko rzeczy do lakieru do kupienia za pare dni leci 1300zł za wymiane koła zmiennych faz rozrządu i kompletnego rozrządu dobra, to co po blackhole polecacie? BP Reda. Lub coś z carnaub, może być też hybryda PB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Tylko to już inna półka cenowa. eee tam: SRP: 50zł + BH: 50zł - cztery piwka i już jest HDC coś tam coś tam: 80zł a więc pozostaje jakieś 140 dołożyć na Carbona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rise and Shine Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 weglus, bierz śmiało Natty'sa, to świetny wosk, nie ma (jak dla mnie) żadnej różnicy poza zapachem między Blue a Red. Oba położyłem 50/50 14go maja testowo na masce, do dziś trzymają i wyglądają bardzo dobrze. Tylko ja prawie nie jeżdżę ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Rise and Shine, ja tam robie 10-30km dziennie po mieście zazwyczaj czyli tak: SRP(bawełniany aplikator) > blackhole(bawełniany?) > nattys blue(piankowy). no to zestawik już jest na lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 weglus, może zostaw samo BH plus Nattys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 weglus, może zostaw samo BH plus Nattys. BH za słabo ściera. bardziej wypełnia. Warto choć na początku czymś ściernym przejechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 28 Czerwca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 BH za słabo ściera Wg Ciebie BH jest ściernym glaze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Minimialnie ale ściera i oczyszcza. Napisane nawet jest na opakowaniu. Nie można tego porównać do cleanera. Glaze dobrze uzupełnia cleaner. Choć sam w sobie daje naprawdę dobre efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 28 Czerwca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Minimialnie ale ściera Pomimo, że nie zawiera substancji ściernych? Oczyszcza i wypełnia, owszem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opinia ,że nie zawiera substancji ściernych jest obiegowa. podziel klape na 3 czesci na 1 zrób cleaner + bh +wosk na 2 bh +wosk na 3 wosk tylko przejedź ręką i porównaj fakturę powierzchni. Mówi się ze nie zawiera ścierniwa w 100% ale różnice wyczujesz bezproblemowo chyba ,że wchodzi w reakcję z apliaktorem nawet bawełnianym i to on własnie ścina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 BH za słabo ściera. To trzeba pójść w FC+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi