krzysztof410199 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Średnica felgi nie ma większego znaczenia gdy nie trafisz w dziure;). Ważna jest szerokość opony. Im węższe opony tym na śniegu lepiej się jezdzi i hamuje . Tego roku pojechałem do pracy rano a w południe spadł śnieg. Miałem niestety letnie opony z przodu 225 a z tyłu 255 i trakcja była zerowa. Gdybym miał letnie około 195 mm to myślę że było by przyzwoicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 krzysztof410199, Średnica koła ma znaczenie- im mniejsza, tym niższe przełożenie, co przekłada się na przeniesienie mocy/momentu na asfalt. Im większe koło, tym 'płynniej' ruszasz. Powiedzmy, jak ruszanie na pierwszym lub drugim biegu. Dlatego np w traktorach koła z tyłu są jakie są. Chociaż faktycznie największe znaczenie jeśli chodzi o wymiary ma szerokość opony. Wąskie opony są lepsze na śniegu ze względu na większy nacisk powierzchniowy- wcinają się przez warstwę śniegu, z kolei na suchym szersze opony są lepsze-większy kontakt z powierzchnią=większe tarcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof410199 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Ale srednica kola w samochodzie gdy felga ma 18 cali czy 16 musi byc taka sama. zmienia sie tylko wtedy wysokosc opony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 krzysztof410199, Nie sprecyzowałem. Chodziło mi o to, że to właśnie średnica koła a nie felgi ma znaczenie Bo wysokość opony to inna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Panowie i Panie - zagadka Jak umyc lampy przednie ( plastikowe,brak mozliwosci demontazu klosza,jedynie wymontowanie zarowek ) zeby po umyciu wysychajaca woda nie zostawila sladow na kloszu od srodka,odblysniku,soczewce i wszystkim co jest w lampie.. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Woda demineralizowana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 IPA szybko wyparuje, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Planuję zakup płaskich wycieraczek do Volvo. Ktoś z Was miał do czynienia z wycieraczkami firmy Aero? Zastanawiam się, czy będą dobre, czy jednak kupić 3 razy droższego Bosch'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Ja tylko mogę powiedzieć, że zamiast Bosh kupiłem trochę tańsze Valeo - na razie są ok (nie skaczą i nie piszczą), ale miałem może okazje ze 4 razy użyć (i jeszcze nie gdy jechałem więcej niż 80kmh) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggot Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 JM63, nie wiem jak do Twojego auta, ale podejrzewam, ze cena zbliżona . Mianowicie do mojego wycieraczki na przód Boscha z przesyłką z all~ jakieś półtora roku temu 70-80zł? Przetrwały mazanie po lodzie niejednokrotne, przebieg ok hmm 15tys. km ? Po przetarciu zbierają jak nowe, także czego chcieć więcej ? Za jakość się płaci (niekoniecznie słono tak jak tutaj ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 JM63, potestuj wycieraczki Motgum, ja jestem zadowolony i juz od kilku lat używam w mojej Madzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Jak wyzej, Motgum daje rade. Nie widze sensu kupowania drogich wycieraczek. Juz lepszym pomyslem jest kupowanie tanszych i ich czestsza wymiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturoo Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Można maszynowo DURAGLOSS 671 SWIRL MARK REMOVER? I czy fajny będzie efekt w połączeniu z DODO JUICE PURPLE HAZE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Pod Dodo Juice zaleca sie LPL lub LP. A na Duraglossa lepiej połóż coś z ich marki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturoo Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 a wosk aplikatorem czy recznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 No różnica jest 33zł za Aero, i 90 zł za Bosch'a. Widzę, że motogum 36zł. No nic, spróbuję z motogumem Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Arturoo, jak Dodo to ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 bartekmlawa, bierz Cherry Szybko, przyjemnie się pracuje, efekt choć krótki ale fajny Sorry za jakość, robione śrubkami w garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmlawa Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Wybór padł na Tripple. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek123 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Myć samochód po glinkowaniu przed cleanerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Makki_ Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zdjecia z watku Arka, interesuja mnie te tasmy. Ta cienka to rozumiem ze 3M tak? Jakos swieci sie za bardzo na papierowa? Czy sie myle? A ta szeroka, gdzie i za ile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Borek123, Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Borek123, myć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 _Makki_, ta gruba ze sklepu budowlanego jest swietna 11zl placilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi