Beny.rac Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Nie lubie oceniać ludzi z wygladu ale od razu widziałem że ta "właścicielka" nie posiada wszystkich styków w mózgu ... Sam bym ja zgolił na zero ciekawe jak by sie czuła ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 chce zakupic z Carvaleta preparat do mycia silnikow... oraz lakier do silnikow... ten do mycia silnikow bez problemu na wszystkie plastiki itd? nic sie złego nie stanie? oraz jak używać tego lakieru do silników? nalać do opryskiwacza, spryskać i tyle? oraz jak wyczyscic siersciucha pod maską? apc, miekka szczoteczka i tyle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinrock Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ciekawe co dali temu kotu, że on taki spokojny? Mojego kaukaza przydało by sie tak obstrzyc... już sobie wyobrażam jak jadę z nim do weterynarza, właśnie zaczął linieć... Te elektroszczotki naprawdę są takie skuteczne? Bo jakoś ciężko mi w to uwierzyć... Co do turboszczotki to się zgodzę, na długie włosy np na zagłówkach daje rade, ale krótkich nie rusza firmek zgadza się, owczarek kaukaski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Owczarka kaukazkiego? Jesli tak to przed strzyzeniem u weterynarza solidnie go nakarm. Wtedy chociaz bedzie szansa, ze nie polknie go w calosci, co najwyzej zadowoli sie ktoras z konczyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondi Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 jak chce doczyścić lakier za pomocą cleanera i glinki co mam zastosować pierwsze? Umyć po wszystkim jeszcze raz auto przed zastosowanie politury i wosku? Cleaner jak stosuje? spryskuje i od razu wycieram? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 glinka->cleaner. Po cleanerze nie myjesz samochodu. Jaki to cleaner, który się spryskuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Owczarka kaukazkiego? Jesli tak to przed strzyzeniem u weterynarza solidnie go nakarm. Wtedy chociaz bedzie szansa, ze nie polknie go w calosci, co najwyzej zadowoli sie ktoras z konczyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 co najlepiej położyć pod wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartb Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 cleaner, glaze (lub jakieś 2w1) albo mikrofibre jak stawiasz bezpośrednio opakowanie na auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 albo mikrofibre jak stawiasz bezpośrednio opakowanie na auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhs Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Mam trochę trywialne pytanie, dokładnie chodzi mi o miary pojemności mam dwie buteleczki jedna jest od lusso: i tu jest 1 jest równe 20ml A druga wygląda tak: 1 jest równe 60ml O co chodzi z tymi wartościami 1:10 czy 1:4 jak w każdej butelce jest inaczej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Szybkie pytanie: dzis zabieram się za auto nie myte przez cała zimę i pomyslałem że wrzuce z pianownicy APC. Ile ml APC wlać do litrowej butelki z pianownicy i czy dodać do tego piane (ValetPro PH Neutral Snow Foam ) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 O co chodzi z tymi wartościami 1:10 czy 1:4 jak w każdej butelce jest inaczej ? Na każdą jedną "porcję, jednostkę miary" niezależnie od tego czy będzie to 1ml, 1 litr czy 100 litrów musisz rozcieńczyć to z wodą w następującej proporcji: wartość powyższa razy 10 tzn 1ml środka rozcieńczanego w 10 ml wody, 1 litr środka rozcieńczanego w 10 litrach wody, 100 litrów środka w 1000 litrów wody, etc. Dla wartości 1:4 analaogicznie tylko x4. Nie wiem czy o to Ci chodziło. Co do miar wielkości na butelkach, które wkleiłeś jakie są pojemności butelek i w jakich jednostkach Si operujemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Panowie, kojarzycie opakowania próbek wosku RG 42 i 55? Czym to nakładać? chciałbym żeby wystarczyło na cały samochód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 O co chodzi z tymi wartościami 1:10 czy 1:4 jak w każdej butelce jest inaczej ?Dla wartości 1:4 analaogicznie tylko x4. Nie wiem czy o to Ci chodziło. Dla wartości 1:4 czyli ile trzeba środka rozcieńczanego? Natomiast wody to 4l? I czy ma być zimna woda? Aha i jeszcze jedno 1:4 czy 1:10 jest silnym środkiem do mycia silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 prosta proporcja, do 1ml srodka dodajesz 4ml wody = 1:4, analogicznie 1l srodka do tego 4l wody... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poirot Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 1 litr środka do 4 litrów wody wtedy masz 1:4. 1 litr środka do 10 litrów wody wtedy masz 1:10. Który jest mocniejszy to powinieneś już wiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 jeśli wody weźmiesz 4 litry to środka 1 litr, analogicznie 1 ml środka to 4 ml wody, 10 ml środka to 40 ml wody, 100 ml środka to 400 ml wody itd. woda może być zimna lub ciepła 1:4 to silniejszy środek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Ktoś nie uważał na chemii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Panowie ile tego APC do pianownicy żeby się w miarę pieniło?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Który byłby dobry do nakładania wosku? Monster Shine - aplikator gąbkowy czy Monster Shine - aplikator piankowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Wez gabkowy czyli zolty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinrock Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Ludzie, nie załamujcie... jak można nie wiedzieć ile to jest 1:4 i 1:10? hsv te przedziały są dla twojej wygody i różnią się w zależności od pojemności butelek. Dzięki tak zaawansowanej technologicznie butelce nie musisz rozrabiać środków w oddzielnym pojemniku żeby np. zrobić roztwór roboczy 1:4... Sucre ja daje zawsze ok 60-90ml piany i 30ml APC Nielsena na 1 litr ciepłej wody, samego APC nigdy nie próbowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhs Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Mi nie chodzi o to że nie wiem ile to jest tylko dziwi mnie fakt że w butelce lusso 1 nie jest równe 1 z butelki z atomizerem. Więc jak będę chciał rozrobić APC w małej butelce to nie będzie to to samo co w tej dużej. Stąd moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 stężenie będzie takie samo tylko inna ilość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi