Jondi Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 czy APC w stężeniu 1:10 może być szkodliwe dla lakieru? jakie stężenia stosować przy myciu np plastików wnętrza? trzeba je potem spłukać czystą wodą czy wystarczy przetrzeć do sucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 firmek, dzięki za wykład Jest troche znaków zapytania, ale to w detalingu dość normalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Jondi ja plastiki we wnętrzu myje APC Nielsena w stężeniu 1:10, wycieram do sucha i zabezpieczam Natural Lookiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 zazwyczaj uważa sie za nieścierny cleaner a tu może do końca tak nie jest. wywnioskowałem, że chodziło ci o to że jednak może jest ścierny. Do matów podobno sprawdza się opti-seal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondi Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Sucre, a APC MEGUIARS tez 1:10 będzie bezpieczne? jak teraz czytałem o APC nilsena to 1:10 używa się do silników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 APC Megsa 1:10 w środku będzie bezpiecznie (sam tak czyszczę). Na zewnątrz używam 1:4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodan Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 spons, na oznaczeniach tych silników się nie znam, wiem że silnik ma 90km, a fura jest z 2005roku. Tego jaka dokładnie się kontrolka świeciła, a tym bardziej czy świecą światła stopu też nie wiem, bo nie widziałem samochodu, kolega mi o tym powiedział jak już oddał samochód do mechanika, a dzisiaj mu tenże mechanik powiedział, że turbina jest do roboty. Od kolegi żadnych szczegółów się nie dowiem, bo on jeżeli chodzi o samochody i wszystko co z nimi związane jest całkowicie zielony W każdym bądź razie dzięki za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny.rac Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Witam, Panowie mam szybkie pytanie : Właśnie glinkuję fele potem je umyję szamponem i teraz pytanie : czy mam je wytrzeć do sucha i zastosować cleaner DODO JUICE LIME PRIME LITE ( jak go stosować , jakie ruchy , czy z naciskiem czy bez - użyje aplikatora bawełnianego ) potem mam znowu umyć fele szamponem i dopiero potem nakładać wosk FK 1000 ??? ( powina byc jakaś przerwa między cleanerem a woskiem ) Ten cleaner też trzeba przetrzeć mikrofibrą jak SRP ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodan Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Beny.rac, jeżeli chodzi o ruchy to ja jak nakładałem to nie przywiązywałem zbytnio do tego wagi, jeżeli chodzi o nacisk to wg. mnie umiarkowany, po cleanerze od razu wosk- znaczy bez mycia, ja przecieram fibrą po użuciu, natomiast jeżeli chodzi o przerwę to z tego co przeczytałem na forum to zalecane jest odczekanie min. te pół godzinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny.rac Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 jodan Dzięki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Szybkie pytanie... który aplikator będzie lepszy do ręcznej pracy z UC? - CHEMICAL GUYS APLIKATOR GERMAN, TRI KOLOR - CUTTING/FINISHING czy - MONSTER SHINE APLIKATOR TRI COLOR, POLISHING/FINISHING Czekam na odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil11124 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Czy 15ml wosku (tester) starczy na 2 auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Przy odrobinie wprawy tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Majkelo nie chce tu siac propagandy ale sadze ze oba produkuje ten sam producent. Podobnie z bialymi fibrami sonus z czerwonym obszyciem - wystepuja tez pod nazwa monstera, sa identyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 aro_77, też mi się wydaje, że są takie same, ale zmyliło mnie oznaczenie cutting/finishing i polishing finishing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aoox Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Panowie, są gdzieś dostępne BP 75 mm od 3M? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil11124 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 w sklepie klakiernik są takie gąbki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Kolega Aoox pytał o talerz oporowy. W PL z BP 75mm 3M jeszcze sie nie spotkałem, ale klakiernik napisal, że "Wkrótce będą talerze oporowe do małych padów 3M. " O konkretną datę musisz tam pytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 To wiecie może czym się różnią te aplikatory i który lepszy? Teoretycznie to mają trochę iny kształt i chyba nie są identyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Może mi ktoś powiedzieć coś więcej na temat firmy Monster Shine ? Też zauważyłem, że większość ich produktów to "podróbki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 nie, te tricolory nie są takie same, wiem że któryś jest twardszy cuuting ale nie pamiętam który jest który Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Moim zdaniem sonus, chemicals i monster sa identyczne - mam monstera, zolta strona cutting, czarna finishing. Ja bym monstera nie nazywal podrobka tylko nazwanym oem'em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Cutting będzie raczej twardszy. Doszliśmy już do tego, że są różne Teraz zostaje pytanie który będzie lepszy przy pracy z UC? Troszku mi na czasie zależy koledzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Kurcze miales je w reku! To sa te same aplikatory jedna strona jest cutting (zolta), a czarna finishing ile mozna pytac jeszcze o te aplikatory!!!! PS Jesli masz, az taki problem z tymi aplikatorami to kup sobie komplet Lake Country CCS - mam, uzywam i polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 aro_77, spokojnie, złość piękności szkodzi... Pytam dlatego, że według opisu sklepu jedna jest polishing a druga cutting. Nie napisałeś o aplikatorach, że są identyczne. Napisałeś to o fibrach ;] Widziałem, że mają różne kształty a lakikwap napisał, że są różne. Wolę się upewnić przed zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi