Pavlik Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 IPA to to samo co isopropanol? Z chemii zawsze byłem cienki. fifty fifty z H2O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Po cleanerze idzie wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallus Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Czy stosowanie ipy po cleanerze ma sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Czy stosowanie ipy po cleanerze ma sens? Nie ma sensu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba727 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 IPA to to samo co isopropanol? Z chemii zawsze byłem cienki. fifty fifty z H2O Nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Nie rozumiem Pół na pół z wodą.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Od kilku dni mam wrażenie, że forum przeżywa oblężenie ludzi o zaniżonym poziomie.... ale może tylko mi sie tak wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Tak, IPA to ISOPROPANOL (ISOPROPYL ALCOHOL). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Pod Meg'sa #16 lepszy IPA 1:1 czy DJ Lime Prime Lite nakładany ręcznie ? (lub jakiś inny cleaner - jak tak to jaki ?)clearkote vhg jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Widzę, że kolega damian chyba nie zrozumiał posta Wiem do czego służy cleaner i do czego służy IPA Tym bardziej ... Pod Meg'sa #16 lepszy IPA 1:1 czy DJ Lime Prime Lite nakładany ręcznie ? (lub jakiś inny cleaner - jak tak to jaki ?) REF Pod Meg'sa #16 lepszy IPA 1:1 czy DJ Lime Prime Lite nakładany ręcznie ? (lub jakiś inny cleaner - jak tak to jaki ?)clearkote vhg jest I o taką odpowiedź mi chodziło. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinCe Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Od kilku dni mam wrażenie, że forum przeżywa oblężenie ludzi o zaniżonym poziomie.... ale może tylko mi sie tak wydaje okres świąteczny, dużo czasu przed komputerem, to sie logują na potęge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Ktos z Rybnika zna moto lub sprzedawce ? http://allegro.pl/ktm-sxf-250-2010r-i22 ... ?source=oo wiem,ze mial kilka innych fajnych moto,aktualnie tylko jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Od kilku dni mam wrażenie, że forum przeżywa oblężenie ludzi o zaniżonym poziomie.... ale może tylko mi sie tak wydaje nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallus Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Czy stosowanie ipy po cleanerze ma sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolargol Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 michallus, płyta Ci się zacięła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 michallus, ipa to alkohol który wymywa resztki past, jaki jest sens jak przygotujesz lakier cleanerem po czym zmyjesz wszystko ipą Po wosku też lepiej pyknąć ipą ze dwa razy - podbija odbicie o 30% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 michallus, ok Nie ma. A teraz to lopatologicznie wyjasnie. IPA czysci lakier z calego syfu i to jest ok. Ale cleanery, ktore maja podobne wlasciwosci, maja w sobie dodatkowe substancje (olejki i inne) ktore ulatwiaja wiazanie z woskiem. Dlatego IPA po cleanerze jest zla a przed dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Czy stosowanie ipy po cleanerze ma sens? Już Ci raz odpowiedziałem. IPA czysci lakier z calego syfu i to jest ok. Ale cleanery, ktore maja podobne wlasciwosci, maja w sobie dodatkowe substancje (olejki i inne) ktore ulatwiaja wiazanie z woskiem. Normalnie herezja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 IPA czysci lakier z calego syfu i to jest ok. nie nie jest ok... póki w sklepach Partnerów, będą zestawy Colli + kliner IPA, nie będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANB Karol Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 ja nie wiem kto taką praktykę zapoczątkował ale to po prostu robienie ludzią wody z mózgu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 kiedyś Evo napisał, że po korekcie/finiszu, a przed Colli, dobrze jest użyć IPY celem usunięcia resztek past i lepszego wiązania, syntetycznego wosku, na bazie destylatów ropy naftowej - co jest oczywiście prawdą, ale ktoś podłapał i teraz IPA jest klinerem, nawet na 20-to letnie paździochy, ktore nie widzaiły t&g, cleanera, maszyny itp.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 I co najgorsze to co chwile ktoś to powtarza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 ja nie wiem kto taką praktykę zapoczątkował ale to po prostu robienie ludzią wody z mózgu a próbowałeś kłaść colliego na odtłuszczony lakier za pomocą IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Widzę, że kolega damian chyba nie zrozumiał posta Wiem do czego służy cleaner i do czego służy IPA To dlaczego przy woskowaniu wspominasz o IPA? Jak kładziesz wosk to wcześniej cleaner i tyle w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba727 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Tak, IPA to ISOPROPANOL (ISOPROPYL ALCOHOL). O taka odpowiedź mi chodziło, a nie czy mogę to mieszać z wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi