rickson Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Szampon którym myjesz auto. Ja na końcu myje felgi tym co zostało,w wiadrze, jedynie inną rękawicę biorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Gdzieś widziałem taki temat, albo mi się wydaje, ale pytanie jest następujące: w jakiej temp. trzymać najlepiej kosmetyki (z woskami na czele)? Bo planuję jakąś lodóweczkę i znalazłem super, ale tam kontrola temp. jest w przedziale 5-10stC i nie wiem czy to nie za mało. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 DawPi, Widziałem, że wiele osób trzyma woski w lodówkach red bulla. Utrzymują one temperaturę 4-6 stopni, więc wydaje mi się że taki zakres jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcingg Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Ja trzymam Coli476 i glinkę w lodówce na górnej półce (tam gdzie nie rzuca się w oczy) Dla wosku to dobrze że jest w chłodnym bo od ciepła zaczyna się jakby rozwarstwiać (kiedyś miałem zostawiony w bagażniku na słońcu). Schłodzony wosk też lepiej się nakłada bo mniej go bierzesz na aplikator = cieńsza warstwa = lepiej Co do glinki to jak miałem ją w samochodzie (podzieloną na 4) w org pudełku położoną na boku to od ciepła spłynęła się w całość także lepiej będzie jej w chłodnym (przy użyciu rozgrzewam ją w dłoniach ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Tak tak, tylko ja o zakres pytałem, bo tę co upatrzyłem ma, jak pisałem, 5-10 stopni, więc te 9-10 ustawić i powinno być w porządku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Ja czytałem iż optymalna temperatura to ok 12 (ale nie więcej) czyli twoje 10 jest ok bo znane są już przypadki zmrożenia wosku gdzie robi się po nim serek. Zaś nakładanie zimnego/zmrożonego wosku nie wiem czy ma sens jak optymalna temp dla aplikacji wosku to 17 stopni. Nakładanie łapkami to już wedle zimnej teorii mija się z celem. ok 12 stopni mam przez cały ok w piwnicy i nie miałem problemów żadnych ani z nadtapianiem czy rozwarstwianiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr320 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Czy taki odkurzacz na mokro da radę..?? http://allegro.pl/odkurzacz-przemyslowy ... 22939.html Będę chciał wyprać tapicerkę a potem syf wyciągnąć nim.. Da radę czy za słaby..?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Nielsen Cyclone, AB MPC, VP Citrus Pre Wash, BH Surfex. Które najmocniejsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Jaki pad i środek (w miare tani) polecicie do polerki recznej reflektora/lampy samochodowej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 4 Maja 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 maestro, pasta tempo i zmywak kuchenny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 booohal, zdecydowanie Surfex HD w stosunku 1:2 spokojnie wyczyściłem nim silnik z oleju i innych zanieczyszczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Tworek, a miałeś Nielsena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 booohal, tak, ale jakoś mnie nie zachwycił, u mnie numero uno jest Surfex i Predator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Tworek, To już nie mam pytań. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allesio Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Czy Trix działa tak samo dobrze jak IronX ? I czy Trix jest tak samo wydajny jak IronX ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capaz Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Czy wam też po oderwaniu metki mikrofibra snuje się? Oderwałem dziś metki z 10 szmatek i wszystkie się snują i obszycie znika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ragandbones Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Czy np. APC Nielsen Cyclone mogę przelać do zastępczego opakowania jeśli oryginalny 5l baniak nie jest poręczny czy jest to zbyt silny środek? Są jakieś przeciwwskazania żebym przechowywał go np. w plastikowej butelce po napojach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neostar Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Czy np. APC Nielsen Cyclone mogę przelać do zastępczego opakowania jeśli oryginalny 5l baniak nie jest poręczny czy jest to zbyt silny środek? Są jakieś przeciwwskazania żebym przechowywał go np. w plastikowej butelce po napojach? Nic się nie powinno stać z butelką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 kolejne pytanie jak i gdzie przechowywać glinkę i wosk ? wosk Chemical Guys Butter Wet Wax glinka bilt humber Chyba w lodówce to przesada co nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_ZE Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Witam; Mam takie pytanie. Otóż miałem na zderzaku lekkie zarysowania. Kupiłem na allegro zestaw do naprawy, pomalowałem i nawet kolor pasuje tylko ze mam problem z tym ze widać miejsce w którym była naklejona taśma(dzieląca miejsce malowane od reszty). Nie chodzi o to ze się odcień farby różni tylko to wygląda tak jakby miejsce malowane było troszkę grubsze niż stary lakier. Czy można coś z tym zrobić.? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 maly_ZE, papierek 2000 na klocku ,a następnie futro i powinno być ok ,ale drugim razem pamiętaj żeby nie odcinać taśma tylko zapylać kawałeczek dalej niż miejsce lakierowane i będzie dużo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_ZE Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Oki dzięki za rade, a co to jest to "futro"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 maly_ZE, futro polerskie ,poczytaj sobie forum bo widzę ,że nie wiele się orientujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ragandbones Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 kolejne pytanie jak i gdzie przechowywać glinkę i wosk ? wosk Chemical Guys Butter Wet Wax Glinka bilt humber Chyba w lodówce to przesada co nie? Zaciemnione, chłodne miejsce w zupełności wystarczy. Zwłaszcza tyczy się to glinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remas Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Nielsen Finesse czy Nielsen Choice do plastików w środku ? czy ten finesse 2w1 czysci i zabezpiecza dobrze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi