leszcz Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Witam W swoim aucie mam takie listwy http://allegro.pl/listwy-listwa-chrom-c ... 52171.html Teraz pytanie : jaki preparat do nich użyć i jak go zastosować aby nic nie zepsuć ? Leszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Leszcz, ale co chcesz zrobić? Zabezpieczyć, wyczyścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 i zależy czy to plastik z jakąś okleina czy prawdziwy chrom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Leszcz, ale co chcesz zrobić? Zabezpieczyć, wyczyścić? wypolerować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeepeR Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Czym pachnie Zymol Glasur i Carbon ? I czy warto dopłacać do Glasura Ew. czy coś od Zymola pachnie kokosem bo uwielbiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tfelek Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 glasur pachnie kokosikiem , a carbon nie pachnie , czy czy warto dopłacać no to twoja decyzja.., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Mi glasur pachniał trochę kokosem. A czy warto? Miałem obydwa i wolalbym zostawić parę zł w kieszeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeepeR Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Hmm a wyczytałem teraz na sklepie car-spa że Carbon zawiera "olejki kokosowy i bananowy, cocoamid (wydobyty z kokosa)" Ale jeśli to Glasur pachnie kokosem to trzeba bedzie dozbierac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodan Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 KeepeR, specjalnie poszedłem do lodówki powąchać carbona i faktycznie pachnie kokosem, ale nie jest to zbyt intensywny zapach jak dla mnie, a na pewno nie tak intensywny jak chociażby natty's red. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Ja tam nie wiem, ale jak ostatnio wąchałem glasura to pachnie mi bardzo podobnie do carbona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Ja tam w carbonie prawie kokosa nie wyczuwam. Delikatnie pachnie, ale naprawdę delikatnie tym kokosem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Glasur pachnie bardzo ładnie, czuć kokosa. Carbon mi przypomina jakiegoś wunder-baum'a.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mat's Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Carbon daje pastą do butów. A Glasur kokosem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Czy pędzelki Race Glaze sa bezpieczne do używania na wewnętrznych plastikach ? na przykład do rozprowadzenia vinyl cleanera na desce, byłoby łatwiej podziałać przy samej szybie niż fibrą tylko zastanawiam się, czy włosie jest dostatecznie miękkie i nie porysuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeepeR Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Dzieki panowie Chociaz widze, że zdania są podzielone z tym zapachem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 3 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Carbon mi przypomina jakiegoś wunder-baum'a.... Carbon daje pastą do butów. Obawiam się że ktoś Waszego Carbona na boku robił w stodole, bo ori Carbon pachnie bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazuzu Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Witam szanownych Państwa Chciałbym zapytać, czy da się usunąć coś takiego jak na zdjęciu ? Zalewałem ryskę lakierem ( co się niestety nie udało) i docierałem to później papierem 2000 i 2500. Później była jeszcze pasta tempo ale nic nie dała. Czy da się to jakoś wyciągnąć czy trzeba lakierować element ? Mam jeszcze paste 3M Niebieski korek, jednakże ręcznie to nic nie dawała. Bardzo proszę o info co by się dało z tym zrobić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 3 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 tylko rotacja w polaczeniu z odpowiednimi pastami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazuzu Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 tylko rotacja w polaczeniu z odpowiednimi pastami A można prosić o rozwinięcie? Rozumiem, iż powinienem zacząć od najgrubszej pasty tak ? Czy może wcześniej papierem 3000 ? Jeżeli pasta to jaka ? Po 3000 Menzerna 500 czy może już 2000. I czy jak mam ultrafinish z 3M to trzymać się tych past ? Jest gdzieś jakaś tabela jaką pastę używać po jakim papierze ? I jakie pady do jakich past ? Bo są różne miękkości prawda ? Chyba nie muszę mówić że jestem bardzo nowy w temacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 3 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 pazuzu, wszystko. jest na forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulik87 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Panowie, cholera mnie weźmie. Coś zżera mi colliego 476 Nałożony z miesiąc temu i już prawie go nie ma. Samochód myję dośc regularnie. Wstępnie najczęściel leci VP neutral foam, a mycie zasadnicze VP concetraded car shampoo, czasem pomiąchane z gold classem. czasem sam gold class. zależy czy mam ochotę żeby pachniało no i na koniec Citrus Bling w roli QD. wosk nałożony po korekcie i cleanerze achilles prep. nie wiem co jest grane. ta sama procedurka stosowana na kilku autach. na kilku autach te same środki...i mam wrażenie, że na wszystkich colli znika dość szybko czyli albo gdzieś daję ciała, albo coś żre wosk, albo sam wosk jest nie teges... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 ulik87, wydaje mi się, że właśnie megsowy gold class nie jest przyjazny dla wosków. Nie wiem jak ten szampon VP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 ulik87, Na pewno dłużej poleżał by jak byś bezpośrednio po korekcie położył go na lakier (oczywiście dobrze wyczyszczony, odtłuszczony z resztek past) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulik87 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 escimo, jeśli bazować na opisach produktów, to żaden z nich nie powinien żreć wosku może citrus bling nie do końca się lubi z collim? [ Dodano: 3 Czerwiec 2012, 09:46 ] SzaKal, tak zasadniczo zrobiłem. Tj. korekta, IPA, cleaner i od razu po cleanerze wosk. Wydawało mi się, że bezpośrednio po cleanerze powinno być OK. To co, zmyć wosk jakąś żrącą aktywną pianą i położyć jeszcze raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_gg Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Być może problem tkwi w Achilesie, spróbuj połóżyć Colli bez niego na lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi