buff n shine Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 witam ,mam pytanie w temacie glinka? czy zle dobrana glinka moze natobic rys pionowych(prostych)? i czy od glinkowania powstają swiryle? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 witam ,mam pytanie w temacie Glinka?czy zle dobrana Glinka moze natobic rys pionowych(prostych)? i czy od glinkowania powstają swiryle? pozdrawiam Jak będziesz tarł nią po lakierze bez lubrufikacji to może pozdzierać lakier. Glinka za słaba nie zbierze brudu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buff n shine Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 bedę tarł z lubrykacją,ale pytanie brzmi czy glinka powoduje powtawanie swiryli? [ Dodano: 21 Kwiecień 2012, 20:22 ] i jakie są czasy ścierania zymola carbona i glasura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Wielebny, jak glinka może zedrzeć lakier? Nie dawaj nowym userom takich informacji, to jakiś żart lub złośliwość. buff n shine, zbyt agresywna glinka może zrobić zmatowienia lub delikatne rysy. carbon - kilka minut, glasur tak samo. na pewno ścieranie po skończeniu woskowania całego auto to zbyt długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Wielebny, jak Glinka może zedrzeć lakier? Nie dawaj nowym userom takich informacji, to jakiś żart lub złośliwość. Dzisiaj akurat mi pozdzierała w niektórych miejscach ale to przez to ze lakier był parchaty i miał braki w strukturze. W innym aucie miałem sytuacje kiedy glinka zdzierała lakier (zabarwiona była nim) ale to przez to ,że lusterka lakiermistrz pomalował tylko bazą bez klaru. A w normalnych przypadkach to faktycznie może zmatowić ale ja jakoś tego nie zauważyłem a słowo zedrze jest na wyrost z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_gg Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Panowie, wrzucał ktoś, gdzieś na forum adres do "szpeca" bodajże z Krakowa, który zajmuje się skrzyniami biegów. Może ktoś kojarzy? Za Chiny nie mogę odszukać namiarów na gościa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allesio Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Miał ktoś bezpośrednie porównanie IronX z Tarx ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Allesio, a niby jak porównać dwa produkty, stosowane do zupełnie innych celów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Panowie, wrzucał ktoś, gdzieś na forum adres do "szpeca" bodajże z Krakowa, który zajmuje się skrzyniami biegów. Może ktoś kojarzy? Za Chiny nie mogę odszukać namiarów na gościa http://4gear.pl/ ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_gg Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 http://4gear.pl/ ?? Dokładnie, to. Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Mam pytanko czy ktoś prał pady w SMARTWAX PROFESSIONAL CLEAN MICROFIBER ? Myślę nad zakupem czegoś do prania MF i padów (ale tych to rzadziej) i się zastanawiam czy Smartwax też da rade z padzikami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Mam problem, dawno temu po zakupie glinki Valet Pro włożyłem ją do takiego zamykanego foliowego "woreczka"i (duża wersja tego widzianego w TV na narkotyki) i teraz nie mogę odkleić :< co mam zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodan Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 kamilgt, spróbuj rozerwać/rozciąć ten woreczek i odrywaj glinkę, w całości może nie dać się oderwać, ale zawsze później można zagnieść i będzie git. Ja tak sobie z tym poradziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 kamilgt, włoż woreczek z glinką do zimnej wody i odrywaj pod wodą... może pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 jodan, już po odrywałem na około glinki, zostało tylko to co się przykleiło do glinki.... a nie chcę zagniatać tego do środka.. SJake, za chwile próba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 kamilgt, ja niedawno wyrzuciłem pół tej żółtej glinki. Nie mogłem się z nią wymocować na tyle, na ile chciałem, a robota paliła, więc musiałem jakoś sobie poradzić. Teraz zwracam baczniejszą uwagę na opakowanie glinek - ten zestaw dwóch z carpro daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 kamilgt To co masz przyklejone spróbuj odciąć żyletką. Jest na tyle cienka i ostra ,że wytnie bardzo cieniutki płatek z folią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allesio Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Jakie stężenie APC Nielsena dać na fotele, boczki z materiału ? Potem spryskać fotel i MF wycierać ? Ekstrakcja odpada nie mam odkurzacza piorącego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KR54321 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Co byście poradzili na taką sytuację (chodzi mi o wnętrze auta): Auto bez szyb, w środku tylko deska i cała instalacja elektryczna, wszędzie nowy lakier. Problem w tym że wszystko jest niemiłosiernie zakurzone. Jak najmniej inwazyjnie usunąć ten kurz przy założeniu że nie można użyć bieżącej wody.. ? Jest coś lepszego niż kilka wilgotnych mikrofibr? To niestety nie jest lekki kurz, taki dla dustera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Apc punktowo i wycieramy fibrą. APC troszkę mocniejszy aby dobrze rozpuścił brud. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 na pewno sie juz gdzies, kiedys na forum pojawilo, ale na szybko nie moge tego wprost znalezc, a temat 'krotkie pytania' chyba wlasnie od tego jest clearkote vanilla hand glaze- czym to aplikowac ? aplikator piankowy/bawelniany ? czy szmatka z mikrofibry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Aplikator piankowy lub bawełniany. Szmatka to tylko do spolerowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chocapic Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Witam Co myślicie o DURAGLOSS Swirl Mark Remover? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Co byście poradzili na taką sytuację (chodzi mi o wnętrze auta): Auto bez szyb, w środku tylko deska i cała instalacja elektryczna, wszędzie nowy lakier. Problem w tym że wszystko jest niemiłosiernie zakurzone. Jak najmniej inwazyjnie usunąć ten kurz przy założeniu że nie można użyć bieżącej wody.. ? Jest coś lepszego niż kilka wilgotnych mikrofibr? To niestety nie jest lekki kurz, taki dla dustera Rozumiem ,że chodzi Ci o blachę? Jeśli tak to Optimum No Rinse idealnie się do tego nada. clearkote vanilla hand glaze- czym to aplikowac ? aplikator piankowy/bawelniany ? czy szmatka z mikrofibry ? Aplikator bawełniany lub mikrofibrowy, piankowego nie polecam. Co myślicie o DURAGLOSS Swirl Mark Remover? Dobry cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 mam pytanie odnośnie doczyszczenia skóry - potrzebuję doczyścić fotel, z którym praca z cleanerem colourloock nie ma sensu - jest taki brudny. czyszczę i czyszczę a ściereczka dalej brudna jak się masz. czym to pojechać - apc w mocniejszym stężeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi