firmek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autoglym Bumper Care, ale produkty Meguilar chyba sa lepsze Nie stosowalem Bumper Care do opon, ale na plastikach zewnetrznych zrobil na mnie ogromne wrazenie. Nie wiem skad tez przekonanie o tym, ze megs jest lepszy od AG? Na pewno w Polsce megs sie ceni, majac ceny o wiele wyzsze od tych za oceanem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Mam Bump Care do plastików i jestem bardzo zadowolony, jest mega wydajny i swietnie odswierza elementy platikowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartb Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Czy na dwie warstwy glasura nakladane dłońmi takie zużycie jest optycznie za duże, za małe czy ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Rozumiem że wosk był nowy ? Jeśli to pierwszy raz to nie jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartb Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Nowy. Pierwszy raz. Strasznie łatwo się nakłada i w moim odczuciu warto wziąć do nakładania lekko więcej i rozprowadzać niż mniej i ciągle dobierać. Przyjemność pracy wielka Nie wspomniałem że auto to passat kombi (bez woskowania dachu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 POORBOY'S QUICK WAX PLUS (QW +) jak to nakładać do czego służy? polecam aplikowac tak jak zalecaja na opakowaniu. jedna fibra rozprowadzasz rownomiernie (widac dobrze bo lakier matowieje tam gdzie jest mgielka nalozona) czekasz az wosk troche podeschnie i scierasz druga fibra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joshua121 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Witam Właśnie zamówiłem polerkę silverline silverstorm oraz chce kupic pasty menzerny FG 500 oraz SF 4000. I mam teraz takie pytanie czy muszę kupować BP (słyszałem ,ze w silverstormie już jakiś jest) jeżeli muszę to jaki i najlepiej jakie pady do tych past Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 musisz bo w zestawie jest 180mm kiepskiej jakości. Możesz kupić np. 3M lub flexipads 125mm a gąbki dowolnie 3m, Lake Country, ABW, Meguiars. Najtańsze są ABW i sprawdzają się dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek3005 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 U mnie w samochodzie jest na desce rozdzielczej położona taka kremowa derma, nie ma gołego plastiku i tak się zastanawiam co moglibyście polecić na taki materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Tygrysek3005, do czyszczenia standardowo APC. Do zabezpieczena, ulubiony dressing W Astrze (pewnie o nią chodzi) świetnie wyglądał Trim od PB. Natural Look też była fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny.rac Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam, Panowie mam pytanie jakieś 4 tyg temu miałem więcej czasu i zrobiłem tak: umycie auta usunięcie smoły za pomocą decabitu ponowne umycie wyglinkowanie ponowne umycie nałożenie 1 warstwy AG SRP za pomocą bawełnianego aplikatora Czy po 4 tyg i zrobieniu ok 2000 km w trasie moge umyć auto , osuszyć i nałożyć ponownie SRP (tym razem gabkowym aplikatorem ) i po np godz nałozyć wosk FK Drugie pytanie czy uzycie APC w stezeniu 1;10 moze zmyc albo naruszyć starą warstwę SRP ( bo chce wyczyścić uszczelki oraz dokladnie ogarnąc opony bo po moich trasach troszkę sie ubrudziły , na felach mam wosk FK więc pytam aby go nie zniszczyć przez przypadek ... ) Pozdrooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Beny.rac, Mysle, ze mozesz nalozyc ponownie SRP, nawet wiecej niz jedna warstwe. Dobrze by ta pierwsza byla nalozona aplikatorem bawelnianym tak by jak najlepiej oczyscic lakier. Potem FK. Odnosnie APC vs SRP to totaj bym sie nie przejmowal. I tak uzupelnisz kladac nastepna warstwe. Co do felg to sam sie zastanawiam bo myje kola na bierzaco w podobny sposob. Pewnie to oslabia troche wosk ale nie sadze by znacznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 hello, dziś zabieram się za porządki w furce, zerknijcie proszę czy jest okej: 1. mycie na 2 wiadra 2. glinka bilt hamber 3. znowu mycie, bilberry na alusy wycieranie 4. UC na trójkolorowym aplikatorze 5. PB professional polish 6. PB Black Hole 7. Megs 16. Zamiast megsa można dawać black light? który produkt da lepszy efekt i czy jest sens dawać PB BH? Samochód toyota corolla r. 2000, lakier czarny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 przed myciem szamponem powinieneś umyć felgi billberrym. Proponuje ci zacząć właśnie od nich i później dopiero mycie na 2 wiadra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 okz, a przy nakładaniu którego z tych preparatów unikać słońca, które dziś świeci na bezchmurnym niebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 czym najlepiej i jak zmyć zabrudzone gąbki po polerowaniu pastą polerską? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 do pralki je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 do pralki je Wiem, że trzeba je czyścić szczotką przy włączonej polerce ale po skończonej pracy i tak zostaje zabrudzona gąbka i tak myślę czym i jak wyczyścić tak jakby była znów nowa. Do pralki jest niebezpieczna, no co Ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 czym najlepiej i jak zmyć zabrudzone gąbki po polerowaniu pastą polerską?ja myłem mydłem biały jeleń nie wiem czy dobrze ale się umyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 czym najlepiej i jak zmyć zabrudzone gąbki po polerowaniu pastą polerską?ja myłem mydłem biały jeleń nie wiem czy dobrze ale się umyły Aha no to ja też spróbuje umyć mydłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Warto zakupić SONUS PAINTWORK CLEANSER czy lepiej dołożyć do Dodo LP ? A może jeszcze coś innego ? Interesuje mnie cleaner, nie AIO, cleaner po którym nie będę musiał czekać z nakładaniem wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Wiecie gdzie można kupić szczoteczkę do gąbek polerskich i jaki jest koszt? Mam na myśli coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Tak na szybko: http://www.sklep.car-spa.pl/pl/product/ ... padow.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 lub waxparadise.pl 15zł taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Takie drogie za taką szczoteczkę Chyba będę musiał kupić inną Następne pytanie czy zamiast aplikatorów do wosku można używać również ściereczką z mikrofibry do woskowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi