ENERGY_NET Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 jagmar, IMHO podkład to kładziesz pod ciemne kolory, przy jasnych nie potrzeba, wszystko zależy oczywiście jakiej farby użyjesz (producent), przy tak dużym rynku jakość diametralnie spadła w stosunku do ceny ostatnimi czasy. Najlepiej jak podjedziesz do sklepu z farbami flugger tam zawsze personel jest przeszkolony i doradzi co i jak, towar mają pierwszej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 podkład pod Ciemne kolory ? Ciemny kolor przecież pokryje ten pomarańczowy bez problemu... a na jasnych chyba by było wiać prześwity farby to chciałbym Beckers (ale u nich z gotowych to słabo z wyborem a z mieszalnika nie chce bo dużo słabych oponii słyszałem i później dorobić jest ciężko). Ale farba napewno Lateksowa... Dekoral, Magnat albo Śnieżka Barwy Natury (Duluksa będe się starał omijać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 farby to chciałbym Beckers (ale u nich z gotowych to słabo z wyborem a z mieszalnika nie chce bo dużo słabych oponii słyszałem i później dorobić jest ciężko). Ale farba napewno Lateksowa... Dekoral, Magnat albo Śnieżka Barwy Natury (Duluksa będe się starał omijać) od kiedy Beckers wszedł do marketów jakość poszybowała w dół. podkład pod Ciemne kolory ? Ciemny kolor przecież pokryje ten pomarańczowy bez problemu... a na jasnych chyba by było wiać prześwity .... Widzisz też tak myślałem jak ty, ale jak kupiłem farbę flugger ciemny brąz to od razu sprzedawca uczulił mnie że podkład potrzebny, ale ja jako mądry malarz powiedziałem po co i pojechałem malować pokój. Wróciłem drugiego dnia i kupiłem farbę brązową i podkład i efekt po jednym malowaniu , straciłem czas i pieniądze ale juz wiem że trzeba się uczyć od profesjonalistów, którzy wiedzą co sprzedają . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba727 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam. Co może być lepsze od Meg'sa #105 (chodzi o ścieranie rys) ? Myślałem nad Scholl S2 lub S3 ale wszędzie gdzie szukałem aktualnie nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Jaki jest minimalny czas jaki musimy odczekac po nałożeniu SRP aby położyć wosk ? SRP aplikujemy aplikatorem z mikrofibry czy gąbkowym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo17 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Czy Poorboy's World SSR 2,5 118 ml starczy na cały samochód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Spokojnie wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek123 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Czy ValetPRO Citrus Bling będzie dobrym QD (w rozcieńczeniu 1:3) na wosk Colli 915? Bo różne opinie czytałem o nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Dodo Banana Armour czy Dodo Hard Candy, który z nich wybrać ? Only for fun .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Jaki jest minimalny czas jaki musimy odczekac po nałożeniu SRP aby położyć wosk ? SRP aplikujemy aplikatorem z mikrofibry czy gąbkowym ? Koło 2 godzin, a aplikator lepszy będzie z mikrofibry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 damianTDCi, Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Panowie czy do Nilfiska bedzie pasowac ta pianownica http://allegro.pl/pianownica-lanca-pian ... 12722.html z koncowka Lavor starego typu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Tak wygląda końcówka do Nilfiska: Bardzo podobne ale nie takie same. Różnią się chyba tylko tym, że w tej do Nilfiska "łopatki" są zaokrąglone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek123 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Posiadam myjkę Einhell BT-HP 160. Użyłem piany aktywnej Tenzi Truck Clean, do 500ml wody wlałem 60ml Tenziego. Pianownica była w zestawie z myjką, więc dedykowana raczej. No i wszystko wspaniale, wlewam roztwór do zbiornika, odpalam myjkę, spryskuję i nic, leci lekko spieniona woda (trochę baniek na lakierze zostawało, ani śladu białej piany). Pianownica nigdy nie wcześniej nie używana. W czym tkwi problem? Wadliwa pianownica? Zbyt rozcieńczona piana? Zbyt niskie ciśnienie wytwarzane przez myjkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Taki urok pianownic w zestawach z myjkami. Chcesz gęstą pianę to musisz dokupić porządną pianownicę. Masz wątek o nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Przekopuję się przez forum i nie mogę znaleźć... Był kiedyś opis i zdjęcia z korekty "piana" na desce rozdzielczej. To było chyba jakieś Audi Poratuje ktoś linkiem do tematu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodan Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Eryczek, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... hlight=bmw o to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Używał ktoś frezowanych gąbek "URBAN" ? http://www.urban-lack.com/index.php?p=gabki_polerskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 jodan, chodziło mi bardziej o relację jak ktoś ugryzł temat polerki tego elementu jaki cleaner został użyty czy też pasta i jaki pad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 danielek., http://www.urban-lack.com/index.php?p=h ... _polerskia rodzaj Honey bardzo fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon11 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 co jest dobre do ochronny uszczelek zewnętrznych?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 danielek., http://www.urban-lack.com/index.php?p=h ... _polerskia rodzaj Honey bardzo fajne. Kupiłem właśnie frezowaną białą ciekawe jak się będzie spisywać z FG500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 co jest dobre do ochronny uszczelek zewnętrznych?? Ja polecam SONAX w sztyfcie do uszczelek w drzwiach. Można go kupić np na stacji Orlen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 danielek., aa dzis sie nawet bawilem taka kombinacja. W porownaniu do 3m zielonego slabiej tnie, latwiej sie prowadzi i mniej grzeje panel. W moim przypadku fajniej rozprowadzala menzerne. [ Dodano: 13 Kwiecień 2012, 23:12 ] Polishing zolty jest swietny, fajnie tnie, fajnie wykancza, trudno o hologramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Danielek jaka cena za ten pad i gdzie kupiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi