Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Możesz przelecieć autko IPA po glince :o

Okej.

Ale jak wosk się jeszcze trzyma to glinką bede jeździł po wosku a nie po karoserii

Czy źle myśle? :-)

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Moje pytanie czy tym myciem pianą aktywną i późniejszymi czynnościami zmyję również wosk z samochodu

Nawet jeżeli piana nie będzie za mocna (dla pewności możesz dać większe stężenie) wosk zostanie "dobity" po użyciu Irona i glinki (w zależności jakiej będziesz używał) i późniejszej korekcie UC. IPY używasz po UC, na to cleaner i wosk.

Opublikowano

Szybkie dwa pytania. Konczy mi sie DJ BTM:

1. mozna gdzies dostac BTM w opakowaniu 500ml ? - szukalem ale nie znalazlem, wszedzie 250ml :(

2. warto w zamian kupic Wolf's White Satin?

Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi.

Opublikowano
Moje pytanie czy tym myciem pianą aktywną i późniejszymi czynnościami zmyję również wosk z samochodu

Nawet jeżeli piana nie będzie za mocna (dla pewności możesz dać większe stężenie) wosk zostanie "dobity" po użyciu Irona i glinki (w zależności jakiej będziesz używał) i późniejszej korekcie UC. IPY używasz po UC, na to cleaner i wosk.

Dzięki wielkie za pomoc

Opublikowano

mam mały problem z plastikami wew.w mojej megance. plastiki umyte apc nielsena 1:10 i na to położony Natural Look. na kokpicie pojawiły się takie dziwne plamy, w jednym miejscu plastki sie świeci a w innym miejscu pojawiły sie plamy matowe i jaśniejsze od reszty :shock: co to może być?

Opublikowano
Witam potrzebna pomoc czy da sie to usunac bez konieczności lakierowania?? http://imageshack.us/phot...dscn0297lt.jpg/

Ze zdjęcia mało wynika - po czym to?? :o

mam mały problem z plastikami wew.w mojej megance. plastiki umyte apc nielsena 1:10 i na to położony Natural Look. na kokpicie pojawiły się takie dziwne plamy, w jednym miejscu plastki sie świeci a w innym miejscu pojawiły sie plamy matowe i jaśniejsze od reszty :shock: co to może być?

Próbowałeś wcześniej te APC na tych plastikach w tym steżeniu???

Opublikowano

Dzinkins pewnie ptasia kupa dlugo sie opalala :D jak do podkladu to raczej sie nic nie poradzi, mozna zamaskowac, a jak tylko klar to wetsanding powinien dac rade.

• Moderator
Opublikowano

Temat zajęć: niewidzialna wycieraczka :dontknow:

Czy ktoś z forumowiczów używał obu preparatów:

GTechniq G1

i

4nano Automotive Premium Vision

i mógłby je obiektywnie ocenić i któryś z nich polecić? Interesuje mnie porównanie łatwości aplikacji i wydajności obu środków. Wytrzymałość z tego co czytałem jest podobna.

W tym samym temacie mam jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś widział w jakimś sklepie:

CAR-LACK 68 - GLASS SEALING KIT 2X200ML

To mój "numero uno" ale jest totalnie niedostępny :thumbdown:

Opublikowano

dzinkins hmmm trudno powiedziec bo samochód już taki miałem i nie wiem po czym to jest ;/

grabek246 a może robiłeś to w pełnym słońcu??

Opublikowano

I to raczej bedzie to bo ja już raz tak zrobiłem u siebie ;p i właśnie były takie plamy ;/ ponowne umycie pomogło :D

Opublikowano

po umyciu auta, okaząło się że dałem za dużo ag bc na plastiki w nie tórych miejscach w zeszłym roku i jest kilka śladów czy APC to zmyje? sam szmpon tego nie bierze

Opublikowano

Do zakonserwowania zdjętych opon ma być gliceryna techniczna? Bo są różne rodzaje gliceryny...

Opublikowano
siemanko, chcę usunąć swirle na aucie, jakich mleczek użyć?

ściernych...jest cały dział o czyszczeniu lakieru. Coś tam przeczytałeś, czy tak nie bardzo?

Opublikowano

no wlasnie czytalem ale potrzebuje konkretnych odpowiedzi, jestem amatorem i to moja 1doczynienia z maszyna i pastami

Opublikowano

Jak i czym wypełnić rant felgi przed malowaniem? chce zrobić zaprawkę na zadrapaniu tylko wcześniej pasowałoby to czymś wypełnić i wygładzić i nie wiem czego szukać.

Opublikowano
no wlasnie czytalem ale potrzebuje konkretnych odpowiedzi, jestem amatorem i to moja 1doczynienia z maszyna i pastami

Wszystko znajdziesz na forum, możesz sklecić zestaw, a my napiszemy czy coś zmienić czy jest OK :)

Opublikowano

Arek_, nie napisałeś jakie felgi czy stalowe czy aluminiowe,ale wydaje mi się ze chodzi tobie o aluminiowe,to do wypełnienia najlepsza będzie szpachla do aluminium .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.