Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zyloma też trzeba na ciepły element. Moje były chłodne. Może to rzeczywiście to. Dzięki.

Nic to nie zmiani czy zimny czy ciepły jeżeli chodzi o lepkość 8-)

Przed nakładaniem Vinyla wymyj plastiki APC 1:10 i będzie git :good:

Podgrzanie pomaga w aplikacji i wydłuża jego trwałość ;)

Nie myślcie że jak położycie na zimny panel to w ogóle nic nie da albo zejdzie w 2 dni :mrgreen:

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

dzinkins, Zymola nie kładłem, leży i czeka na inne czasy. A przy SV Protection nie zauważyłem żeby był lepki.

Opublikowano

dzinkins, Zymola nie kładłem, leży i czeka na inne czasy. A przy SV Protection nie zauważyłem żeby był lepki.

Ani jeden ani drugi nie jest lepki ;) , lepkość w 99% wynika z niewyczyszczenia powierzchni :/

Opublikowano
Nie wszyscy lakiernicy wygrzewają lakier lampami UV, jeżeli nawet czy robią to solidnie?

Dlatego to było pytanie, ale w sumie bardziej należy zadać je lakiernikowi.

Bezpiecznie jest odczekać przynajmniej tydzień. :)

Albo 2, albo 4 - nigdy nie masz tej pewności :) Ale np. na moim aucie była korekta po robocie S-plusa na tylnym zderzaku po 2 dniach i wszystko szło elegancko.

Dzięki za odpowiedzi. Nie wiem, czy będzie lakier wygrzewany. Lepiej poczekam.

A co do pyt 1? Jakieś wskazówki dotyczące samego składu klaru?

Opublikowano

Panowie.. mała awaria.. w bagażniku pękł mi śłoik kiszonych:)

Było to miesiąc temu.. ale nie mogę niczym tego smrodu zabic..

Chodzi o wykładzinę bagażnika.. jak się do tego zabrać??

• Moderator
Opublikowano

Czy mozna gdzies dostac taki wielki PŁAT welny do mycia auta ? Gdzies widzialem ze niektórzy myja auto takim prostokatnym wielkim kawalkiem welny :)

Opublikowano
shadowpicture, prałeś już wykładzinę? Bo to podstawa w takim przypadku.

przetarłem wodą z szarym mydłem i wycierafłem fibrami...

ale jak samochód postoi pod pracą cały dzien, wsiadam wieczorem do nagrzanego.. to jakbym się w ogórkowej zupie zanurzył:)

Opublikowano

shadowpicture, a nie możesz wytargać wykładziny z bagażnika, wrzucić do wanny i uprać choćby szarym mydłem?

poza tym proponuję zaopatrzyć się w dywanik gumowy Rezaw-Plastu i nie będzie tego problemu :good:

Opublikowano
shadowpicture, a nie możesz wytargać wykładziny z bagażnika, wrzucić do wanny i uprać choćby szarym mydłem?

poza tym proponuję zaopatrzyć się w dywanik gumowy Rezaw-Plastu i nie będzie tego problemu :good:

dywanik miałem, ale porzyczyłęm Bratu..:/ pech..

OK zrobie tak jak mówicie!! wykręcę, wsadzę do wanny, niech się pomoczy a później szorowanie!!

tak, przy okazji.. jaki zapach kupic?

Opublikowano

panowie,

zmatowiałe przednie lampy pojechać UC, czy lepiej papierami wodnymi?

cheers,

Art

• Moderator
Opublikowano
Czy mozna gdzies dostac taki wielki PŁAT welny do mycia auta ?

na krupówkach :-]

ok jade...

Opublikowano
co radzicie na male odpryski na masce? mam lakier ale jak zrobic zeby nie naciapac?

Może w te miejsca nałóż lakier ale patyczkiem kosmetycznym, ale pędzelkiem takim do farbek plakatowych :P Potem spolerować to. Najważniejsze, żeby lakier był dobrze dobrany to nie będzie tak widoczne.

[ Dodano: 19 Czerwiec 2012, 17:05 ]

Sucho.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.