kerad Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Tenzi Alux najlepiej zrobic 1:2, czy 1:3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Ja wstępnie opłukałem felgi, w zakamarkach było dużo wody więc lałem bezpośrednio nierozcieńczony i nic się nie działo, poza tym, że brud błyskawicznie znikał. Rozrobionego nie używałem, u mnie nie było takiej potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_arek_ Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 kupusso a jak z nalotem z klocków itp dal rade.... Ja mam felgi co z kilka latek myte porządnie nie były Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 _arek_, a nie możesz kupić sobie testera IronX? nie jest drogi a na komplet felg wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_arek_ Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 trochę nieekonomiczny zakup Wole poczekać i kupić większą butle.... Wypróbuje tego Aluxa jak domyje to OK jak nie to się powtórzy w następnym miesiącu juz z Ironem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinez77 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Witam czytam i czytam na forum i mam już wybrane prawie wszystkie zakupy lecz brakuje mi tylko tego mam srebrne auto i nie chciałbym uzyskań na nim jak najlepszy wet look tylko nie wiem w końcu co kupićna cleaner lub odżywkę i wosk chcailbym wydać z 250-300 zł nie wiem czy widziałeś ten wątek, jest kilka propozycji zestawów http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 4&start=45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 kupusso a jak z nalotem z klocków itp dal rade.... Ja mam felgi co z kilka latek myte porządnie nie były Myliśmy zapieczone felgi AR 147 i z tego co pamiętam to wszystko zeszło. Tylko tak jak wspominałem, Alux był lany na felge prosto z butelki. Jest to tak tani środek, że nie ma co się zastanawiać, warto go mieć w arsenale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Jest to tak tani środek, że nie ma co się zastanawiać, warto go mieć w arsenale. a ja mam odmienne zdanie, na samym początku byłem nim zachwycony, ale po pewnym czasie zauważyłem jego nieodwracalne skutki na felgach. ja mogę powiedzieć że "Jest to tak tani środek, że nie ma co się zastanawiać, warto go nie mieć w arsenale" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tfelek Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 ale po pewnym czasie zauważyłem jego nieodwracalne skutki na felgach. Np jakie ? i w jakim stopni rozcieńczenia używałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Jest to tak tani środek, że nie ma co się zastanawiać, warto go mieć w arsenale. a ja mam odmienne zdanie, na samym początku byłem nim zachwycony, ale po pewnym czasie zauważyłem jego nieodwracalne skutki na felgach. ja mogę powiedzieć że "Jest to tak tani środek, że nie ma co się zastanawiać, warto go nie mieć w arsenale" Nie jest to środek do bieżącej pielęgnacji. Myjesz nim felgi o które nikt nie dbał ze starym zapieczonym brudem, zabezpieczasz woskiem i poźniej nie ma potrzeby sięgać po Aluxa bo jest on za mocny i przy częsty użyciu jak najbardziej może narobić szkody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 1:3, wżery w lakierze bezbarwnym, dla przykładu powiem że to tylko nie moje spostrzeżenie. Lakier bezbarwny schodzi u mnie plackami, oczywiście na odsłoniętym aluminium wżery, a u kolegi na oryginalnych felgach suzuki postały plamy nie do usunięcia nawet polerką. Tani to on jest, to nie znaczy że jest dobry i nadaje sie do felg, dla przykładu powiem że to nie jest jak z solą przemysłową, tania i do tego nadaje się do jedzenia . [ Dodano: 13 Marzec 2012, 13:07 ] kupusso do mocno zapieczonych/zaniedbanych felg przed renowacją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 A może Wolf's decon gel? ponad 2 razy tańszy od Ironx'a. Używał ktoś na polerowanym Alu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Jak juz jesteśmy przy Ironxie to stosujemy go tak: psikamy -> rozprowadzamy pędzlem ->po ilu minutach spłukujemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo33 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 W piątek zabieram się za pierwszą w tym roku "grubszą" robote czyli dokladnie mycie na dwa wiadra, glinka, znów mycie. I teraz mam PB profesional polish, Megs UC, PB nattys red, megsa 16, FK 1000HP i pinka, mase mikrofibr. Chciałbym te kosmetyki wykorzystać zanim kupie coś nowego. Teraz pytania czy lepiej będzie UC i potem któryś z wosków czy PB PP i jakiś wosk, zależy mi na maksymalnym kropelkowaniu i trwałości. Czy może inna kombinacja? UC może troche osłabić wosk? z tego wzgledu ze jest dość tłusty? nie mam za duzo czasu ok 3 godz, mysle że się wyrobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Jak stawiasz na trwałość i masz tylko 3h, to po glince proponuje PB profesional polish i następnie megs 16 lub FK1000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo33 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 tak też myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 nie mam za duzo czasu ok 3 godz, mysle że się wyrobie W tyle to można w miarę umyć samochód - naprawdę będziesz musiał się zwijać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeOne Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Panowie, wiem, że pewnie było przerabiane kilka razy, ale zapytam jeszcze ten kolejny raz: Czy jest szansa, żebym jutro kupił gdzieś w Warszawie tar removera? Wiem o dwóch stołecznych sklepach - waxparadise.pl i autodrogeria.pl - niestety, nie mają w ofercie czegoś do walki ze smołą. Możecie mi podpowiedzieć jakiś kolejny punkt w Warszawie z opcją odbioru osobistego? Sprawa dosyć pilna - stoję kurde z robotą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Panowie, wiem, że pewnie było przerabiane kilka razy, ale zapytam jeszcze ten kolejny raz: Czy jest szansa, żebym jutro kupił gdzieś w Warszawie tar removera? Wiem o dwóch stołecznych sklepach - waxparadise.pl i autodrogeria.pl - niestety, nie mają w ofercie czegoś do walki ze smołą. Możecie mi podpowiedzieć jakiś kolejny punkt w Warszawie z opcją odbioru osobistego? http://www.pielegnowacauto.pl/ http://www.sklep.polishangel.pl/ Jeden i drugi pod Warszawą Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 MikeOne, Oczywiście. Nafta byle chemiczny/Castorama itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Nafta coś tam działa ale wolno ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobsonn Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 MikeOne, jak chcesz na miejscu od ręki to DetailerShop.pl na Bemowie albo po wcześniejszym umówieniu u Pawła z MX Nowicki, też na Bemowie Bardzo polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 MikeOne, w Wax Paradise jest Duragloss #471 http://www.waxparadise.pl/produkt,Durag ... ,6379.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeOne Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 dzinkins, dzięki. Pierwszy link jest z Milanówka - trochę za daleko. Nie mogę znaleźć adresu Polish Angel. minetoo, poważnie mówisz? Słyszałem, że nafta daje radę, ale ja tu mam troszkę grubszą robotę: pLaYmAn, O widzisz, nie wypatrzyłem wcześniej tego Duraglossa. Nadaje się to syfu na foto wyżej? Ktoś testował #471? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Panowie, wiem, że pewnie było przerabiane kilka razy, ale zapytam jeszcze ten kolejny raz: Czy jest szansa, żebym jutro kupił gdzieś w Warszawie tar removera? Wiem o dwóch stołecznych sklepach - waxparadise.pl i autodrogeria.pl - niestety, nie mają w ofercie czegoś do walki ze smołą. Możecie mi podpowiedzieć jakiś kolejny punkt w Warszawie z opcją odbioru osobistego? Sprawa dosyć pilna - stoję kurde z robotą. Bemowo - http://detailershop.pl/pl/searchquery/t ... r,removera - popatrz sobie co tam mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi