maj0nez Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Witam Czy przed woskowaniem oklejać listwy plastikowe czarne ?? Wosk Colli 476 ile warstw warto nałożyć i w jakim odstępie czasu to zrobić? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 maj0nez, nie oklejaj listew to nie korekta, aplikuj ostrożnie nie smarując po listwach, nanieś jedną warstwę mamy już wiosnę, i tak sporo Ci wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj0nez Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 maj0nez, nie oklejaj listew to nie korekta, aplikuj ostrożnie nie smarując po listwach, nanieś jedną warstwę mamy już wiosnę, i tak sporo Ci wytrzyma. Dzięki tak zrobiłem, auto będzie kilka razy w tym roku wyprowadzone myślę, że trochę wytrzyma wosk. A czy po ostatnim stopniu korekty lakieru menzerna ff3000 trzeba dać QD czy od razu politura i wosk ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 QD służy do odświeżenia już położonego wosku. Zatem po FF3000 przecierasz IPĄ, na to politura a później wosk (lub sam wosk bez politury). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj0nez Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 QD służy do odświeżenia już położonego wosku.Zatem po FF3000 przecierasz IPĄ, na to politura a później wosk (lub sam wosk bez politury). Dziękuję za pomoc i jeszcze jedno pytanie posiadam dwa QD Sonus High Gloss acrylic spritz i CHEMICAL GUYS PRO DETAILER Z CARNAUBĄ to którego mogę używać na 476 Colli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 maj0nez, Do colli coś z carnaubą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 29 Marca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 maj0nez, jeden i drugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Jak mam jednego GG a dwa wiadra to gdzie zamontowac separator ? w czystym czy brudnym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 29 Marca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 wiadro z brudną wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Panowie zakupiłem w stanie indelnym używane emblematy napisy na samochód "MONDEO" i "TDCi". Jak pozbyć się starej dwustronej tasmy na ktróej jest cienka powłoka pianki/gąbki i kleju? Jaką i gdzie mogę jakąś dobrą taśmę kupić, aby to dobrze do lakieru przykleić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_ Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Panowie zakupiłem w stanie indelnym używane emblematy napisy na samochód "MONDEO" i "TDCi". Jak pozbyć się starej dwustronej tasmy na ktróej jest cienka powłoka pianki/gąbki i kleju? Jaką i gdzie mogę jakąś dobrą taśmę kupić, aby to dobrze do lakieru przykleić? usuń to jakimś tar removerem np od Valet Pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Tar Removerem tego nie usuniesz. Kup krążek do wiertarki taki specjalny do usuwania kleju, taśmy itd. Następnie wspomóż się zmywaczem silinkonowym. Na koniec wypoleruj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 tar remover lepiej spryskać na lakier/powierzchnie czy spryskać fibre i przecierać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Na lakier, poczekać aż zadziała i przetrzeć fibrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 albo kupić Prickborta dac mu 10 min i olać przecieranie, a w zamian spryskać APC/pianą i spłukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Odświeżam: Pamiętacie numer czy nazwę okularów 3M z lampkami na brzegach? Bo nie mogę tego się doszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 DawPi, 3M™ Light Vision™ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_gg Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Odświeżam:Pamiętacie numer czy nazwę okularów 3M z lampkami na brzegach? Bo nie mogę tego się doszukać. Takie, http://www.metallo.pl/okulary-ochronne- ... p-837.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 ENERGY_NET, michal_gg, serdeczne dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 W biedronce byly kiedys po 9,9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Czym najlepiej będzie usunąć zmechacenia na wykładzinie? Golarką do ubrań? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 100Ml wosku, na ile woskowań mógłbym liczyć nakładając cieniutkie warstwy?. (Tak na oko, wiem ze to zalezy od wielkosci auta i tego kto jak woskuje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 DaV, zalezy od wosku... jednym zrobisz 20-30 razy, a innym tylko 5-10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes99 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Czy UC można też wypracować maszynowo na lakierze? Ręcznie już robiłem (tak jak myślałem efekt nie powalił i zastanawiam się czy można przy pomocy maszyny uzyskać lepszy efekt) ? Jeśli tak to w jaki sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neostar Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 DG #601 nada się pod Megsa #16? UP! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi