julian Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 vwosiu, ja bym wolał umyć zwykłym ph-neutralnym szamponem,jeśli są w miarę czyste, to powinno wystarczyć. Sam ostatnio eksperymentowałem na polerowanych rantach i źle sie to skończyło. kubi78, Do FF3000 czarna będzie ok, ale białą bym sobie darował i poszedł w gąbki Urban i jakimś tanim talerzem oporowym. w ogóle Urban jest znacznie lepszy od G-Mopów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnichu Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 można użyć tych gąbek ale troche ciężej się z nimi pracuje biała z FG500 i czarna miekka z FF3000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmlawa Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Powiedzcie mi jaka kobyłka będzie lepsza ta z zabezpieczeniem bolcem czy ta ząbkowa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Bartekmlawa Mam jedne i drugie, częściej korzystam z ząbkowanych - może dlatego że podstawa jest niższa i łatwiej nią manewrować pod samochodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmlawa Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Chodzi mi o bezpieczeństwo, bo te ząbki jakoś do mnie nie przemawiają ale może się mylę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Nigdy nie miałem obaw żeby wsadzić głowę pod samochód postawionych na kobyłkach tak ząbkowanych jak i tych z bolcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vwosiu Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 vwosiu, ja bym wolał umyć zwykłym ph-neutralnym szamponem,jeśli są w miarę czyste, to powinno wystarczyć. Sam ostatnio eksperymentowałem na polerowanych rantach i źle sie to skończyło. do tej pory używałem r222 wheel cleaner i mogę polecić do polerowanego aluminium, u mnie z rantami przez caly sezon mycia nic się nie działo. To nie bede eksperymentował na swoich poczekam i kupie to co sprawdzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazek_r Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Czy reflektory ksenonowe (AVENSIS) mogę potraktować HDC + Glasur? Z tego co pamiętam to w instrukcji piszą żeby nie woskować ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Meguiars Wheel Brightener jest kwasowy czy zasadowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 vwosiu, mialem tego MEGUIARS ALUMINUM WHEEL CLEANER DO POLEROWANYCH FELG i nic sie nie dzialo z felgami teraz radze sobie spokojnie myjac szamponem ale wszystkie nat pH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 kazek_r, spokojnie, HDC i Glasur na pewno tylko pomogą. myślę, że zalecenie nie dotykania się do nich bardziej było pod kątem pasty tempo i innych wynalazków ściernych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Panowie. Planuję wkrótce zrobić korektę lakieru (srebrna vectra c). Mam już trochę sprzętu różnego rodzaju, ale zastanawiam się czy nie zainwestować w coś lepszego. Z tego co obecnie posiadam to DAS-6 (czyli nie rotacja i wiem, że to już będzie mały problem), PB SSR 1, 2 i 3, do tego pady 3M zielony, pomarańczowy i żółty (płaskie). Mam też jakieś pady z APP (bodajże czarny wafel) do finiszowania. Lakier nie jest mocno zniszczony w paru miejscach drobne rysy, ale to bym ogarnął papierem wodnym. Czy taki zestaw wystarczy? Czy lepiej zainwestować w rotacje i pasty 3M albo Menzerny? Na korektę będę w stanie poświęcić jakieś 6h dziennie przez jeden tydzień, tylko moje pytanie czy warto się tym bawić czy poczekać i dokupić inny sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 czy warto się tym bawić escimo, warto tylko dłużej to potrwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 escimo, nie zaczynaj zabawy z papierem bez rotacji. Jeśli już będziesz zdecydowany na kupono rotacji, raczej wybierz pasty Menzerny (np. 500, 2500 i 4000) zamiast 3M. Będziesz mógł kupić małe opakowania i bez stresu eksperymentować. Gąbki powinny być ok. Dysponując tylko DAS-em, nie nastawiałbym się na pełną korektę. Raczej mocne odświeżenie. Zanim jednak kupisz rotacje, daj szansę DA, może akurat na Twoim lakierze będzie wystarczająca, a osiągnięty poziom korekty okaże się satysfakcjonujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 ENERGY_NET, julian, dzięki! W takim razie spróbuję najpierw DASem i SSR sie pobawić, jeśli efekt nie zadowoli mnie to będą zakupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Czy każdy Fluffy dryer powinien mieć metkę? Bo kupiłem bez i teraz się zastanawiam czy tak powinno być, czy też może dostałem inny recznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ciastek u kogo kupiłeś? Może któryś ze sprzedawców po prostu od razu odciął metkę, żeby któryś user nie narobił sobie szkód jak zapomni o tej sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tfelek Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 ja kupiłem 3 sztuki i każdy był bez metek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Detailer shop po prostu zaintrygowało mnie to, ponieważ na niektórych zdjęciach widać z metką a jak nie widać, to userzy pisali, że sami odcięli. Ale dobra najprostszym testem chyba będzie test chłonności i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 używał ktoś autosmart fallout remover i może się wypowiedzieć czy jest skuteczny jak ironx czy też słabszy ? wiem że jest to środek kwasowy lecz podobno skuteczny (to co wyczytałem na DW ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luppus Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Witam, przymierzam się do zakupu talerza mocującego do polerki i kilka gąbek oraz futra. Polerka ma mocowanie M14, potrzebuję talerz około 12cm średnicy oraz futro polerskie do tlenku ceru, gąbkę do UC, które mi zostało po zeszłorocznym tarciu ręcznym, gąbkę miękką do Ultimate Polish. Myślałem o takim zestawie: - 125mm talerz mocujący z rzepem (AP001) flexipads - 135 x 35mm gąbka polerska pomarańcz (44715) flexipads - 135 x 35mm gąbka polerska biała - twarda(44710) flexipads - 130mm futro polerskie (40244) flexipads Czy będzie to miało ręce i nogi, czy coś zmienić? Może zamiast białej wziąć ultra miękką (135 x 35mm gąbka polerska żółta miękka(44720) flexipads)? Czy do UC bedzie dobra biała? Wszelkie rady mile widziane Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Luppus, do tlenku ceru to nie futro a filc polerski, może być od flexi. co do padów to poczytaj na forumie o padach urbana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luppus Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 ok, mój błąd, chodziło mi o filc a nie futro. wezmę więc do szkła: http://showcarshine.pl/pady-i-bp/731-fl ... szkla.html oraz pady żółty i pomarańczowy powinno być w porządku w linku jest błąd wiem, bo niby 75mm, ale to link jednak do 130mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Czego mogę użyć do zabezpieczenia po polerce przednich reflektorów z tworzywa? Z bardziej trwałych produktów posiadam: Cquartz, Gtechniq G1, G3, C4. Co radzą specjaliści? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek555 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 czy zaino towel mozna poolerowac wosk QD?czy lepeij mb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi