Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Piciosz, Prałem wiele.

Nie wiem czy można ale wychodziło super i bez strat.

Tylko chemie inna

Opublikowano

przed polerowaniem nasączyć posmarować lekko pad pastą ? i jaka max prędkość zalecacie na rotacji pady abw pasty menzerna ?

Opublikowano

czytałem już raz ale przestudiuje i drugi :D wyczytałem o tej technice punktu zenitu i tam jest 1500 max a w płaskowyżu zenitu 1800 i tak pomyślałem czy przy tych 1800 za szybko lakier nie będzie się grzał i czy jechać na 1500 max

Opublikowano

J0NES, Zależy od pasty/gąbki/docisku/lakieru/otoczenia i pierdyliarda czynników ;)

Opublikowano

J0NES, ja menzerna dojeżdżam max do 1500 obr i później wracam do najniższych obrotów celem sciągnięcia nadmiaru.

Czy zwilżać pad?? To samo wyjdzie w pracy gdyż według mnie zalezy to sporo od lakieru. Chociaż ja nigdy nie zwilżam jedynie za pierwszym razem daje z dwie/trzy krople i wcieram je palcem w pad. Potem nakładam juz paste normlanie i jechana

Opublikowano

Jak już o polerowaniu mowa... Od czego pad może 'pierdzieć' na lakierze? Chodzi o 'twarde' wibracje, nie o to, że wyrywa maszynę. :dontknow:

Opublikowano

Hmm... na początku pad zwilżony, lekko psiknięty qd, czyszczony na bierząco, sticky paint w wypadku V70 odpada...

Jest szansa, że wina może leżeć po stronie konstrukcji pada? :o

Opublikowano

Witam

Gdzieś kiedyś ktoś na forum dał link do strony z kartami aut (takie arkusze do pomiarów lakieru), jakby ktoś to widział albo pamięta to z góry dziękuje :)

Opublikowano

psemo, gabki Flexipads na rzep podejdą do tego talerza ?

widzę że u partnerów w zestawach jest tylko talerz dedykowany i gąbki właśnie z Flexipads ale chcę się upewnić czy to wystarczy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.