Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czym pachnie Zymol Glasur i Carbon ?

I czy warto dopłacać do Glasura :P

Ew. czy coś od Zymola pachnie kokosem bo uwielbiam :D

Opublikowano

glasur pachnie kokosikiem :-] , a carbon nie pachnie :P, czy czy warto dopłacać no to twoja decyzja..,

Opublikowano

Hmm a wyczytałem teraz na sklepie car-spa że Carbon zawiera "olejki kokosowy i bananowy, cocoamid (wydobyty z kokosa)"

Ale jeśli to Glasur pachnie kokosem to trzeba bedzie dozbierac :-]

Opublikowano

KeepeR, specjalnie poszedłem do lodówki powąchać carbona i faktycznie pachnie kokosem, ale nie jest to zbyt intensywny zapach jak dla mnie, a na pewno nie tak intensywny jak chociażby natty's red.

Opublikowano

Czy pędzelki Race Glaze sa bezpieczne do używania na wewnętrznych plastikach ? na przykład do rozprowadzenia vinyl cleanera na desce, byłoby łatwiej podziałać przy samej szybie niż fibrą tylko zastanawiam się, czy włosie jest dostatecznie miękkie i nie porysuje ?

• Administrator
Opublikowano
Carbon mi przypomina jakiegoś wunder-baum'a....

Carbon daje pastą do butów.

Obawiam się że ktoś Waszego Carbona na boku robił w stodole, bo ori Carbon pachnie bardzo ładnie ;):P:D

Opublikowano

Witam szanownych Państwa

Chciałbym zapytać, czy da się usunąć coś takiego jak na zdjęciu ?

cc14a220c7c13853.jpg

Zalewałem ryskę lakierem ( co się niestety nie udało) i docierałem to później papierem

2000 i 2500. Później była jeszcze pasta tempo ale nic nie dała.

Czy da się to jakoś wyciągnąć czy trzeba lakierować element ?

Mam jeszcze paste 3M Niebieski korek, jednakże ręcznie to nic nie dawała.

Bardzo proszę o info co by się dało z tym zrobić.

Pozdrawiam

Opublikowano
tylko rotacja w polaczeniu z odpowiednimi pastami

A można prosić o rozwinięcie?

Rozumiem, iż powinienem zacząć od najgrubszej pasty tak ?

Czy może wcześniej papierem 3000 ?

Jeżeli pasta to jaka ?

Po 3000 Menzerna 500 czy może już 2000.

I czy jak mam ultrafinish z 3M to trzymać się tych past ?

Jest gdzieś jakaś tabela jaką pastę używać po jakim papierze ? I jakie pady do jakich past ? Bo są różne miękkości prawda ?

Chyba nie muszę mówić że jestem bardzo nowy w temacie ? :/

Opublikowano

Panowie, cholera mnie weźmie.

Coś zżera mi colliego 476 :cry:

Nałożony z miesiąc temu i już prawie go nie ma.

Samochód myję dośc regularnie.

Wstępnie najczęściel leci VP neutral foam, a mycie zasadnicze VP concetraded car shampoo, czasem pomiąchane z gold classem. czasem sam gold class. zależy czy mam ochotę żeby pachniało :|

no i na koniec Citrus Bling w roli QD.

wosk nałożony po korekcie i cleanerze achilles prep.

nie wiem co jest grane. ta sama procedurka stosowana na kilku autach. na kilku autach te same środki...i mam wrażenie, że na wszystkich colli znika dość szybko :cry:

czyli albo gdzieś daję ciała, albo coś żre wosk, albo sam wosk jest nie teges...

Opublikowano

ulik87, wydaje mi się, że właśnie megsowy gold class nie jest przyjazny dla wosków. Nie wiem jak ten szampon VP.

Opublikowano

ulik87, Na pewno dłużej poleżał by jak byś bezpośrednio po korekcie położył go na lakier (oczywiście dobrze wyczyszczony, odtłuszczony z resztek past)

Opublikowano

escimo, jeśli bazować na opisach produktów, to żaden z nich nie powinien żreć wosku :o może citrus bling nie do końca się lubi z collim?

[ Dodano: 3 Czerwiec 2012, 09:46 ]

SzaKal, tak zasadniczo zrobiłem. Tj. korekta, IPA, cleaner i od razu po cleanerze wosk. Wydawało mi się, że bezpośrednio po cleanerze powinno być OK. To co, zmyć wosk jakąś żrącą aktywną pianą i położyć jeszcze raz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.