miskieusz Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Takie pytanie odnośnie środka do felg: Jest sens brać ValetPRO Blue gel i nielsen non acidic alu, czy lepiej zastosować pojedyńczo? Ogólnie, czy oba środki są hmm "potrzebne", czy można ich po prostu używać zamiennie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 weź VP BG + IronX i masz komplet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Takie pytanie odnośnie środka do felg:Jest sens brać ValetPRO Blue gel i nielsen non acidic alu, czy lepiej zastosować pojedyńczo? Ogólnie, czy oba środki są hmm "potrzebne", czy można ich po prostu używać zamiennie? Blue gel to produkt do mocniejszych zabrudzeń, czyli np. jak czyścisz felgi przed sezonem. Nielsen non acidic alut to preparat do bieżącego czyszczenia, czyli używasz go jak myjesz auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horas91 Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Nie mogę znaleźć informacji, a kiedyś o tym czytałem ;/ Jak się ma skuteczność nafty do IronX? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 IronX jest bardziej na zabrudzenia metaliczne: pył z klocków, opiłki metalu itp, a naftra bardziej na organiczne, owady, asfalt itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 12 Marca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Nie mogę znaleźć informacji, a kiedyś o tym czytałem ;/ Jak się ma skuteczność nafty do IronX? Pozdrawiam Nafta usuwa tylko smołę, asfalt i niektóre kleje. Iron X całą resztę syfu w tym opiłki z klocków hamulcowych. Iron X nie działa na smołę i kleje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Akurat jeśli chodzi o naftę, to u mnie na smołę się zbytnio nie sprawdziła Swoop,damianTDCi, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horas91 Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Dziękuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Jaki wosk byłby dobry do nawoskowania skuterka wodnego ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 coli ma serie do łodzi itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Megs chyba też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_arek_ Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Odnośnie jeszcze IronX-a czy da rade czymś troszkę bardziej budżetowym go zastąpić?? Chodzi o to ze kompletuje swoje pierwsze kosmetyki i chwilowo mój budżet nie zniesie już zakupu IronX-a Moze jakieś Tenzi lub coś w tym przedziale cenowym albo coś w miarę uniwersalnego co tez poradzi sobie z metalicznym osadem.... Do felg właśnie jeszcze nic nie wpakowałem do koszyka i szukam takiego złotego środka tylko ciężko wybrać mi coś uniwersalnego.... Felgi dość mocno zapuszczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Arek moze byc Atack Autolandu albo Tenzi, tylko ze ten alux jest do nielakierowanych felg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 _arek_, Podobny w działaniu do IronX jest ponad połowe tańszy Wolf's Chemicals Decon Gel. Jak chcesz zwykły tani płyn do felg to mozesz kupić Tenzi En-Jee. tylko ze ten alux jest do nielakierowanych felg a do jakich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Damian do polerowanych bo moze lakier zejsc ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Co za głupoty wypisujesz, chcesz traktować polerowane felgi środkiem kwasowym? Po polerce zostaną jedynie wspomnienia... Już widziałem taką wypowiedź tylko nie wiem, czy powtarzasz to po kimś, czy to Ty byłeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Jest silnie kwasowy i matowi, nie mialem Tenzi alux ale gdzies czytalem ze moze niszczyc lakier na felgach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek79 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Witam mam mały problem a chodzi konkretnie o polerkę auta które ma już swoje lata i lakier wyblakł na słońcu jeśli możecie to podpowiedzcie jakich środków użyć dodaje też fotkę auta na zdjęciu widać inny odcień błotnika który chcę przepolerować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_arek_ Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Tu masz cale forum na temat tego czego możesz użyć zależnie tylko czy masz maszynę czy ręczna robótka.... A tak na marginesie czy to jest na pewno ten sam lakier bo mi tu na jakiś pomarańczowy bardziej wygląda... No to jeszcze tak na zakończenie co lepiej poradzi sobie z syfem z klocków itp VP Blue Gel czy Tenzi Alux?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quest Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Kompletuje właśnie zestaw do czarnej perły. Mam problem z wybraniem wosku. Wybralibyście Colli 476s, Poorboy's Natty's Paste Wax Red czy może coś innego co moglibyście polecić. Cleaner to dodo juice lime prime. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Quest, bierz Reda, lato idzie, do tego z LP będzie bardzo fajnie grał, a colli sobie kupisz na zimę. Jest silnie kwasowy i matowi, nie mialem Tenzi alux ale gdzies czytalem ze moze niszczyc lakier na felgach. pomieszałeś totalnie, lakierowi nic nie zrobi, no chyba że będziesz przesadzał z czasem leżenia i częstością uzywania. Polerkę za to niszczy w 0,5 sekundy. Do polerowanych felg tylko normalny neutralny szampon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 No to jeszcze tak na zakończenie co lepiej poradzi sobie z syfem z klocków itp VP Blue Gel czy Tenzi Alux?? IronX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_arek_ Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 To ze IronX to wiem Szukam czegoś w miarę uniwersalnego co by mogło być użyte na pierwszy raz i dało jak najlepsze efekty i żebym nie musiał mieć kilku środków usuwających dane dla nich zabrudzenia.... Jest to tylko i wyłącznie chwilowo podyktowane brakiem $$ na poszczególne "chemikalia" Irona na pewno zakupie ale jeszcze nie teraz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Kup Tenzi Alux do odszczurzenia świetny środek, nawoskujesz felgi to później woda z szamponem do bieżącej pielęgnacji w zupełności wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo20 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Witam czytam i czytam na forum i mam już wybrane prawie wszystkie zakupy lecz brakuje mi tylko tego mam srebrne auto i nie chciałbym uzyskań na nim jak najlepszy wet look tylko nie wiem w końcu co kupić na cleaner lub odżywkę i wosk chcailbym wydać z 250-300 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi