Fr0styyy. Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Kilka krótkich pytań Czym się różni zwykły płyn do szyb typu Clin czy Mr. Muscle od Glass Cleanerów np. Megsa, VP, albo Shiny Garage? Która glinka lepsza, VP czy BH? VP Tańsza. W jakich proporcjach rozrabiać IronX? Dobre jest APC od Shiny Garage? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 W jakich proporcjach rozrabiać IronX? nie rozrabia się wcale. zmień zdjęcie w podpisie, jest niezgodne z regulaminem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Wielebny, chyba że w ten sposób do tego podchodzisz. Dla mnie to tylko syntetyczny wosk Fr0styyy., co do płynów to nie powiem Ci. Glinkę bierz od VP. Iron-X nie rozrabiam. A test APC od Shiny jest w dziale testy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Kilka krótkich pytań Czym się różni zwykły płyn do szyb typu Clin czy Mr. Muscle od Glass Cleanerów np. Megsa, VP, albo Shiny Garage? Która Glinka lepsza, VP czy BH? VP Tańsza. W jakich proporcjach rozrabiać IronX? Dobre jest APC od Shiny Garage? Glass cleaner megsa rozcięczasz z wodą i nie zawiera alkoholu wiec nie smuży jak środku do mycia szyb z markety. Naprawdę warto. Nic mi nie wiadomo aby trzeba było rozcieńczając IRON X Glinki BH mają większe spekrum gradacji. Cena jest naprawdę podobna tylko ,że BH są w 200g paczuszkach z pudełeczkiem. Będziesz zadowolony z VP i BG. escimo a wosk syntetyczny to sealant :] (polimery i inne czary) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Wielebny, tak żeby nie rozwodzić się już tu bardziej (pokłócimy się na gg), sealanty występują głównie w postaci płynnej Fr0styyy., A co do Megsa, to źle przeczytałem pytanie. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=6170 zajrzyj tutaj i rozwiej swoje wątpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remas Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Ponawiam moje pytanie, Wyleciało mi trochę płynu do mycia szyb na fotel i zrobiła się niewielka plama, nie posiadam specjalnego płynu do mycia tapicerki natomiast mam APC Cyclone. Czy mogę zastosować owy preparat do zmycia plamy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
detuk Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 moim zdaniem w słabym stezeniu nie powinien narobic szkód,tylko nie mocz za duzo i staraj sie umyc cały element(od szycia do szycia) ostatnio tak czysciłem ,odswiezałem golfa 6 po jakims hindusie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasaq Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Czy oprócz firmy autofanatic oraz excede (który w chwili obecnej nie posiada pianownic) jest gdzieś możliwość kupna pianownicy do Nilfiska c120? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Ponawiam moje pytanie, Wyleciało mi trochę płynu do mycia szyb na fotel i zrobiła się niewielka plama, nie posiadam specjalnego płynu do mycia tapicerki natomiast mam APC Cyclone. Czy mogę zastosować owy preparat do zmycia plamy ? czyściłem APC boczek materiałowy w drzwiach u taty w aucie z jakiś miesiąc temu. nic się nie stało, a wyczyściło ładnie kilka plam. Tylko nie pamiętam w jakim stężeniu jechałem cheers, Art Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Korzystał ktoś może z T-cut color fast ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Korzystał ktoś może z T-cut color fast ?? Tak, super polecam dla 99% społeczeństwa z wyłączeniem tego forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Dlatego pytam Dzieki Dzinkins ! Dopiero zaczynam swoja zabawę z detailingiem, czekam na pierwszą przesyłkę z ręcznikami i pędzelkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Korzystał ktoś może z T-cut color fast ?? Tak, do zielonego i do srebrnego. działa do pierwszych kilku myć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Tak mówię tylko spytam, bo leżał w garażu Ogólnie mam zamiar zamówić Meguiars Ultimate Compound do czerwonego lakieru, wypłowiałego ... ;/ Boli mnie to jak wygląda, przypadkiem trafiłem na to forum i zapoznaję się ze wszystkim jak przywrócić mu blask Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Tak mówię tylko spytam, bo leżał w garażu Ogólnie mam zamiar zamówić Meguiars Ultimate Compound do czerwonego lakieru, wypłowiałego ... ;/ Boli mnie to jak wygląda, przypadkiem trafiłem na to forum i zapoznaję się ze wszystkim jak przywrócić mu blask Nie przejmuj się ja tam posiadam dwie w/w butelki i czasami coś nimi smaruję. Wyrzucić szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgrywussdz, czytaj forum i działaj, bo w Sieradzu mało na prawdę zadbanych samochodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Miło, że też ktoś z Sieradza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avocado Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Czesc, moj 1 post i kilka pytań moze dla was śmiesznych ale chciałbym dobrze zrobić swoje autko więc: Mam taki zestaw: Meguiars Ultimate Compound Dodo Juice Lime Prime 250ml Chemical Guys Wet Mirror Finish Ultra Chemical Guys Butter Wet Wax 473ml Chemical Guys Pro Detailer 473ml autko umyte i wyglinkowane. Czy moglby mi ktos napisac, po kolei jak używać tych preparatów, tzn, który najpierw i czy jeden odrazu za drugim czy jak? (polerka mechaniczna) I jeszcze jakie najlepsze jakie obroty do polerowania najlepiej ustawić na polerce? (taką mam polerke http://allegro.pl/diax-180mm-polerka-12 ... 