Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja bardzo zabrudzona skore robilem APC 1:30 Surfex HD i schodzilo ladnie, jak by nie dawalo rady to bym stezenie zwiekszyl. Szkody nie narobilem a pozniej nawilzone dobrze odzywka

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

ja skóry robiłem Autosmart G101 1:8 i wg mnie daje radę, fajnie się pieni nie przemacza skóry i dobrze czyści

Opublikowano
Czy Natty's Reda można nakładać palcami, dłońmi tak jak na filmie poniżej, czy musi być aplikator?

nie ma znaczenia jak Ci wygodniej, wg mnie lepiej aplikatorem ze względu na mniejsze zużycie wosku

Opublikowano

Jako że jestem początkujący w pucowaniu autek, chciałbym rozwiać swoje wątpliwości co do używania quick detailera :D

Wczoraj umyłem auto, ładnie nawoskowałem, niestety w nocy było chłodno na auto naszła rosa i rano są na nim plamy :cry:

Czy do usunięcia takich plam, delikatnych zacieków od rosy czy drobnego kurzu używamy właśnie quick detailerów + mikrofibra?

Opublikowano
Jako że jestem początkujący w pucowaniu autek, chciałbym rozwiać swoje wątpliwości co do używania quick detailera :D

Wczoraj umyłem auto, ładnie nawoskowałem, niestety w nocy było chłodno na auto naszła rosa i rano są na nim plamy :cry:

Czy do usunięcia takich plam, delikatnych zacieków od rosy czy drobnego kurzu używamy właśnie quick detailerów + mikrofibra?

Plamy z kurzu czy odbarwienia? Czym woskowałeś? Bo jak lekkie zacieki to przetarcie suchą dobra fibrą może wystarczyć lub lekkie zwilżenie powierzchni wcześniej myjką ciśnieniową i przetarcie.

Opublikowano

Tak, choć osobiście tego nie praktykuję. Wolę użyć QD po dokładnym myciu (piana + 2 wiadra).

Opublikowano

Wosk mam na razie Sonaxa, muszę go wykończyć zanim kupie lepszy.

Wygląda na to, że na auto naszła rosa a do tego trochę kurzu/sadzy (auto stoi na osiedlu domków gdzie dymu z kominów sporo) i rano jak przeschła rosa powstały takie placki, jak by je przetrzeć ściereczką to zejdą bez kłopotu, ale zrobią się z kolei smugi :P

Zrobiło mi się tak już nie pierwszy raz, dlatego pytam przyszłościowo czym można sobie poradzić z takimi plamkami, bo dzień po umyciu auta to troche drażniące :)

Opublikowano

Sonax nie jest złym woskiem (w szczególności twardy). Do takiego kurzy i zacieków z niego używam ściereczki 100% poliester- nie chłonie wody a na sucho ładnie ściąga kurz, po tym np QD abym miał lepsze samopoczucie :)

Opublikowano

Jak oceniacie fabryczne atomizery dodawane do prickbort'a i ironx'a?

Przelanie środków do butelek PET i triggerów da jakieś oszczędności? :)

Opublikowano
Jak oceniacie fabryczne atomizery dodawane do prickbort'a i ironx'a?

Przelanie środków do butelek PET i triggerów da jakieś oszczędności? :)

Jeśli po użyciu przepłuczesz atomizer po ironie to będzie ok. Przy poprzednich butlach tak nie robiłem i przy 1/4 butelki szedł tylko strumień.

Co do mac'a - jak się zacznie zacinać trzeba wstrzsąsnąc butlą i jest ok, przynajmniej u mnie.

• Administrator
Opublikowano
Przelanie środków do butelek PET i triggerów da jakieś oszczędności?

1 strzał z Macowego atomizera = ~0,6 - 0,7g

1 strzał z ori IronXowego atomizera = ~1,0 - 1,1 g

1 strzał z PETOwskiego triggera = ~0,2-0,3 g

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.