Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiedzcie mi po co po glince trzeba myc samochód?

Robię to w garażu, do poślizgu używam wody i co się stanie jak go nie umyje ponownie? 8-)

Poza tym ,że myje się po to żeby nie narobić sobie niepotrzebnych zacieków na różnych elementach to ponoć glinka zostawia po sobie niewidoczny nalot. Piszę "ponoć" bo z racji tego ,że jest niewidoczny to nigdy go nie widziałem :)

Coś w tym jest bo z mojego doświadczenia przyjemniej pracuje się na lakierze umytym po glince niż tylko wytartym. Wyjątkiem jest stosowanie jako poślizgu QD ONR. Po takim połączenie nie myję a tylko wycieram i jest dobrze.

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

cleaner to R222 wiec chyba nie posiada odżywek olejkow itp takze IPA po nim nie bede stosował (moze następnym razem w celu sprawdzenia żywotności wosku)...dla pewności jednak normalnie umyje szamponem po tej glince:)

Opublikowano
dorwałem jakąś angielską polerkę i ma inny gwint - pytanie jaki i czy można ogarnąć przejściówkę na "nasze"?

podbijam swoje pytanie, z tego co sprawdziłem mam gwint m16, a do bp potrzebuję m14... nie znalazłem żadnych sensownych adapterów, domyślam się więc, że najlepiej będzie przerobić gwint u fachury?

Opublikowano
25*C w pokoju, można normalnie przechowywać w tej temperaturze Colli 915? Czy chować do lodówki?

Dobra temperatura to jakieś 12 *C. Jak wosk za bardzo zmrozisz to się zrobić może serek. W piwnicy jest dużo chłodniej.

Opublikowano
Powiedzcie mi po co po glince trzeba myc samochód?

Robię to w garażu, do poślizgu używam wody i co się stanie jak go nie umyje ponownie? 8-)

Poza tym ,że myje się po to żeby nie narobić sobie niepotrzebnych zacieków na różnych elementach to ponoć Glinka zostawia po sobie niewidoczny nalot. Piszę "ponoć" bo z racji tego ,że jest niewidoczny to nigdy go nie widziałem :)

Coś w tym jest bo z mojego doświadczenia przyjemniej pracuje się na lakierze umytym po glince niż tylko wytartym. Wyjątkiem jest stosowanie jako poślizgu QD ONR. Po takim połączenie nie myję a tylko wycieram i jest dobrze.

Dodałbym od siebie jeszcze że jak glinkujesz dość brudną powierzchnie typu felgi ( zapuszczone progi ) to niecały brudek idzie w glinkę a zawsze troszkę zostaje w okolicy, także po glince uważam warto umyć auto.

Pytanie czy SRP pracując ręcznie wypracowujemy aż zniknie z powierzchni czy jakich oznak się spodziewamy że to "już" ? Jutro/pojutrze robie czarną perłę laguny III i AG SRP idzie jako AIO :ad:

Opublikowano

Po wyglinkowaniu auta zamierzam sie zabrac za odswiezenie lakieru za pomoca UC. Nastepnie wyczytlem, ze powinno sie zastowsowac IPA. Po IPA chce zastosowac cleaner DG 601 - chcialbym sie dowiedziec jak go nakladac, jakim aplikatorem, mozna od razu po UC i IPA :?: Na koniec polozony zostanie sealant DG 105 - i tu tez mala zagwostka - czy mozna od razu po nalozeniu cleanera, czy trzeba czekac, jak dlugo w obecnych warunkach pogodowych trzeba odczekac aby spolerowac 105 i po jakim czasie nalozyc druga warstwe :?:

Opublikowano

Pierwszy raz bede dzialal z cleanerem. Recznie to maja byc zapewnie koliste ruchy :?: Jakim aplikatorem wtedy dzialac :?:

Opublikowano

Sam osobiście "Valetem "zrobiłem około 7samochodów po nauce jazdy 'L' (pełno naklejek i reklam)

Idzie naprawdę dobrze ...radził sobie duuuużo lepiej niż wychwalana Nafta oświetleniowa.(sprawdziłem)

Nafta miała jedną lepszą cechę-cenę ,ale ta została momentalnie zabita przyjemnością pracy i zużyciem produktu.

także "Valet" wszystko na + :

cena+ (po przeliczeniu zużycia i czasu pracy)

zużycie+

skuteczność+

zapach+

Opublikowano
Wielebny, ok, dzięki, zapomniałem o piwnicy, zaraz tam wyleci.

Klikamy pomógł :]

a za punkty płacą ?? :lol:
Opublikowano
Wielebny, ok, dzięki, zapomniałem o piwnicy, zaraz tam wyleci.

Klikamy pomógł :]

a za punkty płacą ?? :lol:

Standart jest jak w Mario grze. Za 100 punktów życie gratis :mrgreen:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.