bobas Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Możesz tylko, że to będzie marnotrawienie wosku. Lepiej aplikatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 1. Mozesz uzyc szczoteczki do zebow 2. Raczej nie jest to wygodny ani ekonomiczny sposob. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 W takim razie zaopatruje się w aplikator do wosku aro_77, Do zębów raczej nie nadaje się, szczoteczka musi być twarda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszaKr Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Pytanie, QD FK, lub Megsa ten tańszy nie będzie szkodzić Race Glaze 42 ? Było o tym pewnie pisane ale ciężko znaleść jakieś jasnej odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Radziu, a probowales? Bo ja uzywam twardej i jak najbardziej sie nadaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Radziu, a probowales? Bo ja uzywam twardej i jak najbardziej sie nadaje... Będę próbował po skończonej pracy, jaką masz twardą szczoteczkę do zębów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Idz do kiosku i popros o taka z napisem HARD i nie neguj od razu jak Ci starsi koledzy radza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 osobiście używam szczoteczki do paznokci. nie ma problemu z oczyszczeniem pada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondi Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Jako że wszystkie moje produkty ktore posiadam do pielęgnacji lakieru są firmy FK chciałem zapytać czy jakiś negatywny wpływ może mieć używanie do nich cleanra PB? Czy środek POORBOY’S WORLD Professional Polish jest lekkościerny? Jaki cleanery polecicie? Stosuje wosk FINISH KARE 1000P Hi-Temp Paste Wax czy jako QD może być używany do niego Poorboy’s Spray & Gloss lub POORBOY’S WORLD Quick Detailer Plus czy lepiej pozostać przy jednej marce? Jakie są opinie o APC PB warto kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIAN1991 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Ja mam Pytanie trochę z Innym tematem związane.. mam Możliwość kupowania 3M pasty na Mililitry... Tu Moje Pytanie?? Ile trzeba tak +- na samochód pasty (ręcznie /Mechanicznie 3 stopnie)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacek Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zalezy jak duze masz auto. Z mojego doswiadczenia, okolo 100ml kazdego korka powinno Ci wystarczyc na kazdy samochod. Najwiecej zielonego, troche mniej zoltego i niebieskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Podobno te testery co maja 100-120 spokojnie wystarczają na auto więc pewnie coś koło tego, pewnie troszkę mniej - zależy jak duże auto i jak bardzo zniszczony lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Czy środek POORBOY’S WORLD Professional Polish jest lekkościerny? Jaki cleanery polecicie? Nie "Professional Polish" nie jest scierny, przynajmniej w sensie, ze nie zawiera czastek sciernych. Jest to dobry srodek (a powiedzial bym, ze nawet i bardzo dobry) pod wzgledem skutecznosci, do tego jest to cleaner w najczystszej postaci, bez zadnych doatkowych olekow/srodkow glazujacych/wypelniaczy. Niestety jest upierdliwy w pracy. Stosuje wosk FINISH KARE 1000P Hi-Temp Paste Wax czy jako QD może być używany do niego Poorboy’s Spray & Gloss lub POORBOY’S WORLD Quick Detailer Plus czy lepiej pozostać przy jednej marce? Nie powinno to zaszkodzic woskowi' date=' chociaz jesli masz FK 425 to zostaly bym przy nim ale tylko dlatego ze jest to bardzo dobry, syntetyczny detailer ktory zapewnia troche ochrony. Na forum byl test porownawczy FK 425 i PB S&G i ten pirewszy wypadal lepiej pod wzgledem wytrzymalosci. Jakie są opinie o APC PB warto kupić? APC jak APC, osobiscie jestem z niego zadowolony. W porownaniu do APC megsa jest mocniej skoncentrowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Żeby pozbyć się hologramów i swirli potrzebne są mleczka: Do swirli: Meguiars SwirlX Do hologramów: Meguiars Ultimate Compound Dobrze myślę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Radziu, jesli juz to odwrotnie ale i tak nie do konca. SwirlX usunie lekkie zarysowania, hologramy (powstale po mocnej pascie - np jest szansa ze po UC). UC usunie mocniejsze swirle/zarysowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Radziu, jesli juz to odwrotnie ale i tak nie do konca. SwirlX usunie lekkie zarysowania, hologramy (powstale po mocnej pascie - np jest szansa ze po UC). UC usunie mocniejsze swirle/zarysowania Widziałem filmiki na YouTube od Meguiars i tak: jeśli mamy usunąć swirle to stosować Meguiars SwirlX natomiast hologramy Meguiars Ultimate Compound Swirlx ma za zadanie usunąć swirle UC ma za zadanie usunąć hologramy <-- pojawiają się za pewne po polerce? Bo ja tak na prawdę nie wiem co zostanie mi po polerowaniu czy swirle czy hologramy ale uważam, że mogą pojawić się swirle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Radziu, Jak się uprzesz to UC idzie zrobić hologramy a nie usunąć. Widziałem gdzieś fotkę na forum jakiegoś doświadczonego użytkownika który to potwierdził, niestety nie pamiętam gdzie tego szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Hardcorowy przyklad wynikajacy zapewne z bledu uzytkownika, ale jak widac jak sie bardzo postarac da sie przy UC zrobic cos takiego (chociaz na prawde zachodze w glowe jak ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam. Panowie jak i czym umyć (wyczyścić) kierownice plastikową? Jakaś miękka szczotka + APC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 coś mi się wydaje że są to przetarcia a nie brud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Kierownica umyjesz APC ale na ta wyslizgane fragmenty kierownicy na zdjeciu (golf IV?) niestety pomoze juz tylko obszycie skora lub wymiana na nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmocc Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Mam zamiar ręcznie zaaplikować UC - co wybrać (Aplikatory do korekty ręcznej): a) LAKE COUNTRY Agresywność POLISHING (ŚREDNI) b) LAKE COUNTRY Agresywność CUTTING (TWARDY) c) FLEXIPADS APPLICATOR TRI KOLOR - ORANGE Agresywność Polishing/Finishing Z góry dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIAN1991 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zalezy jak duze masz auto. Z mojego doswiadczenia, okolo 100ml kazdego korka powinno Ci wystarczyc na kazdy samochod. Najwiecej zielonego, troche mniej zoltego i niebieskiego. Głównie Myślę o Moich Corsach... Czyli jednym Słowem 3M jest wydajne... (no i takie drugie pytanie 145 za litr do duża kasa?? ) A 3M Hand Glaze.. Ile tego też na Corsę potrzeba (obie mają trochę zajechane lakierki przezemnie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Kierownica umyjesz APC ale na ta wyslizgane fragmenty kierownicy na zdjeciu (golf IV?) niestety pomoze juz tylko obszycie skora lub wymiana na nowa. Tylko to jest kierownica plastikowa, nie skórzana jakby co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi