jarekrk Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 mam do was pytanie czy macie jakiś patent aby kurz (delikatny kurzy) który widać tylko z bliska nie osiadał na czarnym lakierze? do auta użyłem Chemical Guys Butter Wet Bilt Hamber Duragloss 901 Megs'a Quik detailer Oczywiście w prawidłowej kolejności(a mycie przed glinkowaniem było nawet dwa razy) tylko ten delikatny kurz na drugi dzień który osiadl mnie denerwuję, z daleka lub nawet z metra tego nie widać, auto nabrało błysku pięknego, tylko jak ktoś blisko podejdzie to widać kurzyk Po prostu mikrofibrą wycierać go ? Czy z tym nic nie zrobimy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 jarekrk, Taki urok czarnego lakieru, mój sposob to oplukac wodą za 4zł. Jak masz warunki, to duster będzie dobrym rozwiązaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 pytanie z gatunku kretyńskich - po 2 latach chciałbym przesiąść się z colliego 476 na coś dającego większy efekt wizualny, ale mimo wszystko trwałego. co polecicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 pytanie z gatunku kretyńskich - po 2 latach chciałbym przesiąść się z colliego 476 na coś dającego większy efekt wizualny, ale mimo wszystko trwałego. co polecicie? Coś z dużą ilością wosku Carnauba np Coli 915. Ale to głownie zależy od budżetu. Bo jak masz szerszy to Zymol Carbon czy Titanium + Zymol Cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 nie chcę na razie iść w temat wosków z wyższych półek. na to jeszcze przyjdzie czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 nie chcę na razie iść w temat wosków z wyższych półek. na to jeszcze przyjdzie czas To nie będzie łatwo dobrać coś super trwałego z super wyglądem za niską cenę. Możesz pokusić się o DJ Blue Pro lub Purple haze Pro lub Lusso Oro tester + cleaner (65 zł za wosk tester) ewentualnie zestaw Duragloss 111 + 101. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Smalec, jak chcesz to ja mam Natura Shocka - nowy smalec Tani, bo tani - 75zł za wydajny słoiczek. Gwarancja dobrego szkiełka, "szitingiu", beadingiu - siedzi 1,5- 2 miesiące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Jeszcze mi ostatnie pytanie wpadło do głowy, użyłem Chemical Guys Butter Wet , z tego co wiem to jest bardziej wosk na wet look a nie na trwałość, więc jak spadnie deszcz to mam nic nie robić po deszcze i czekać aż samo auto wyschnie, czy lepiej przetrzeć go mikrofibrą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 SJake, przemyślę sprawę, brzmi kusząco. dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Panowie, co polecicie do usuniecia takiej mgielki na lampie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Próbowałbym PlastX, albo UC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 pytanie z gatunku kretyńskich - po 2 latach chciałbym przesiąść się z colliego 476 na coś dającego większy efekt wizualny, ale mimo wszystko trwałego. co polecicie? Duragloss 111 albo 105. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 2 Maja 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 maestro, wszystkie kombinacje past i padów. Masz cały obszerny temat na forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 maestro, wszystkie kombinacje past i padów. Masz cały obszerny temat na forum! No właśnie na nowej lampie nie chce kombinować tylko dostac cos sprawdzonego i szybka i fachowa rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 smalec, Ja Ci polecę korektę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeepeR Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Gdzieś ostatnio czytałem że wyszło jakieś nowe futro lepsze od dotychczasowej oferty rynkowej ktoś wie o które chodzi ? chyba że mi się to przyśniło EDIT: dobra już wiem że chodzi o futro Menzerny, tylko chyba jeszcze nie ma w sprzedaży, któs wie kiedy można się spodziewać w sklepach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rok z Bagien Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 To i ja zapytam. Jaki można zrobić następny krok po Achillesie ?? Zrobiłem moją czarną Anićkę (Skoda O II) Achillesem wypracowanym polerką, na to Colli 476. Usunąłem "drobnicę" jeśli chodzi o ryski. Efekt ogólny bardzo fajny, ale bliższa inspekcja pokazuje, że istnieje nadal pole do popisu. Na pełną korektę się nie piszę, mam za mało doświadczenia, wyczucia i wiedzy. Chciałbym małymi kroczkami pogłębiać poprawę stanu lakieru. Myślałem o UC Meguiars, ale nie wiem, czy to będzie krok do przodu. Poradźcie coś bardziej ingerującego niż Achilles, a przy tym bezp. dla lakieru, który dostanie się w moje - mało wprawne - rączki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Smalec, jak chcesz to ja mam Natura Shocka - nowy smalec Tani, bo tani - 75zł za wydajny słoiczek. Gwarancja dobrego szkiełka, "szitingiu", beadingiu - siedzi 1,5- 2 miesiące A można prosić o pełną nazwę tego preparatu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max103 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 jeśli już pracowałeś polerką i dałeś rade ,nie narobiłeś szkód, to bez obaw możesz wziąść się za dogłębną polerkę ,myślisz że jak weżniesz mocniejszą pastę to zetrzesz lakier???? ,jak ktoś ma talent to można wykończającą pastą narobić szkód, więc do dzieła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 smalec, Ja Ci polecę korektę. auto jest po korekcie chodzi mi o lepszy look po wosku niż po zwykłym collim. z czarnego lakieru zdecydowanie da się wyciągnąć coś ciekawszego, niestety nie mogę jednak pozwolić sobie na nietrwałe rozwiązanie. a że w temacie wosków nigdy przenigdy nie siedziałem to zadaję głupie pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlasCola Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 planuję myć auto przeważnie pianą aktywną nakładaną z przerobionego marolexa master plus ale chciałbym wybrać piane która nie będzie mi ściągać wosku z auta, co wybrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 GlasCola, magifoam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 GlasCola, ogólnie szukaj pian z neutralnym PH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 VALETpro pH NEUTRAL SNOW FOAM mam 5l i daje rade a wosku nie rusza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tricado Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Może spotkał się ktoś z czymś takim? (klamka w hondzie cr-v) W rzeczywistości wygląda to trochę lepiej, jednak jest to jakby zaciek. Wydaje się, że to sprawka Decabit'a, ale pewności nie mam. Czyszczenie szamponem i APC nie przyniosło rezultatu. EDIT: Benzyna ekstrakcyjna nie pomogła, ani bardzo mocny środek do czyszczenia(Tenzi niestety nie był nigdzie dostępny), ale Nielsen Super a Sheen dał całkiem radę. Po położeniu kilku warstw zaciek jest już prawie niewidoczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi