ultratouch Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Powiedzcie mi po co po glince trzeba myc samochód? Robię to w garażu, do poślizgu używam wody i co się stanie jak go nie umyje ponownie? Poza tym ,że myje się po to żeby nie narobić sobie niepotrzebnych zacieków na różnych elementach to ponoć glinka zostawia po sobie niewidoczny nalot. Piszę "ponoć" bo z racji tego ,że jest niewidoczny to nigdy go nie widziałem Coś w tym jest bo z mojego doświadczenia przyjemniej pracuje się na lakierze umytym po glince niż tylko wytartym. Wyjątkiem jest stosowanie jako poślizgu QD ONR. Po takim połączenie nie myję a tylko wycieram i jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KA2012 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 cleaner to R222 wiec chyba nie posiada odżywek olejkow itp takze IPA po nim nie bede stosował (moze następnym razem w celu sprawdzenia żywotności wosku)...dla pewności jednak normalnie umyje szamponem po tej glince:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 dorwałem jakąś angielską polerkę i ma inny gwint - pytanie jaki i czy można ogarnąć przejściówkę na "nasze"? podbijam swoje pytanie, z tego co sprawdziłem mam gwint m16, a do bp potrzebuję m14... nie znalazłem żadnych sensownych adapterów, domyślam się więc, że najlepiej będzie przerobić gwint u fachury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Smalec, albo zlecić tokarzowi dorobienie przejściówki z M16 na M14. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek123 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 25*C w pokoju, można normalnie przechowywać w tej temperaturze Colli 915? Czy chować do lodówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 25*C w pokoju, można normalnie przechowywać w tej temperaturze Colli 915? Czy chować do lodówki? Dobra temperatura to jakieś 12 *C. Jak wosk za bardzo zmrozisz to się zrobić może serek. W piwnicy jest dużo chłodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek123 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Wielebny, ok, dzięki, zapomniałem o piwnicy, zaraz tam wyleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Wielebny, ok, dzięki, zapomniałem o piwnicy, zaraz tam wyleci. Klikamy pomógł :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek123 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Wielebny, gdy nie jestem założycielem tematu, nie mogę kliknąć pomógł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Powiedzcie mi po co po glince trzeba myc samochód? Robię to w garażu, do poślizgu używam wody i co się stanie jak go nie umyje ponownie? Poza tym ,że myje się po to żeby nie narobić sobie niepotrzebnych zacieków na różnych elementach to ponoć Glinka zostawia po sobie niewidoczny nalot. Piszę "ponoć" bo z racji tego ,że jest niewidoczny to nigdy go nie widziałem Coś w tym jest bo z mojego doświadczenia przyjemniej pracuje się na lakierze umytym po glince niż tylko wytartym. Wyjątkiem jest stosowanie jako poślizgu QD ONR. Po takim połączenie nie myję a tylko wycieram i jest dobrze. Dodałbym od siebie jeszcze że jak glinkujesz dość brudną powierzchnie typu felgi ( zapuszczone progi ) to niecały brudek idzie w glinkę a zawsze troszkę zostaje w okolicy, także po glince uważam warto umyć auto. Pytanie czy SRP pracując ręcznie wypracowujemy aż zniknie z powierzchni czy jakich oznak się spodziewamy że to "już" ? Jutro/pojutrze robie czarną perłę laguny III i AG SRP idzie jako AIO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Po wyglinkowaniu auta zamierzam sie zabrac za odswiezenie lakieru za pomoca UC. Nastepnie wyczytlem, ze powinno sie zastowsowac IPA. Po IPA chce zastosowac cleaner DG 601 - chcialbym sie dowiedziec jak go nakladac, jakim aplikatorem, mozna od razu po UC i IPA Na koniec polozony zostanie sealant DG 105 - i tu tez mala zagwostka - czy mozna od razu po nalozeniu cleanera, czy trzeba czekac, jak dlugo w obecnych warunkach pogodowych trzeba odczekac aby spolerowac 105 i po jakim czasie nalozyc druga warstwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Cleaner mozna maszynowo na padzie Finish, lub recznie, bez wprawy polecam recznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Pierwszy raz bede dzialal z cleanerem. Recznie to maja byc zapewnie koliste ruchy Jakim aplikatorem wtedy dzialac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Tak, polecam aplikator z mikrofibry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadrifoglio Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 W jakich proporcjach rozcieńczyć Meg's Super Degresser żeby poradził sobie z brudem z wnęk drzwi i detalami zewnętrznymi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Po jakim czasie od nałożenia cleanera DG 601 można położyć DG 105 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quest Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 czy ValetPRO Citrus Tar & Glue Remover usunę klej po naklejce klapy bagażnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Jak sama nazwa wskazuje sądzę że tak. Ja usuwam nim klej po ciężarkach więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quest Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 czyli będziem próbować ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar3 Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 siwy1117 - tu masz ładnie opisane co i jak: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 8113#58113 tu też znajdziesz sporo ciekawych informacji: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybero Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Sam osobiście "Valetem "zrobiłem około 7samochodów po nauce jazdy 'L' (pełno naklejek i reklam) Idzie naprawdę dobrze ...radził sobie duuuużo lepiej niż wychwalana Nafta oświetleniowa.(sprawdziłem) Nafta miała jedną lepszą cechę-cenę ,ale ta została momentalnie zabita przyjemnością pracy i zużyciem produktu. także "Valet" wszystko na + : cena+ (po przeliczeniu zużycia i czasu pracy) zużycie+ skuteczność+ zapach+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Wielebny, ok, dzięki, zapomniałem o piwnicy, zaraz tam wyleci. Klikamy pomógł :] a za punkty płacą ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Wielebny, ok, dzięki, zapomniałem o piwnicy, zaraz tam wyleci. Klikamy pomógł :] a za punkty płacą ?? Standart jest jak w Mario grze. Za 100 punktów życie gratis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picollo Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Auto Finesse Rejuvenate, jakim padem robić go maszynowo, tak aby efekt byl jak najlepszy? Finish, polish? Bede go nakladac maszyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 picollo, finish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi