prezes99 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Możesz przelecieć autko IPA po glince Okej. Ale jak wosk się jeszcze trzyma to glinką bede jeździł po wosku a nie po karoserii Czy źle myśle? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Moje pytanie czy tym myciem pianą aktywną i późniejszymi czynnościami zmyję również wosk z samochodu Nawet jeżeli piana nie będzie za mocna (dla pewności możesz dać większe stężenie) wosk zostanie "dobity" po użyciu Irona i glinki (w zależności jakiej będziesz używał) i późniejszej korekcie UC. IPY używasz po UC, na to cleaner i wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Szybkie dwa pytania. Konczy mi sie DJ BTM: 1. mozna gdzies dostac BTM w opakowaniu 500ml ? - szukalem ale nie znalazlem, wszedzie 250ml 2. warto w zamian kupic Wolf's White Satin? Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes99 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Moje pytanie czy tym myciem pianą aktywną i późniejszymi czynnościami zmyję również wosk z samochodu Nawet jeżeli piana nie będzie za mocna (dla pewności możesz dać większe stężenie) wosk zostanie "dobity" po użyciu Irona i glinki (w zależności jakiej będziesz używał) i późniejszej korekcie UC. IPY używasz po UC, na to cleaner i wosk. Dzięki wielkie za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bTk^ Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Witam potrzebna pomoc czy da sie to usunac bez konieczności lakierowania?? http://imageshack.us/photo/my-images/851/dscn0297lt.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 mam mały problem z plastikami wew.w mojej megance. plastiki umyte apc nielsena 1:10 i na to położony Natural Look. na kokpicie pojawiły się takie dziwne plamy, w jednym miejscu plastki sie świeci a w innym miejscu pojawiły sie plamy matowe i jaśniejsze od reszty co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Witam potrzebna pomoc czy da sie to usunac bez konieczności lakierowania?? http://imageshack.us/phot...dscn0297lt.jpg/ Ze zdjęcia mało wynika - po czym to?? mam mały problem z plastikami wew.w mojej megance. plastiki umyte apc nielsena 1:10 i na to położony Natural Look. na kokpicie pojawiły się takie dziwne plamy, w jednym miejscu plastki sie świeci a w innym miejscu pojawiły sie plamy matowe i jaśniejsze od reszty co to może być? Próbowałeś wcześniej te APC na tych plastikach w tym steżeniu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Dzinkins pewnie ptasia kupa dlugo sie opalala jak do podkladu to raczej sie nic nie poradzi, mozna zamaskowac, a jak tylko klar to wetsanding powinien dac rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 19 Marca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Temat zajęć: niewidzialna wycieraczka Czy ktoś z forumowiczów używał obu preparatów: GTechniq G1 i 4nano Automotive Premium Vision i mógłby je obiektywnie ocenić i któryś z nich polecić? Interesuje mnie porównanie łatwości aplikacji i wydajności obu środków. Wytrzymałość z tego co czytałem jest podobna. W tym samym temacie mam jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś widział w jakimś sklepie: CAR-LACK 68 - GLASS SEALING KIT 2X200ML To mój "numero uno" ale jest totalnie niedostępny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 dzinkins, tak, próbowałem żadnych odbrawień nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bTk^ Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 dzinkins hmmm trudno powiedziec bo samochód już taki miałem i nie wiem po czym to jest ;/ grabek246 a może robiłeś to w pełnym słońcu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 bTk^, to moze być przyczyna jutro od nowa mycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bTk^ Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 I to raczej bedzie to bo ja już raz tak zrobiłem u siebie ;p i właśnie były takie plamy ;/ ponowne umycie pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 bTk^, dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rcyh Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 po umyciu auta, okaząło się że dałem za dużo ag bc na plastiki w nie tórych miejscach w zeszłym roku i jest kilka śladów czy APC to zmyje? sam szmpon tego nie bierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 ale jakich śladów? został bumper care na plastikach w paru miejscach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rcyh Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 tak jest kilka jasnych śladów po tym środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitos Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Do zakonserwowania zdjętych opon ma być gliceryna techniczna? Bo są różne rodzaje gliceryny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonio Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 siemanko, chcę usunąć swirle na aucie, jakich mleczek użyć? najlepiej cos z megsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 siemanko, chcę usunąć swirle na aucie, jakich mleczek użyć? ściernych...jest cały dział o czyszczeniu lakieru. Coś tam przeczytałeś, czy tak nie bardzo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonio Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 no wlasnie czytalem ale potrzebuje konkretnych odpowiedzi, jestem amatorem i to moja 1doczynienia z maszyna i pastami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_ Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Jak i czym wypełnić rant felgi przed malowaniem? chce zrobić zaprawkę na zadrapaniu tylko wcześniej pasowałoby to czymś wypełnić i wygładzić i nie wiem czego szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 no wlasnie czytalem ale potrzebuje konkretnych odpowiedzi, jestem amatorem i to moja 1doczynienia z maszyna i pastami Wszystko znajdziesz na forum, możesz sklecić zestaw, a my napiszemy czy coś zmienić czy jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonio Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 meg, swirlx i meg ultimate compoud? to dobre rozwiazanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Arek_, nie napisałeś jakie felgi czy stalowe czy aluminiowe,ale wydaje mi się ze chodzi tobie o aluminiowe,to do wypełnienia najlepsza będzie szpachla do aluminium . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi