Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy APC w stężeniu 1:10 może być szkodliwe dla lakieru? jakie stężenia stosować przy myciu np plastików wnętrza? trzeba je potem spłukać czystą wodą czy wystarczy przetrzeć do sucha?

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Jondi ja plastiki we wnętrzu myje APC Nielsena w stężeniu 1:10, wycieram do sucha i zabezpieczam Natural Lookiem.

Opublikowano
zazwyczaj uważa sie za nieścierny cleaner a tu może do końca tak nie jest.

wywnioskowałem, że chodziło ci o to że jednak może jest ścierny.

Do matów podobno sprawdza się opti-seal.

Opublikowano

Sucre, a APC MEGUIARS tez 1:10 będzie bezpieczne?

jak teraz czytałem o APC nilsena to 1:10 używa się do silników :)

Opublikowano

APC Megsa 1:10 w środku będzie bezpiecznie (sam tak czyszczę). Na zewnątrz używam 1:4

Opublikowano

spons, na oznaczeniach tych silników się nie znam, wiem że silnik ma 90km, a fura jest z 2005roku. Tego jaka dokładnie się kontrolka świeciła, a tym bardziej czy świecą światła stopu też nie wiem, bo nie widziałem samochodu, kolega mi o tym powiedział jak już oddał samochód do mechanika, a dzisiaj mu tenże mechanik powiedział, że turbina jest do roboty. Od kolegi żadnych szczegółów się nie dowiem, bo on jeżeli chodzi o samochody i wszystko co z nimi związane jest całkowicie zielony :/

W każdym bądź razie dzięki za zainteresowanie

Opublikowano

Witam,

Panowie mam szybkie pytanie :

Właśnie glinkuję fele potem je umyję szamponem i teraz pytanie :

czy mam je wytrzeć do sucha i zastosować cleaner DODO JUICE LIME PRIME LITE ( jak go stosować , jakie ruchy , czy z naciskiem czy bez - użyje aplikatora bawełnianego ) potem mam znowu umyć fele szamponem i dopiero potem nakładać wosk FK 1000 ??? ( powina byc jakaś przerwa między cleanerem a woskiem )

Ten cleaner też trzeba przetrzeć mikrofibrą jak SRP ???

Opublikowano

Beny.rac, jeżeli chodzi o ruchy to ja jak nakładałem to nie przywiązywałem zbytnio do tego wagi, jeżeli chodzi o nacisk to wg. mnie umiarkowany, po cleanerze od razu wosk- znaczy bez mycia, ja przecieram fibrą po użuciu, natomiast jeżeli chodzi o przerwę to z tego co przeczytałem na forum to zalecane jest odczekanie min. te pół godzinki

Opublikowano

Szybkie pytanie...

który aplikator będzie lepszy do ręcznej pracy z UC?

- CHEMICAL GUYS APLIKATOR GERMAN, TRI KOLOR - CUTTING/FINISHING

czy

- MONSTER SHINE APLIKATOR TRI COLOR, POLISHING/FINISHING

Czekam na odpowiedź ;)

Opublikowano

Majkelo nie chce tu siac propagandy ale sadze ze oba produkuje ten sam producent. Podobnie z bialymi fibrami sonus z czerwonym obszyciem - wystepuja tez pod nazwa monstera, sa identyczne.

Opublikowano

aro_77, też mi się wydaje, że są takie same, ale zmyliło mnie oznaczenie cutting/finishing i polishing finishing.

Opublikowano

Kolega Aoox pytał o talerz oporowy.

W PL z BP 75mm 3M jeszcze sie nie spotkałem, ale klakiernik napisal, że

"Wkrótce będą talerze oporowe do małych padów 3M. "

O konkretną datę musisz tam pytać.

Opublikowano

To wiecie może czym się różnią te aplikatory i który lepszy? Teoretycznie to mają trochę iny kształt i chyba nie są identyczne :o

Opublikowano

Moim zdaniem sonus, chemicals i monster sa identyczne - mam monstera, zolta strona cutting, czarna finishing.

Ja bym monstera nie nazywal podrobka tylko nazwanym oem'em :)

Opublikowano

Cutting będzie raczej twardszy. Doszliśmy już do tego, że są różne ;) Teraz zostaje pytanie który będzie lepszy przy pracy z UC? Troszku mi na czasie zależy koledzy :oops:

Opublikowano

Kurcze miales je w reku! To sa te same aplikatory jedna strona jest cutting (zolta), a czarna finishing ile mozna pytac jeszcze o te aplikatory!!!!

PS

Jesli masz, az taki problem z tymi aplikatorami to kup sobie komplet Lake Country CCS - mam, uzywam i polecam.

Opublikowano

aro_77, spokojnie, złość piękności szkodzi... Pytam dlatego, że według opisu sklepu jedna jest polishing a druga cutting. Nie napisałeś o aplikatorach, że są identyczne. Napisałeś to o fibrach ;] Widziałem, że mają różne kształty a lakikwap napisał, że są różne. Wolę się upewnić przed zakupem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.