12755.html regulacja od 1 do 7) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Czesc, moj 1 post i kilka pytań moze dla was śmiesznych ale chciałbym dobrze zrobić swoje autko więc:Mam taki zestaw: Meguiars Ultimate Compound Dodo Juice Lime Prime 250ml Chemical Guys Wet Mirror Finish Ultra Chemical Guys Butter Wet Wax 473ml Chemical Guys Pro Detailer 473ml autko umyte i wyglinkowane. Czy moglby mi ktos napisac, po kolei jak używać tych preparatów, tzn, który najpierw i czy jeden odrazu za drugim czy jak? (polerka mechaniczna) I jeszcze jakie najlepsze jakie obroty do polerowania najlepiej ustawić na polerce? (taką mam polerke http://allegro.pl/diax-180mm-polerka-12 ... 12755.html regulacja od 1 do 7) To jakaś prowokacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koli_7 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Pierw UC tylko nie wiem czy ta fibra jako pad w tej polerce się nadaje. Pracujesz podobno do wypracowania, choć mi na DA nigdy się nie udało tego wypracować (pracuje mniej więcej 10-15 minut element). Potem dodo LP tak samo do wypracowania z tym że tu to trwa o wiele krócej (mi to zajmuje do 4 minut na elemnt) Potem WMF tez do wypracowania, tak samo jak dodo lub jeszcze szybciej się to wypracowuje. Potem aplikatorkiem Butter Wax, a za jakis czas po myciu P-40 fibrą do wypracowania Czekać pomiędzy etapami raczej nie ma sensu. A co do obrotów to im większe tym szybciej, a tak serio to nie wiem bo ja uzywam DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Mam zacieki (water spoty) wewnątrz reflektorów po tym jak złapały nadmiar wilgoci i woda kroplami spływała po plastiku od środka. Mowa tutaj wyłącznie o części przezroczystej - odbłyśnik + pozostała część obudowy są czyste. Czy istnieje dobry sposób, bezpieczny dla odbłyśników i najlepiej 'bierny' (nie moge zbytnio rozlewać wody wewnątrz reflektorów ze względu na niewyciągalną elektronikę żarówek, czyli odpada sposób 'trzepania' reflektorem z jakimś detergentem w środku), który sobie z tym poradzi? Wiem, że szukam cudu, ale może akurat ktoś coś dobrego ma? EDIT: Zdaje sobie sprawe z tego, że temat w jednym wątku był juz na forum poruszony, jednak tamte sposoby są nieco zbyt inwazyjne i też niekoniecznie potwierdzone przez pare osób. EDIT2: Poprawka - moge wlać dużą ilość wody (destylowanej np), ale tylko szkłem do dołu, tak żeby nie moczyć odbłyśnika i elektroniki. W dalszym ciągu odpada energiczne potrząsanie reflektorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Mam zacieki (water spoty) wewnątrz reflektorów po tym jak złapały nadmiar wilgoci i woda kroplami spływała po plastiku od środka. Mowa tutaj wyłącznie o części przezroczystej - odbłyśnik + pozostała część obudowy są czyste. Czy istnieje dobry sposób, bezpieczny dla odbłyśników i najlepiej 'bierny' (nie moge zbytnio rozlewać wody wewnątrz reflektorów ze względu na niewyciągalną elektronikę żarówek, czyli odpada sposób 'trzepania' reflektorem z jakimś detergentem w środku), który sobie z tym poradzi? Wiem, że szukam cudu, ale może akurat ktoś coś dobrego ma? EDIT: Zdaje sobie sprawe z tego, że temat w jednym wątku był juz na forum poruszony, jednak tamte sposoby są nieco zbyt inwazyjne i też niekoniecznie potwierdzone przez pare osób. EDIT2: Poprawka - moge wlać dużą ilość wody (destylowanej np), ale tylko szkłem do dołu, tak żeby nie moczyć odbłyśnika i elektroniki. W dalszym ciągu odpada energiczne potrząsanie reflektorem. Jak by się udało to rozebrać to szkło możesz wyglinkować i PB ProPolish 1 lub ProPolish2 na filcu i wiertareczce. Waterspoty z frontowej szyby usunąłem u siebie Glinką i zwykłym cleanerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Jak by się udało to rozebrać to szkło możesz wyglinkować i PB ProPolish 1 lub ProPolish2 na filcu i wiertareczce. Waterspoty z frontowej szyby usunąłem u siebie Glinką i zwykłym cleanerem. Na razie szukam sposobów bez rozbierania reflektora. Jeżeli miałbym go rozpołowionego, to apc też by styknęło, niestety nie mam tej wygody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasek Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 czesc dostałem w prezencie biały korek 3m 09374 (nie robiłem nigdy na nowym systemie) a chciałem w tym tyg kupic nowy system 3m. a) czym sie rozni biały korek od zielonego? która pasta jest lepsza? b) kolega w mieszalni powiedział żeby nie brac niebieskiego 50383 bo to jest tylko cyt "jakis wosk-nabłyszczacz" w starym niebieski 09376 robił robote i uzywałem go c) kupic zielony zółty niebieski czy zamiast zielonego jechać białym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernando Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Biały jest jakby nieco agresywniejszy i ma grubsze ziarna, które się nie rozbijają. To są główne różnice,które rzuciły mi się w oczy... Ja wolałbym pracować z FC+, ale popróbuj sam, jak masz taką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi