Fancivi Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 ja bardzo zabrudzona skore robilem APC 1:30 Surfex HD i schodzilo ladnie, jak by nie dawalo rady to bym stezenie zwiekszyl. Szkody nie narobilem a pozniej nawilzone dobrze odzywka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buff n shine Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 witam,czy ktos uzywał sonus swirl remover? recznie czy maszynowo i jakie rezultaty? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 smalec, Do mocno zabrudzonej skóry można zamówić stark cliner z coloulock, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 4nano Predator APC znakomicie doczyszcza skórę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 ja skóry robiłem Autosmart G101 1:8 i wg mnie daje radę, fajnie się pieni nie przemacza skóry i dobrze czyści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadrifoglio Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 W jakich proporcjach rozrobić Optimum No Rise żeby go używać jako QD?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Czy Natty's Reda można nakładać palcami, dłońmi tak jak na filmie poniżej, czy musi być aplikator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buff n shine Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 W jakich proporcjach rozrobić Optimum No Rise żeby go używać jako QD?? 200 ml (około) na jakies 4 litry na mniej sobie podziel\ uzywam i chwale pozdo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Czy Natty's Reda można nakładać palcami, dłońmi tak jak na filmie poniżej, czy musi być aplikator? nie ma znaczenia jak Ci wygodniej, wg mnie lepiej aplikatorem ze względu na mniejsze zużycie wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 To wosk naturalny - ja planuje nakladac rekoma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Czy zna ktos skuteczny odkurzacz na 12V ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Czym nakładać Nielsena Sealanta? Wacikami z waty czy może palcami aby jak najekonomiczniej wyszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolz86 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jako że jestem początkujący w pucowaniu autek, chciałbym rozwiać swoje wątpliwości co do używania quick detailera Wczoraj umyłem auto, ładnie nawoskowałem, niestety w nocy było chłodno na auto naszła rosa i rano są na nim plamy Czy do usunięcia takich plam, delikatnych zacieków od rosy czy drobnego kurzu używamy właśnie quick detailerów + mikrofibra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jako że jestem początkujący w pucowaniu autek, chciałbym rozwiać swoje wątpliwości co do używania quick detailera Wczoraj umyłem auto, ładnie nawoskowałem, niestety w nocy było chłodno na auto naszła rosa i rano są na nim plamy Czy do usunięcia takich plam, delikatnych zacieków od rosy czy drobnego kurzu używamy właśnie quick detailerów + mikrofibra? Plamy z kurzu czy odbarwienia? Czym woskowałeś? Bo jak lekkie zacieki to przetarcie suchą dobra fibrą może wystarczyć lub lekkie zwilżenie powierzchni wcześniej myjką ciśnieniową i przetarcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Czy do usunięcia takich plam, delikatnych zacieków od rosy czy drobnego kurzu używamy właśnie quick detailerów + mikrofibra? Tak, choć osobiście tego nie praktykuję. Wolę użyć QD po dokładnym myciu (piana + 2 wiadra). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolz86 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Wosk mam na razie Sonaxa, muszę go wykończyć zanim kupie lepszy. Wygląda na to, że na auto naszła rosa a do tego trochę kurzu/sadzy (auto stoi na osiedlu domków gdzie dymu z kominów sporo) i rano jak przeschła rosa powstały takie placki, jak by je przetrzeć ściereczką to zejdą bez kłopotu, ale zrobią się z kolei smugi Zrobiło mi się tak już nie pierwszy raz, dlatego pytam przyszłościowo czym można sobie poradzić z takimi plamkami, bo dzień po umyciu auta to troche drażniące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Sonax nie jest złym woskiem (w szczególności twardy). Do takiego kurzy i zacieków z niego używam ściereczki 100% poliester- nie chłonie wody a na sucho ładnie ściąga kurz, po tym np QD abym miał lepsze samopoczucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Czy jest dostępny w Polsce DA Microfiber Cutting pad od Meguiar'sa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jak oceniacie fabryczne atomizery dodawane do prickbort'a i ironx'a? Przelanie środków do butelek PET i triggerów da jakieś oszczędności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jak oceniacie fabryczne atomizery dodawane do prickbort'a i ironx'a? Przelanie środków do butelek PET i triggerów da jakieś oszczędności? Jeśli po użyciu przepłuczesz atomizer po ironie to będzie ok. Przy poprzednich butlach tak nie robiłem i przy 1/4 butelki szedł tylko strumień. Co do mac'a - jak się zacznie zacinać trzeba wstrzsąsnąc butlą i jest ok, przynajmniej u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 To to ja wiem Chodzi mi bardziej o oszczędności Ktoś kiedyś pisał, że te fabryczne atomizery "leją" trochę za dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Przelanie środków do butelek PET i triggerów da jakieś oszczędności? 1 strzał z Macowego atomizera = ~0,6 - 0,7g 1 strzał z ori IronXowego atomizera = ~1,0 - 1,1 g 1 strzał z PETOwskiego triggera = ~0,2-0,3 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Evo, IronX ma dwie możliwości ustawienia strumienia, podałeś dane wg którego ustawienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Dla "mgiełki" , ustawienia na pojedyńczy strumień zużywa dokładnie tyle samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Evo, o taką odpowiedz mi chodziło, THX Czyli dobrze gdzieś, kiedyś przeczytałem i coś mi się świtało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi