Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy przed woskowaniem oklejać listwy plastikowe czarne ??

Wosk Colli 476 ile warstw warto nałożyć i w jakim odstępie czasu to zrobić?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

maj0nez, nie oklejaj listew to nie korekta, aplikuj ostrożnie nie smarując po listwach, nanieś jedną warstwę mamy już wiosnę, i tak sporo Ci wytrzyma.

Opublikowano
maj0nez, nie oklejaj listew to nie korekta, aplikuj ostrożnie nie smarując po listwach, nanieś jedną warstwę mamy już wiosnę, i tak sporo Ci wytrzyma.

Dzięki tak zrobiłem, auto będzie kilka razy w tym roku wyprowadzone myślę, że trochę wytrzyma wosk.

A czy po ostatnim stopniu korekty lakieru menzerna ff3000 trzeba dać QD czy od razu politura i wosk ??

Opublikowano
QD służy do odświeżenia już położonego wosku.

Zatem po FF3000 przecierasz IPĄ, na to politura a później wosk (lub sam wosk bez politury).

Dziękuję za pomoc i jeszcze jedno pytanie posiadam dwa QD Sonus High Gloss acrylic spritz i CHEMICAL GUYS PRO DETAILER Z CARNAUBĄ to którego mogę używać na 476 Colli?

Opublikowano

Panowie zakupiłem w stanie indelnym używane emblematy napisy na samochód "MONDEO" i "TDCi". Jak pozbyć się starej dwustronej tasmy na ktróej jest cienka powłoka pianki/gąbki i kleju? Jaką i gdzie mogę jakąś dobrą taśmę kupić, aby to dobrze do lakieru przykleić?

Opublikowano
Panowie zakupiłem w stanie indelnym używane emblematy napisy na samochód "MONDEO" i "TDCi". Jak pozbyć się starej dwustronej tasmy na ktróej jest cienka powłoka pianki/gąbki i kleju? Jaką i gdzie mogę jakąś dobrą taśmę kupić, aby to dobrze do lakieru przykleić?

usuń to jakimś tar removerem np od Valet Pro :)

Opublikowano

Tar Removerem tego nie usuniesz.

Kup krążek do wiertarki taki specjalny do usuwania kleju, taśmy itd.

Następnie wspomóż się zmywaczem silinkonowym.

Na koniec wypoleruj.

Opublikowano

albo kupić Prickborta dac mu 10 min i olać przecieranie, a w zamian spryskać APC/pianą i spłukać

Opublikowano

100Ml wosku, na ile woskowań mógłbym liczyć nakładając cieniutkie warstwy?. (Tak na oko, wiem ze to zalezy od wielkosci auta i tego kto jak woskuje).

Opublikowano

Czy UC można też wypracować maszynowo na lakierze?

Ręcznie już robiłem (tak jak myślałem efekt nie powalił i zastanawiam się czy można przy pomocy maszyny uzyskać lepszy efekt) ?

Jeśli tak to w jaki sposób?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.