Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

SJake, fiołków się zachciało...

IPA nie usunie poprawnie nałożonego i utwardzonego CQuartza!

lekkościerny cleaner może ew. "zapchać" powłokę i spowodować, że będzie działała znacznie gorzej, ale na pewno całkowicie jej nie usunie.

Opublikowano

Kwiecień miesiącem obalania mitów legendarnej IPY-dobrej na wszystko :) . IPA czyści, poleruje, krawaty wiąże, przerywa niechciane ciąże :mrgreen: Forza IPA :evil:

Opublikowano
Kwiecień miesiącem obalania mitów legendarnej IPY-dobrej na wszystko :) . IPA czyści, poleruje, krawaty wiąże, przerywa niechciane ciąże :mrgreen: Forza IPA :evil:

A dopiero mamy 11 :lol:

kolo koncowki ipa bedzie tez dobra do ekstrakcji :lol:

Sory za OT ale musialem :lol:

Opublikowano
SJake, fiołków się zachciało...

E tam, mnie tam Iron nie rusza... UpGrade zapachowy czuć wyłącznie na początku ;) W wersji Flower jak i Cherry. Później JAJCO is JAJCO.

Płyny inspekcyjne wrócą do łask? 8-)

Opublikowano

IPA dzięki powszechnie znanemu efektowi hydrofobowemu jest też świetna do zabezpieczenia szyb, kół i tworzyw.

SJake, IPA jest świetna podczas korekty, ale bez TopInspection nie chciałoby mi się polerować;)

Opublikowano

lukwawa, dzięki za pomoc, bo mam tester soap gelu, ale niestety nie ogarnął do końca felg jakbym tego oczekiwał, wiec paste i duża butla już w koszyku na zamówienia :good:

Opublikowano
zy swiezo pomalowane elemnty mozna polerowac oraz nakladac wosk?

Co znaczy "świezo"? Ile czasu minęło od lakierowania?

Opublikowano
Czy swiezo pomalowane elemnty mozna polerowac oraz nakladac wosk?

o ile polerować można to z nakładnanie wosku nie koniecznie. Jeżlie powłoka nie była prawidłowo wygrzana to jedynie coś na bazie wody, np. Optimum car wax

Opublikowano

czyli Panowie jak jestArekkaz, pisze ze moznabobas, ze olerowac mozna a wosk sensu nie ma natomiast ultratouch, ze nie 90 dni sie utwardza :/

bede dopiero malowal kilka elemntow

• Moderator
Opublikowano

Sam widziałem jak lakiernik polerował pastą 3M świeżo malowany element. Potem już w domu auto zostało nawoskowane i żyje - lakier nie odpadł, nie utlenił się i nie wyparował w kosmos :kox:

Opublikowano
ultratouch, ze nie 90 dni sie utwardza

Nie.

Napisałem ,że dopóki lakier się nie utwardzi (ok.90 dni) nie można stosować produktów na bazie silikonu.

Sam widziałem jak lakiernik polerował pastą 3M świeżo malowany element. Potem już w domu auto zostało nawoskowane i żyje - lakier nie odpadł, nie utlenił się i nie wyparował w kosmos

Polerowanie 3M ok - są to pasty także do używania w warsztatach lakierniczych. Co do wosku to tak jak z wierceniem kolektora bez demontażu przy zakładaniu LPG. Niby nikomu nic się nie dzieje ale jednak sztuka i zdrowy rozsądek nakazywałyby go ściągnąć do wiercenia.

Opublikowano
a jak bede polerowal mazerna?

Nie znam takiej pasty ;):dontknow:

Jeżeli chodzi ci o menzernę to z tego co czytałem to wszystkie ich pasty są

"Body shop safe" :)

EDIT: Poza tym nie widzę problemu ,żeby skrobnąć maila do dystrybutora.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.